آخرین مطالب و اخبار

1397/10/19 09:37

نکات کلیدی استانداردهای تهیه صورتهای مالی

1- هدف صورت های مالی، ارائه ی اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان مفید میباشد. ( بند 2 )

2- مسئولیت تهیه و ارائه صورت های مالی، با هیئت مدیره یا سایر ارکان اداره کننده واحد تجاری است. (بند 7 )

3- مجموعه کامل صورتهای مالی شامل اجزای زیر است: ( بند1 )

الف) صورت های مالی اساسی: 1- ترازنامه؛ 2- صورت سودوزیان؛ 3- صورت سودوزیان جامع؛ 4- صورت جریان وجوه نقد
ب) یادداشتهای توضیحی

4- به کارگیری نامناسب استانداردهای حسابداری، از طریق افشا در یادداشتهای توضیحی، جبران نمیشود. ( بند11)

5- شرایط ارائه صورت های مالی به نحو مطلوب:

الف) انتخاب و اعمال رویه های حسابداری؛
ب) ارائه اطلاعات مربوط، قابل اتکا، قابل مقایسه و قابل فهم؛
ج)  ارائه اطلاعات اضافی(بند 13)

6- صورت های مالی باید بر مبنای تداوم فعالیت تهیه شود، مگر اینکه مدیریت قصد انحلال یا توقف عملیات واحد تجاری را داشته باشد. (بند 22)

7- مدیریت برای ارزیابی تداوم فعالیت، تمام اطالعات موجود در خصوص آینده قابل پیش بینی (حداقل 12 ماه پس از تاریخ ترازنامه) را بررسی میکند. ( بند22)

8- به استثنای اطلاعات مربوط به جریان های نقدی، واحد تجاری باید صورت های مالی خود را بر مبنای تعهدی تهیه کند. (بند 23)

9- با توجه به مفهوم تطابق، شناخت اقالمیدر ترازنامه که با تعریف داراییها و بدهیها انطباق ندارد، مجاز نمیباشد. ( بند 24 )

 باید ثبات رویه در ارائه ی صورت های مالی رعایت گردد، مگر اینکه: 

الف) تغییری عمده در ماهیت عملیات واحد تجاری یا تجدید نظر در نحوه ی ارائه ی صورت های مالی حاکی ازاین باشد که تغییر مزبور به ارائه ی مناسب تر معاملات یا سایر رویدادها منجر شود. یا 

ب) تغییر در نحوه ی ارائه، بموجب یک استاندارد حسابداری الزام میشود. ( بند 25 )

تمام اقلام بااهمیت باید به طور جداگانه در صورت های مالی ارائه شود مبالغ کم اهمیت باید با مبالغ دارای ماهیت و کارکرد مشابه جمع گردد و نیازی به ارائه ی جداگانه آنها نیست.(بند27)

2-2- اطلاعاتی بااهمیت تلقی میشود که عدم افشای آن بر تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان که بر مبنای صورت های مالی اتخاذمیشود، موثر واقع شود. (بند23)


3-1- دارایی ها،بدهیها نباید با یکدیگر تهاتر شوند مگر اینکه طبق استاندارد دیگری،الزامی یا مجاز باشد. (بند31)

4-1- اقلام درآمد و هزینه تنها زمانی تهاتر شوند:

الف ) یک استاندارد حسابداری،تهاتر را الزامی یا مجاز کرده و یا 
ب) درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی حاصل از معاملات واحد یا مشابه با اهمیت نباشند.(بند32)

5-1- تهاتر دو یا چند قلم دریافتنی و پرداختی تنها زمانی مناسب است که توان واحد تجاری برای تسویه حساب از طریق پرداخت مبلغ یا عدم پرداخت و الزام دیگری به پرداخت مبلغ خالص تضمین شده باشد. (بند 34)

6-1- صورت های مالی باید ارائه دهنده ی اقلام مقایسه ای دوره ی قبل باشد مگر اینکه یک استاندارد حسابداری،نحوه ی عمل دیگری را مجاز یا الزامی کرده باشد. (بند 37)

7-1- هزینه های عملیاتی باید بر حسب کارکرد هزینه ها در واحدتجاری و در موارد خاص که انجام این امر مفید نباشد(بند62).

8-1- در روش طبقه بندی بر مبنای کارکرد هزینه،هزینه ها بر حسب کارکرد به عنوان بخشی از بهای تمام شده ی فروش،توزیع یا اداری طبقه بندی می شود . (بند62)

9-1- در روش طبقه بندی بر اساس ماهیت هزینه،اقلام هزینه بر حسب ماهیت با یکدیگر جمع شده و در سود و زیان منعکس می شود. 
(بند63)

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

برچسب ها : 
استانداردهای حسابداری , صورتهای مالی , استاندارد حسابداری , حسابداری , تازه های حسابداری و حسابرسی , مقاله حسابداری , استاندارهای حسابداری , ثبت حسابداری , ترازنامه , اصول حسابداری , ثبت های حسابداری , حسابداری انحلال و تصویه شرکت , حسابداری انحلال و تصویه شرکت , صورت های مالی حسابداری , صورتهای مالی حسابرسی شده  , نحوه بستن حسابهای موقت در حسابداری , حسابداری , ثبت حسابداری فروش , حسابداری کالای امانی , ثبت حسابداری صادرات , انواع کنترلهای داخلی حسابداری , کنترلهای داخلی حسابداری , حسابداری صادرات مواد , ثبت حسابداری صادرات مواد , روال ثبت حسابداری صادرات مواد , اصول متداول حسابداری , سازمان حسابداری و حسابرسی , سازمان حسابداری , رشته حسابداری , حسابداری حرفه‎ای , اسناد حسابداری , حسابداری صندوق , معادله اساسی حسابداری , فرم های حسابداری  , حسابداری مؤسسات تولیدی , حسابداری صنعتی , سند حسابداری , حسابداری تنخواه گردان , استاندارد شماره 1 حسابداری , چرخه حسابداری , تهیه صورتهای مالی , استانداردهای جهانی حسابداری , سرفصل‌های حسابداری , فرآیند حسابداری , استاندارد شماره 11 حسابداری , ثبت حسابداری مورد نیاز برای فروش , ثبت های مهم و حساس حسابداری , حسابداری مالیات بر ارزش افزوده , حسابداری هزینه ها و درآمدها , استانداردهای حسابداری ایران , مشاغل حسابداری , آثار تسعیر ارز در صورتهای مالی , صورتهای مالی , شناسایی آثار تسعیر ارز در صورتهای مالی , حسابداری مالی , حسابداری مالیاتی , حسابداری مقدماتی , ثبت سند در حسابداری مقدماتی , حسابداری بازرگانی , حسابداری دولتی , حسابداری  , صورت‎های مالی , صورت‎های مالی اساسی , حسابداری یعنی چی ؟ , استاندارد شماره ۲ حسابداری , اصول پذیرفته شده حسابداری , استانداردهای حسابداری , استانداردهای‌ حسابداری‌ , مدارک حسابداری , سند حسابداری , اسناد و مدارک مثبته در حسابداری  , مدارک مثبته در حسابداری , نحوه ثبت حسابداری مازاد تجدید ارزیابی داراییهای ثابت , استاندارد شماره ۱۱ حسابداری , استاندارد های حسابداری , اصول پذیرفته شده حسابداری , سند حسابداری , حسابداری ضایعات , حسابداری زائدات , کدینگ در نرم افزارهای حسابداری , روش حسابداری سهام خزانه  , حسابداری سهام خزانه  , دلیل بستن سال مالی در حسابداری , تغییرات استانداردهای حسابداری , استاندارد شماره 6 حسابداری , استانداردهای مصوب جدید حسابداری , استاندارد شماره 34 حسابداری , استاندارد شماره 8 حسابداری , استاندارد شماره 35 حسابداری , استاندارد شماره 12 حسابداری , استاندارد شماره 37 حسابداری , چگونگی تقلب در صورتهای مالی , تقلب در صورتهای مالی , افشای صورتهای مالی , حسابداری استهلاک چیست؟ , حسابداری استهلاک , اصلاح اشتباهات در صورتهای مالی , اشتباهات در صورتهای مالی , تفاوت حساب اندوخته و ذخیره در حسابداری چیست؟ , نرم افزارحسابداری , حسابداری شرکت های هواپیمایی , حسابداری معدن  , ثبت سند حسابداری مربوطه تسعیر ارز , استاندارد شماره 3 حسابداری , تعدیلات سنواتی در حسابداری , روش های حسابداری تنخواه گردان , حسابداری مالیات ارزش افزوده , حسابداری ذخیره مطالبات , سیستم حسابداری انبار  , استاندارد شماره 17 حسابداری  , تفاوت سند حسابداری با دفتر روزنامه  , حصه در حسابداری  , ثبت حسابداری ذخیره مطالبات و مزایای پایان کار  , استانداردهای تهیه صورتهای مالی ,