پرسش و پاسخ

علیرضا بهبودی
1399/03/17 08:28
پرسش :  چگونه فاکتورهای ارایه شده توسط شرکتهای کد فروش (کاغذی) را شناسایی نماییم؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با مراجعه به سایت https://www.evat.ir سامانه یکپارچه مالیات بر ارزش افزوده (سیما)- بخش فهرست مودیان ثبت نام شده و فاقد اعتبار به دلیل صدور صورت حساب غیر واقعی، می توان لیست شرکت های کد فروش (کاغذی) را کنترل نمود.

منظور از شرکت های کد فروش، شرکت هایی می باشند که اگر چه در سامانه ارزش افزوده ثبت نام نموده اند، اما به دلیل صدور صورتحساب های غیر واقعی توسط سازمان امور مالیاتی شناسایی شده اند و در لیست مودیان فاقد اعتبار قرار گرفته اند.

چگونه می توان وضعیت ثبت نام ارزش افزوده و اعتبار گواهی آن در خصوص اشخاص مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده را استعلام نمود؟

✔️ با مراجعه به سایت https://www.evat.ir سامانه یکپارچه مالیات بر ارزش افزوده (سیما)- بخش بررسی اعتبار گواهینامه ثبت نام، می توان وضعیت ثبت نام و اعتبار گواهی اشخاص مشمول این قانون را کنترل نمود.


مدیر سایت
1399/01/28 05:24
پرسش :  آیا میتوان هزينه تاسيس رو به عنوان هزينه ثبت كرد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ماده 149- در تشخیص درآمد مشمول مالیات محاسبه استهلاکات دارائی و هزینه های تاسیس و سرمایه ای با رعایت اصول زیر انجام می شود:

1. آن قسمت از دارائی ثابت که بر اثر استعمال یا گذشت زمان یا سایر عوامل بدون توجه به تغییر قیمت ها ارزش آن تقلیل می یابد قابل استهلاک است.

2. ماخذ استهلاک، قیمت تمام شده دارائی می باشد.

3. استهلاکات از تاریخی محاسبه می شود که دارائی قابل استهلاک آماده برای بهره برداری، در اختیار موسسه قرار می گیرد. در صروتی که دارائی قابل استهلاک به استثناء فیلم های سینمایی وارده از خارج کشور که از تاریخ اولین نمایش قابل استهلاک خواهد بود، در خلال ماه در اختیار موسسه قرار گیرد، ماه مزبور در محاسبه منظور نخواهد شد. در مورد کارخانجات دوره بهره برداری آزمایشی جزء بهره برداری محسوب نمی گردد.

4. هزینه های تاسیس از قبیل مخارج ثبت موسسه، حق مشاوره و نظایر آن و هزینه های زائد بر درآمد «دوره قبل از بهره برداری و دوره بهره برداری آزمایشی» جز در مواردی که ضمن جدول مقرر در ماده 151 این قانون تصریح خواهد شد حداکثر تا مدت ده سال از تاریخ بهره برداری به طور مساوی قابل استهلاک است.

5. در صورتی که بر اثر فروش مال قابل استهلاک یا مسلوب المنفعه شدن ماشین آلات زیانی متوجه موسسه گردد زیان حاصل معادل ارزش مستهلک نشده دارائی منهای حاصل فروش (در صورت فروش) یکجا قابل احتساب در حساب سود و زیان همان سال می باشد.

 تبصره- در مورد محاسبه مالیات تهیه کنندگان فیلم های ایرانی که در ایران تهیه می شود قیمت تمام شده فیلم در سال اول بهره برداری و در صورتی که درآمد فیلم تکافو نکند در سال های بعد در محاسبه درآمد مشمول مالیات منظور خواهد شد.

- آموزش حسابداری حرفه ای و دانشگاهی
- خدمات حسابرسی و حسابداری
- مشاوره مالی و مالیاتی


زهرا مددی
1399/01/17 06:35
پرسش : 
مواد اوليه خريداري شده براي پروژه هاي تحقيقاتي (نوع فعاليت شركت، پیمانكاري است) بايد در گروه هزينه ها يا موجودي مواد يا اموال ثبت شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
طبق استاندارد تجديد نظر شده حسابداري شماره 17 تحت عنوان دارائيهاي نامشهود: 

فرض اساسي بر اين است كه اگر اين هزينه ها ماهيت تحقيق محض وكاربردي داشته باشد به حساب هزينه دوره منظور مي شود. 

ولي اگربه منظور توسعه باشد به حساب دارائيهاي نامشهود.

ضمن اينكه ملاك قابل تشخيص بودن وغير عيني بودن وداراي منافع آتي بودن بايستي در نظر گرفته شود تا ملاكهاي شناخت به عنوان دارائي را داشته باشد.
مدیر سایت
1399/01/17 04:42
پرسش :  به نظر شما نحوه برخورد حسابرس با عدم استفاده از ظرفیت تولیدی و هزینه های جذب نشده در تولید چگونه باید باشد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
(توجه شود که در اغلب گزارشات صادره نظرات یکسان نیست، برخی با توجه به اینکه فقط در طبقه بندی هزینه ها بصورت کارکردی (بهای تمام شده و یا جاری بودن) تغییر ایجاد میگردد و درنهایت در سود خالص تاثیر گذار نمی باشد گزارش مقبول و دربرخی گزارشات  به عنوان بندشرط آمده وگزارش مشروط صادر می شود.)

پاسخ ها:

نظر اول:
عدم محاسبه دستمزد وسربار جذب نشده نشان عدم وجود سیستم بهای تمام شده مدون میباشد و گزارش مشروط میشود منتهی در تنظیم اظهار نامه مالیاتی دقت شود بهای تمام شده کالا فروش رفته با یادداشتهایی توضیحی یکسان گزارش شود اگر چه در  سود خالص بی تاثیر است.

نظر دوم:
محاسبه صحيح بهای تمام شده و محاسبه هزينه جذب نشده با توجه آثار آن در موجودي كالاي پايان دوره در سود و زيان اثر خواهد داشت.
با توجه به آثار آن و مقدار موجودي كالاي ساخته شده و در جريان و همچنين تاثير آن در نسبتها در اظهار نظر حسابرسان موثر است.

نظر سوم:
این یکی از مباحث اساسی در قیمت تمام شده واقعی تولید و خدمات است که قاعدتا نباید در قیمت تمام شده منظور شود بخصوص در مورد کالاها و خدمات عمومی نظیرآّ و برق و گاز و....... زیرا عدم استفاده از ظرفیت کامل و یا ضایعات غیرعادی تولید که عموما به عملکرد مدیران بستگی دارد نباید از جیب ملت تامین شود. حتی سازمان امور مالیاتی  بدرستی هزینه ضایعات غیرعادی را قبول نمی کند.

نظر چهارم:
با توجه به اینکه محاسبه و طبقه بندی جدای هزینه جذب نشده در استاندارد 8 الزام شده است  بنابراین عدم رعایت استاندارد   را حسابرس  بسته به سطح اهمیت و .. برخورد میکنه. اگر با اهمیت باشه  باید بند باشه ، تساوی سود  اخر دوره  در صورت طبقه بندی  یا عدم طبقه بندی   و توجه به مالیات  و راحت گذشتن  ازین موضوع استدلال صحیحی توسط حسابرس نیست(با فرض صحیح  بودن  موضوع تساوی ) ، طبقه بندی جدا  و بیرون کشیدن  این هزینه  دلایل مفصل داره ، اولا اینکه این طبقه بندی میتونه  نشان از عدم استفاده ی صحیح  از طرفیت های تولیدی باشه  که نشان از ضعف  عملیاتی شرکت و ندیران شرکته   بنابراین  مدیران  شاید بخوان مقاومت کنن جلوش( هرچن که موارد استثنا هم شاید وجود داشته باشه )،، نکته ی دوم  اینه که در ماده ی 148  و  ....  جز هزینه های قابل قبول  نیومده بنابراین  ممیزین  قابل قبول نمیدونن  این هزینه  رو ، هرچند که با دفاع سفت و سخت  و با ارایه  صورت ریز  تشکیل دهنده ی  این هزینه  به هیات   و توجیه  صرف طبقه بندی بودن این فعل شاید بشه  رای گرفت ، دلیل اینه  که  اگر ریز هزینه های تشکیل دهنده  بررسی بشه قطعا بخشی ازون ها قابل  قبولن ...

نظر پنجم:
عدم پذيرش هزينه هاي جذب نشده يك تفسير اشتباه از قانون مي باشد كه متاسفانه توسط سازمان مالياتي اعمال مي شود.عدم پذیرش هزینه های جذب نشده توسط برخی از مامورین مالیاتی کاملا غیر قانونی میباشد . این موضوع برای ایشان کاملا تشریح گردیده  بطوریکه چند سالی موضوع به هیچ عنوان مورد اختلاف نبود اما با بی قانونی های اخیر مجددا توسط بعضی از مامورین برگشت داده میشود اما در مراجع حل اختلاف قابل پیگیری خواهد بود.

مدیر سایت
1398/12/14 09:49
پرسش :   آیا زیانی که با سرمایه تهاتر شده قابل کسر از سود سال بعد هست ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
زيان پذيرفته شده توسط دارایی توسط خود شركت حذف و صفر شده و در تراز ازمايشى مبناى تهيه اظهارنامه وجود ندارد و در مقابل سرمايه كاهش داده شده است .

همانگونه كه در اظهارنامه سرمايه جديد ( پس از كاهش و پس از تهاتر با زيان ) ثبت شده بنابراين زيانى وجود ندارد كه قابل تهاتر با سود جارى باشد .

در ترازنامه اظهارنامه سال ٩٥ زيان انباشته وجود ندارد پس چگونه جدول  تهاتر زيان با سود را تكميل ميشود كرد ، اشتباه امور مالى شركت بوده و فرصتى که از دست رفته است ؟

پاسخ :

هر مبلغ زیان عملکرد یک دوره مالی مورد تایید اداره مالیات واقع گردد. بدین معنی است که شخص زیان دیده به همان اندازه طلبکار از اداره مالیات برای سنوات پس از آن میگردد و شرط وصول طلب  خود سود آوری موسسه مورد نظر در سنوات آتی وفق مقررات بند 12ماده 148  می باشد.

اگر بنا به هر علتی  زیان تاییدشده با سرمایه یا هر کدام از حسابهای غیر مشمول مالیات مندرج در ترازنامه تهاتر گردد موجب ممانعت از مستهلک شدن آن زیان در سنوات بعدی نخواهد شد.

مدیر سایت
1398/08/22 08:35
پرسش :   حدنصاب درگزارشات فصلی به چه معناست ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حدنصاب معاملات یعنی اینکه اگر در طول یک دوره ( سه ماه ) معامله ای انجام شود که صورتحساب آن کمتر از این حد باشد نیازی نیست اطلاعات کامل و کداقتصادی طرف معامله در سامانه فهرست معاملات اعلام شود
 ولی اگر از حدنصاب بیشتر باشد باید اطلاعات کامل از طرف معامله به ترتیب آنچه که مقرر شده است افشاء شود.
مدیر سایت
1398/08/22 06:00
پرسش :  آیا نقل و انتقال سوله و بناهای متعلق به کارخانه ها در شهرکهای صنعتی هم مشمول مالیات حق واگذاری محل هست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
آیا از زمانی که زمین در شهرکهای صنعتی دراختیاراشخاص چه حقیقی و چه حقوقی قرارمیگیرد ولی مالکیت کماکان مربوط به شرکت شهرکهای صنعتی است مطالبه مالیات اجاره از شرکت شهرکهای صنعتی معقول ومنطقی است.؟

پاسخ :

درشهرکهای صنعتی زمین طبق توافق نامه ای طی دفترچه ای که به امضای خریدار و فروشنده (شرکتهای شهرکها صنعتی)  با مشخصات زمین واگذار  میگردد وخریدار خود براساس پروانه ساخت که بنام خودش است اقدام به ایجاد سوله وسایر محدثات میکند ودر زمان تنظیم سند مالیات نقل انتقال زمین دریافت می شود وشهرکها نیز مکلفند هنگام واگذاری زمین استعلام نمایند (دراین خصوص نیز بخشنامه وجوددارد) و زمانی که کل زمین وساختمان توسط خریدار به شخص دیگری واگذار شود مشمول مالیات نقل انتقال وحق واگذاری محل نیز میباشد ومشمول مالیات اجاره نمی شود.
مدیر سایت
1398/08/11 12:33
پرسش : 
آیا احتساب ذخیره کاهش ارزش بابت تمام یا بخشی از مبلغ پیش‌پرداخت‌های به محققین مطالعات پژوهشی که پروژه‌های مورد تحقیق مرتبط با پیش‌پرداخت‌های مذکور، در پایان سال تکمیل نگردیده و یا تکمیل و اختتام آن توسط ناظر طرح تأیید نشده است، به حساب هزینه تحقیقاتی، موضوعیت دارد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس استانداردهای حسابداری بخش عمومی (غیرانتفاعی) و استانداردهای حسابداری واحدهای تجاری (انتفاعی)، صورت‌های مالی باید بر مبنای تعهدی تهیه شود. 
در مبنای تعهدی، معاملات و سایر رویدادهای مالی در زمان وقوع و نه صرفاً در زمان دریافت یا پرداخت وجه نقد شناسایی و در اسناد و مدارک حسابداری ثبت می‌شود و از این طریق در صورت‌های مالی مربوط گزارش می‌گردد. 
بر این اساس، پیش‌پرداخت‌ها که معرف دریافت کالا و خدمات و … در آینده است، متناسب با دریافت کالا و خدمات مربوط تعدیل و حسب مورد به حساب‌های دارایی و یا تعدیل بدهی‌ها و یا هزینه‌های مربوط منظور می‌گردد. 
با توجه به‌مراتب فوق، پیش‌پرداخت‌های مورد سؤال، متناسب با ارائه خدمات توسط محققین مربوط، به حساب هزینه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی منظور خواهد شد و احتساب ذخیره بابت مانده حساب پیش‌پرداخت‌های یاد شده در پایان سال مالی، موضوعیت ندارد.
مدیر سایت
1398/07/16 05:14
پرسش :  در صورت مفقود شدن دفاتر قانونی چه اقدامي کنیم؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  بر اساس ماده ۱۳ آئین نامه تحریر دفاتر قانونی تبصره ۳
در مواردی که دفاتر موضوع این آیین نامه توسط مقامات قضایی یا سایر مراجع قانونی و یا به عللی خارج از اختیار مودی از دسترس مؤدی خارج شود و صاحب دفتر از تاریخ وقوع این امر حداکثر ظرف سی روز دفاتر جدید امضاء، پلمب و عملیات آن مدت را در دفاتر جدید ثبت کند، تاخیر ثبت عملیات در این مدت به اعتبار دفاتر خللی وارد نخواهد کرد.

🔹طبق بند ۶ ماده ۲۰ (موارد رد دفاتر) در اجرای مقررات تبصره ۳ ماده ۱۳ این آیین نامه در مواردی که دفاتر مزبور به ادعای مؤدی از دسترس وی خارج شده باشد و غیراختیاری بودن موضوع مورد تاییداداره امور مالیاتی ذیربط قرار نگیرد موجب رد دفاتر و مشمول بند ۳ ماده ۹۷ خواهد شد.
مهران معظمی
1398/07/01 07:44
پرسش :  تخفیفات دریافتی بابت خرید کالا در چه سرفصلی باید ثبت شود ؟ چرا ؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  بطور کل موارد تخفیفات بشرح ذیل عنوان گردیده است :
۱) تخفیف توافقی : هر گاه قیمت کالای مورد معامله بر اساس چانه زدن تعیین شود و خریدار کالا را به قیمتی کمتر از قیمت متعارف خریداری کند و از فروشنده مبلغی را تخفیف گیرد تخفیف توافقی گویند . مبلغ تخفیف ثبت نمیگردد .

۲) تخفیف تجاری : کاهش در قیمت فروش کالا نسبت به قیمت متعارف یا رایج آن که از جانب فروشنده به خریدار داده می شود . مبلغ تخفیف ثبت نمیگردد .

3 ) تخفیف نقدی : به صورت درصدی از مبلغ صورتحساب فروش در نظر گرفته می شود و در شرط فروش نسیه نوشته می شود . در این مورد به حساب تخفیفات نقدی خرید ثبت خواهد شد .

٤) برگشت کالا و تخفیفات : گاهی اوقات در معاملات تجاری تمام یا بخشی از اجناس مورد معامله از سوی خریدار به فروشنده برگشت داده می شود . عدم تطابق کالای دریافتی با سفارش خرید نمونه ای از برگشت کالاست . بحساب برگشت از خرید و تخفیفات ثبت میگردد .
زهرا امیدی
1398/07/01 07:41
پرسش :  دلیل استفاده از مراکز هزینه در صدور اسناد حسابداری چیست ؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  عملیات ساخت محصول در یک موسسه تولیدی ممکن است توسط قسمتهای مختلفی صورت گیرد در این حالت هر قسمت،مسئولیت بخشی از فرآیند تولید را بعهده داشته و محصول با عبور از این قسمتها بتدریج تکمیل شده و نهایتا بصورت محصول آماده برای فروش در می آید. بمنظور کنترل هزینه های تولید ومحاسبه بهای تمام شده محصولات به شکلی که بتوان مشخص کرد که هر یک از قسمتهای تولید چه مبلغی از عوامل تشکیل دهنده بهای تمام شده را به خود اختصاص داده اند ، می بایست این قسمتها به دقت شناسایی شوند. در حسابداری صنعتی هر یک از این قسمتها را مرکز هزینه می نامند. تعیین مراکز هزینه باید بنحوی صورت گیرد که تخصیص هزینه ها به آنها امکان پذیر بوده و حوزه مسئولیت سرپرستان این مراکز مشخص باشد . در حسابداری بهای تمام شده اصطلاح مرکز هزینه به هر یک از واحدها و قسمتها اعم از تولیدی ، پشتیبانی ، اداری و فروش اطلاق می شود . مراکز پشتیبانی ، خدماتی - سرویس دهنده مانند مراکز تهیه آب و برق و گاز، تعمیرگاهها و انبارها. این مراکز با خدمت خود عملیات تولید را تسهیل می کنند و بدون وجود آنها اصولا عمل تولید امکان نخواهد داشت .
مدیر سایت
1398/07/01 07:20
پرسش :  پرداخت بابت مالیات در ارزش افزوده در حسابها چگونه اعمال می شود ؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  در این سیستم باید 4 سرفصل مجزاء تعریف کنیم :
1 _ حساب مالیات بر ارزش افزوده خرید 
2 _ حساب مالیات بر ارزش افزوده فروش 
3 _ حساب عوارض خرید
4 _ حساب عوارض فروش
کلیه عوارض و مالیات بر ارزش افزوده های پرداختی طبق صورتحسابهای خرید باید در حسابهای 1 و 3 بدهکار شود .
کلیه عوارض و مالیات بر ارزش افزوده های دریافتی طبق صورتحسابهای فروش باید در حسابهای 2 و 4 بستانکار شود .
اگر تفاوت و تهاتر پایان دوره این 4 حساب متضمن اضافه پرداختی باشد باید تقاضای استرداد وجوه را از دارائی نمود .
اگر تفاوت و تهاتر پایان دوره این 4 حساب متضمن کسر پرداختی باشد باید وجوه مربوط به ان را به دارائی پرداخت نمائیم .

کلیه وجوهات مربوط به مالیات vat در خصوص مرجوعی های فروش به حساب مالیات بر ارزش افزوده فروش و در خصوص مرجوعی های خرید به حساب مالیات بر ارزش افزوده خرید منظور می شوند .
البته در خصوص عوارض مربوطه هم به همین شکل اخیر عمل می شود .

1 ) خرید مواد به مبلغ 1.000.000 ریال :
خرید 1.000.000 بد
مالیات بر ارزش افزوده خرید 15.000 بد
عوارض خرید 15.000 بد
بستانکاران 1.030.000 بس


2 ) فروش محصول تولیدی به مبلغ 1.500.000 ریال :
بدهکاران 1.545.000 بد
مالیات بر ارزش افزوده فروش 22.500 بس
عوارض فروش 22.500 بس
فروش 1.500.000 بس


فرض بفرمائید دوره مالیاتی سه ماهه اول شرکت فرضی به این دو عملیات خلاصه می شود :
تهاتر مالیات بر ارزش افزوده فروش و مالیات بر ارزش افزوده خرید = 15.000 - 22.500 = 7.500 ریال
تهاتر عوارض فروش و عوارض خرید 15.000 - 22.500 = 7.500 ریال

جمع بدهی قابل پرداخت دوره --- 15.000 ریال
* اگر در دوره مذکور خرید داشته باشید ولی فروش خیر ، کل مبالغ پرداختی بابت مالیات و عوارض خرید به عنوان مطالبات از سازمان امور مالیاتی قابل استرداد می باشد .
* اگر در دوره مذکور خرید نداشته باشید و فقط فروش صورت گرفته باشد کل مبالغ دریافتی بابت مالیات و عوارض فروش به عنوان بدهی به سازمان امور مالیاتی لازم به پرداخت می باشد .

مدیر سایت
1398/06/23 08:07
پرسش :  مبنای اضافه کاری کدام است؟176 یا 192 یا 220 لطفا کامل توضیح دهیدنمایش پاسخ...
پاسخ :  176ساعت  
 192ساعت  
220  ساعت 

 برای محاسبه مبلغ اضافه کاری در شرکتها بعضا" دیده شده ک مبناهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد .اما مبنای صحیح کدام است؟

در قانون کار هر کارگر موظف به ۴۴ ساعت انجام کار در هفته است. یک روز جمعه نیز استراحت دارد که کار نمیکند ولی حقوقش پرداخت میشود. 

✔️پس برای محاسبه ساعات کار هر روز خواهیم داشت:

۴۴ ساعت تقسیم بر ۶ روز کاری =
۷٫۳۳ که همان ۷ ساعت و بیست دقیقه میشود.


نتیجه اینکه :

میزان ساعات کارکرد طبق نظر قانون کار در هر روز کاری  ۷٫۳۳ بوده که اگر در ۳۰ روز ضرب شود ،  عدد صحیح ۲۲۰ ساعت در ماه بدست خواهد آمد.

سپس شما نرخ هر ساعت حقوق ماهانه حقوق بگیر را از تقسیم حقوق ماهانه اش بر  ۲۲۰ ساعت محاسبه نموده با اضافه نمودن چهل درصد به آن نرخ هر ساعت اضافه کار بدست می آید.

درآخر نیز برای بدست آوردن مبلغ اضافه کاری؛ نرخ هر ساعت اضافه کاری در ساعات اضافه کاری ضرب میشود.

مبلغ اضافه کاری =
حقوق پایه تقسیم بر ۲۲۰ ضربدر ۱۴۰% 
ضربدر تعداد ساعات اضافه کاری
مدیر سایت
1398/06/09 05:23
پرسش :  حق اولاد برای ۱۲روز چگونه محاسبه میشود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برای محاسبه حق الولاد از فرمول زیر استفاده می شود:

حق اولاد یا عائله مندی برای هرماه= حداقل حقوق وزارت کار به صورت ماهیانه × %۱۰ ×  تعداد فرزندان

۱/۱۱۱/۲۷۰= ۱۱/۱۱۲/۶۹۰× %۱۰ × ۱

اگر کارکرد کارگر کمتر از یک ماه باشد باید ابتدا مبلغ ماهانه را محاسبه نمود و سپس بر ۳۰ تقسیم نمود. در پایان آن را در تعداد کارکرد ضرب کزد. برای مثال اگر کارکرد کارگر ۱۲ روز باشد  مثل زیر عمل می کنیم:

۳۷/۰۴۲ =۳۰ ÷ ۱/۱۱۱/۲۷۰

ريال ۴۴۴/۵۰۸ = ۱۲ × ۳۷
مونس یاوری
1398/06/05 08:49
پرسش :   وظیفه حسابرس در مواردي که صورتهاي مالی سال گذشته توسط حسابرس دیگري رسیدگی شده است چیست ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در مواردي که صورتهاي مالی دوره قبل توسط حسابرس دیگري حسابرسی شـده اسـت حسـابرس جانشـین پـس از کسب مجوز صاحبکار و رعایت الزامات حرفه اي می تواند با بررسی کاربرگهاي حسابرسی قبلـی ، شـواهد مناسـب و قابل قبولی را درباره مانده هاي اول دوره گردآوري کند .
 اگر گزارش حسابرسی صورتهاي مالی دوره قبل بـه صـورت غیر استاندارد ( مشروط ، مردود یا عدم اظهار نظر ) باشد حسابرس جانشین در دوره جـاري بایـد موضـوعاتی را کـه سبب عدول از شکل استاندارد شده است مورد توجه خاص قرار دهد .
مدیر سایت
1398/05/30 05:23
پرسش :  آیا ارگانها ونهادهادولتی که طرف معامله ماهستند هم اقدام به ارسال گزارشات فصلی میکنند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کلیه اشخاص حقوقی دولتی و غیر دولتی ملزم به ارسال اطلاعات معاملات فصلی ۱۶۹ یا ماده ۱۶۹ مکررو ارسال اطلاعات مالی و هویتی دیگران می باشند در غیر اینصورت مشمول جرائم میگردند.
مدیر سایت
1398/05/28 04:49
پرسش :  آیا پاداش هیات مدیره جزء هزینه قابل قبول مالیاتی است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برابر بخشنامه شماره 232/2401/28345 مورخ 1385/07/18 پرداخت پاداش هیات مدیره مصوب مجمع عمومی شرکت ها با عنایت به مفاد مواد 239 و 241 قانون تجارت از محل سود خالص قابل تقسیم انجام می پذیرد، لذا پاداش مذکور نمی تواند در زمره هزینه های قابل قبول مالیاتی تلقی گردد. 
بدیهی است در هر صورت پاداش اعضا حقیقی  هیات مدیره (اعم از موظف و غیر موظف) با رعایت مقررات مالیاتی مشمول کسر مالیات بر حقوق می باشد.(البته در صورتیکه از حقوق پایه معاف از مالیات بیشتر باشد)
زهره جوادی
1398/05/22 06:39
پرسش :  بهينه كاوي يا بنچ ماركينگ (Bench marking) چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سازمان‌ها براي حفظ مشتريان، تعامل با تأمين‌كنندگان، بهره‌وري بيشتر كاركنان و ارتقاي مزيت‌هاي رقابتي، نيازمند شناخت رقبا، ابزار و مقايسه عملكرد خود در حوزه‌هاي مختلف كاري هستند. استراتژي‌هاي مختلفي براي بقا در ميدان رقابت معرفي مي‌شود. يكي از اين راهبردها، شناخت بازار و نحوه عملكرد ديگر سازمان‌ها و الگوبرداري از رفتار آنهاست. 
شركت‌هايي كه استراتژي تحليلي را سرلوحه بقاي خود قرار مي‌دهند، بهينه كاوي يا بنچ ماركينگ را به عنوان يكي از راه‌هاي مؤثر بهبود مستمر و تعيين موقعيت خود در ميدان كسب و كار مي‌دانند.
بنچ مارک از حوزه نقشه برداری اقتباس شده و منظور از آن ، نقطه ی مرجعی است که سایر نقاط و موقعیت های زمین (پستی و بلندی) را با آن مقایسه می کنند. در کل یادگیری بر دو نوع است : مستقیم و غیر مستقیم (یادگیری از دیگران) که بنچ مارکینگ مصداق عینی یادگیری از دیگران است.
همانطور که میبینید تعاريف مختلفي براي بنچ ماركينگ ارائه شده است، اما به طور كلي مي‌توان آن را چنين تعريف كرد:
 فرايندي مستمر و سيستماتيك، براي شناسايي، تحليل و پياده‌سازي بهترين اقداماتي كه موجب ارتقاي عملكرد سازمان‌ها مي‌شود. 
مدیر سایت
1398/05/22 05:41
پرسش :  موارد کاربرد حسابهای کنترل خرید و معلق خرید کدام است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حساب كنترل خرید جزء حسابهاي واسط هستند كه براي عمليات كنترلي، باز مي شوند كه مانده اين حساب نشاندهنده فاكتورهايي است كه رسيد انبار آنها بما نرسيده است و طريق ثبت آن چنين است :

در زمان دريافت فاكتور 

حساب كنترل خريد ****
                 حسابهاي پرداختني ****

در هنگام دريافت رسيد انبار 

موجودي مواد و كالا ****
                     حساب كنترل خريد ****

حساب معلق خريد در مواردي استفاده مي گردد كه فاكتور خريد بدست ما نرسيده است ولي جنس به انبار رسيده و براي ثبت آن در سيستم از قيمت برآوردي استفاده مي كنيم .


مدیر سایت
1398/05/22 05:25
پرسش :  ارزیابی متوازن چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
روش ارزيابي متوازن به عنوان يك سيستم ارزيابي عملكرد، علاوه بر ارزيابي مالي سنتي، عملكرد سازمان را با افزودن سه بعد غیر مالی ديگر يعني: 
مشتريان، 
فرايندهاي داخلي كسب و كار و 
يادگيري و رشد 
موردارزيابي قرار مي دهد.

 روش ارزيابي متوازن، با تفسیر چشم انداز و استراتژي سازمان به عبارات قابل درك، از برداشتهاي متفاوت جلوگيري كرده وبا همسو ساختن اهداف فردي و سازماني به اجراي موفقيت آميز استراتژي كمك مي كند.
روش ارزيابي متوازن با بيان چشم انداز و استراتژي شركت در قالب ملاكهاي قابل سنجش، ابزار قابل اعتمادي براي ارزيابي عملكرد و سيستم مديريت سازمان فراهم سازند.
ارزيابي متوازن تلفيقي است از معيارهاي ارزيابي عملكرد كه شاخصهاي عملكرد جاري، گذشته و نيز آتي را شامل مي شود و معيارهاي غيرمالي را دركنار معيارهاي مالي قرار مي دهد.
در واقع ارزیابی متوازن چراغ روشنی در هدایت شرکت به‌سوی سودآوری بیشتر با همان راه و امکانات قبلی ولی براساس هزینه‌یابی برمبنای فعالیت و ارائه صحیح هزینه‌های شرکت است.
ارزيابي متوازن رويكردي است كه بااندازه گيري واقعي عملكرد هم از بعد مالي و هم ازبعد غيرمالي و مقايسه آن با هدفهاي از پيش تعيين شده به ما نشان مي دهدتا چه حد استراتژيهاي برگزيده شده ما را به سمت هدفهاي شركت گرايش داده است و استراتژيهاي مقدم و در اولويت را براي رسيدن به هدفهاي از پيش تعيین شده به ما معرفي مي كند و حتي چارچوبي را جهت اجراي استراتژيهاي سازمان فراهم مي آورد. در واقع ارزيابي متوازن ابزار مديريت جهت دستيابي به هدفهاست.چشم انداز ( دیدگاه ) یک سازمان مشخص می کند که سازمان به کجا می رود و در آینده به کجا خواهد رفت.استراتژی مفهومی نزدیک به تفاوتهای وضعیت فعلی سازمان و بایدهای آن می باشد. عملکرد ( Performance ) یعنی تلاش در جهت رسیدن به اهداف به طور کارا و اثر بخش است.
مدیر سایت
1398/05/22 05:24
پرسش :  قوانین موجود در خصوص حسابرسی داخلی بانک ها و موسسات اعتباری در ایران چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در اين راستا دستورالعملهاي «بازسازي ساختار مالي بانكهاي دولتي» و «الزامات ناظر بر حاكميت شركتي در بانكهاي دولتي» مصوب 25 مهر 1396 مجمع عمومی بانکها، «الزامات ناظر بر حاكميت شركتي در موسسات اعتباري غير دولتي» مصوب 12 اردیبهشت 1396 شورای پول و اعتبار و «كنترلهاي داخلي ناشران پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ايران» مصوب 16 اردیبهشت 1391 و «دستورالعمل حاكميت شركتي شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران و فرابورس ایران» مصوب 27 تیر 1397 هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، هيات مديره موسسه اعتباری/ بانک را موظف به ايجاد واحد حسابرسي داخلي مستقل تحت نظر هيات مديره و متناسب با كسب و كار و ريسكهاي پيش روي موسسه اعتباری/ بانك نموده است.
مدیر سایت
1398/05/08 05:27
پرسش :  منظور از حسابداری صنعتی  بهای تمام شده چیست؟و اهمیت حسابداری بهای تمام شده برای چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 

حسابداری صنعتی شاخه ای از علم و فن حسابداری است که وظیفه جمع آوری اطلاعات مربوط به   
عوامل هزینه و محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات را بر عهده داشته و با تجزیه و تحلیل   
گزارشها و بررسی راههای تولید روشهای تقلیل بهای تمام شده تولیدات را بیان می کند

در واقع حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده یک ابزار بسیار مهم در اختیار مدیریت می باشد تا مدیران را در برنامه ریزی، کنترل و نظارت و بررسی نتایج فعالیتها، یاری نماید
مدیریت با استفاده از حسابداری صنعتی، بهای تمام شده تولیدات را محاسبه می کند و کنترل خود را   
بر روی هزینه های مواد، دستمزد و سایر هزینه های تولید اعمال می کند
مدیران اگر گزارشات دقیق و صحیحی از عوامل هزینه نداشته باشند در تصمیم گیری خود در جهت   
افزایش تولید یا سایر تصمیم گیریها و راه انجام تصمیمات خود با مشکل مواجه خواهند شد
📌
به عنوان مثال فرض کنید در صورتی که هدف تغییر نوع محصول تولید شده یا افزایش تولید باشد   
باید اطلاعات دقیقی از هزینه تولید وجود داشته باشد تا بتوان تصمیم گرفت که اگر ماشین آلات جدید   
خریداری شوند مقرون به صرفه است و یا ماشین آلات تعویض شوند و یا اینکه ماشین آلات اجاره   
گرفته شوند و یا بهتر است حقوق پرسنل افزایش داده شود و یا باید مقدار پرسنل را کاهش و یا افزایش داد و بسیاری از انواع تصمیمات مدیریت در موارد مشابه فوق الذکر مشروط بر اطالعات   
حسابداری بهای تمام شده می باشد .


زهره فکوری
1398/04/31 05:41
پرسش :  جایگاه حسابرسی داخلی در راهبري شركتي مؤسسات اعتباری در سطح بین المللی چگونه است؟      نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مقررات شماره 2006/48/EC  پارلمان اروپا و شورای چهاردهم ژوئن سال 2006 در مورد اشتغال به کسب و کار مؤسسات اعتباری (ماده 22) الزام میکند که هر مؤسسه اعتباری بايد چارچوب راهبري درست  را در سازمان ایجاد کند که شامل ساختار سازمانی مفصلی که در آن خطوط مسئولیت محکم، شفاف و به طور واضح تعریف شده اند، فرآیندهای مؤثر برای تشخيص، مدیریت، پایش و گزارشگری ریسکهایی که سازمان در معرض آن است، نظامهای مناسب کنترل داخلی، رویه های حسابداري و اداري معتبر مطابق با ترویج مدیریت ریسک سالم و مؤثر، برقرار باشد.

با در نظر گرفتن اين حقيقت كه راهبري شرکتی شرط لازم عملکرد سالم مؤسسات اعتباری است اما در عین حال میتواند در صورت عدم پیاده سازی مناسب تاثیر منفی بر مشخصات ریسک بانک داشته باشد، مقامات نظارتی علاقه ای جدی به حصول اطمینان از راهبري شرکتی درست دارند. 

حسابرسی داخلی نقش بسیار مهمی در چارچوب راهبري شرکتی مؤسسات اعتباری دارد. در این راستا «اصول راهبري شرکتی برای بانکها» (BCBS کمیته نظارت بانکی بازل ، سال 2015)  مسئولیت حسابرسی داخلی را در رابطه با اطمينان بخشي مستقل و حمایت از هیئت مدیره و مدیران ارشد برای ارتقای فرآیند راهبري شرکتي و پايداري بلندمدت بانک تصریح كرده است.

راهنمای کمیته نظارت بانکی بازل (BCBS، سال 2015) همچنین ضرورت تعیین روشن مسئولیتهای مدیریت ریسک که به عنوان «سه خط دفاعی» قلمداد میشوند را در چارچوب راهبري شرکتی برجسته کرده است.

مدیر سایت
1398/04/31 05:39
پرسش :  ارتباط کنترل داخلی با حاکمیت شرکتی  و مدیریت ریسک  چگونه است؟    نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کنترل داخلی در بطن، به عنوان هسته اصلی حاکمیت شرکتی و مدیریت ریسک است. سازمانها در لایه اول  اهداف، فرایندها و ساختار سازمانی، شاخص های ارزیابی عملکرد و نظارت جهت تحقق اهداف، نظام حاکمیت شرکتی را تعیین می نمایند. 
در یک سطح پائین تر مدیریت به منظور کاهش و مدیریت ریسکها، که مانع از تحقق اهداف می شوند نسبت به استقرار مدیریت ریسک اقدام می نمایند. 
در لایه آخر و پایین تر نظام کنترل داخلی در راستای کاهش ریسکها و اطمینان از تحقق اهداف سازمان استقرار می یابد. پس کنترل داخلی با مفاهیم حاکمیت شرکتی  و مدیریت ریسک همسو و هم جهت  بوده و با استقرار سیستم کنترل داخلی می توان در راستای اهداف سازمان، حاکمیت شرکتی و مدیریت ریسک گام برداشت.
سعیده رستمی
1398/04/31 05:34
پرسش :  انواع طبقه بندی اقتصادی هزینه ها را در حسابداری دولتی با توجه به سرفصل مربوطه ذکر نمائید .نمایش پاسخ...
پاسخ : 
فصل اول - جبران خدمت کارکنان ( حقوق و دستمزد --- فوق العاده ها و مزایای شغل )

فصل دوم - استفاده ازکالا و خدمات ( ماموریت و نقل و انتقال کارکنان - حمل و نقل و ارتباطات - نگهداری و تعمیر دارائی های ثابت - نگهداری و تعمیر وسایل و تجهیزات اداری - چاپ و خرید نشریات و مطبوعات - تصویر برداری و تبلیغات – تشریفات - هزینه های قضائی , ثبتی و حقوقی - هزینه های بانک - آب و برق و سوخت - مواد و لوازم مصرف شدنی - هزینه های مطالعاتی و تحقیقاتی - حق الزحمه به اشخاص برای انجام خدمات قرار دادی - حق عضویت - وسائل و تجهیزات نظامی )

فصل سوم - هزینه های اموال و دارائی ( سود و کارمزد وامها و تسهیلات بانکی - اجاره و کرایه )

فصل چهارم – یارانه ( کمک زیان شرکتهای دولتی - پرداخت ما به تفاوت قیمت کالا - پرداختهای انتقالی غیر سرمایه ای به شرکتهای دولتی و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت )

فصل پنجم - کمکهای بلا عوض ( کمکهای بلا عوض به دولتهای خارجی - کمک بلا عوض به سازمانهای بین المللی - کمک بلا عوض به سایر سطوح دولتی - کمک بلاعوض به بخش غیر دولتی )

فصل ششم - رفاه اجتماعی ( حق بیمه - کمکهای رفاهی کارمندان دولت -کمک های رفاهی گروهای خاص - کمکهای رفاهی دانش آموزان و دانشجویان - کمک های رفاهی بازنشستگان _ کمک های رفاهی ایثار گران - سایر هزینه های رفاه اجتماعی ) 

فصل هفتم - سایر هزینه ها


مدیر سایت
1398/04/31 05:25
پرسش :  منظور از حسابداری صنعتی  بهای تمام شده چیست؟و اهمیت حسابداری بهای تمام شده برای چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 

حسابداری صنعتی شاخه ای از علم و فن حسابداری است که وظیفه جمع آوری اطلاعات مربوط به  عوامل هزینه و محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات را بر عهده داشته و با تجزیه و تحلیل   گزارشها و بررسی راههای تولید روشهای تقلیل بهای تمام شده تولیدات را بیان می کند

در واقع حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده یک ابزار بسیار مهم در اختیار مدیریت می   باشد تا مدیران را در برنامه ریزی، کنترل و نظارت و بررسی نتایج فعالیتها، یاری نماید مدیریت با استفاده از حسابداری صنعتی، بهای تمام شده تولیدات را محاسبه می کند و کنترل خود را   بر روی هزینه های مواد، دستمزد و سایر هزینه های تولید اعمال می کند

مدیران اگر گزارشات دقیق و صحیحی از عوامل هزینه نداشته باشند در تصمیم گیری خود در جهت  افزایش تولید یا سایر تصمیم گیریها و راه انجام تصمیمات خود با مشکل مواجه خواهند شد . به عنوان مثال فرض کنید در صورتی که هدف تغییر نوع محصول تولید شده یا افزایش تولید باشد   باید اطلاعات دقیقی از هزینه تولید وجود داشته باشد تا بتوان تصمیم گرفت که اگر ماشین آلات جدید   خریداری شوند مقرون به صرفه است و یا ماشین آلات تعویض شوند و یا اینکه ماشین آلات اجاره   گرفته شوند و یا بهتر است حقوق پرسنل افزایش داده شود و یا باید مقدار پرسنل را کاهش و یا افزایش داد و بسیاری از انواع تصمیمات مدیریت در موارد مشابه فوق الذکر مشروط بر اطالعا   حسابداری بهای تمام شده می باشد .



مدیر سایت
1398/04/26 10:13
پرسش : 
در چه صورتی علی رغم وجود منافع اقتصادی آتی مورد انتظار، مخارج انجام شده به عنوان هزینه شناسایی خواهند شد و نه دارایی؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در برخی مواقع از مخارج انجام شده انتظار منافع اقتصادی آتی می رود اما نمی توان دقیقاً مشخص نمود که این منافع در چه زمانی عاید شرکت می شوند. 

همچنین گاهی اوقات میزان منافع اقتصادی مورد انتظار قابل اندازه گیری نمی باشد. از این رو اگرچه منافع آتی از مخارج انجام شده انتظار می رود، اما به ناچار آن خرج به هزینه منظور خواهد شد. 

به عنوان مثال:

هزینه های آموزش کارکنان؛
هزینه تبلیغات؛
مدیر سایت
1398/04/25 04:43
پرسش :  شروط و روش های شناسایی درآمد سود تضمین شده کدامند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
شروط شناسایی درآمد سود تضمین شده به شرح زیر است:

1. مبلغ درآمد به طور اتکا پذیری قابل اندازه گیری باشد.

2. ورود جریان منافع اقتصادی به درون واحد تجاری محتمل باشد.

3. مرور زمان رخ داده باشد. 

روش بهره موثر، روش پذیرفته شده برای شناسایی درآمد سود تضمین شده است.
مدیر سایت
1398/04/22 06:45
پرسش :  لطفا نحوه صحیح اعلام ترک کار پرسنل در لیست بیمه را توضیح بدین؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ترک کارغالبا بابت موارد زیر اتفاق می افتد و درج تاریخ آن در لیست بیمه لازم است:

- ترک کار بیمه شده از کارگاه به اختیار خود 
- اخراج بیمه شده توسط کارفرما 
- از کار افتادگی یا فوت بیمه شده 
- اعزام بیمه شده به خدمت سربازی 

و در این موارد باید تاریخ دقیق ترک کار در لیست بیمه ثبت شود. این تاریخ همان تاریخی است که بیمه شده در سر کار خود حاضر نشده است. 

 مثال: اگر بیمه شده تا امروز ( 20 تیر) در کارگاه مشغول به کار بوده و از فردا دیگر مراجعه نکند؛ تاریخ فردا( 21 تیر ) تاریخ ترک کار بوده و کارکرد وی نیز 20 روز می باشد. 

 اعلام ترک کار صرفا در مهلت مقرر جهت ارسال لیست بیمه (ماهی که ترک اتفاق افتاده است) قابل انجام است. 

تذکر : در خصوص استراحت پزشکی و بارداری؛ نباید ترک کار در لیست اعلام شود!


مدیر سایت
1398/04/19 05:22
پرسش :   چه اطلاعاتی در ارتباط با پرداخت قراردادها برای ارزش افزوده باید ارسال شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
فهرست پرداخت قرارداد فقط در خصوص مواردی که پرداخت بابت قراردادی انجام می شود که برای هر فصل برای پرداخت های صورت گرفته بابت قراردادها تکمیل و ارسال می گردد. 

به عنوان مثال: قراردادهائی که دارای کارفرما و پیمانکار/ مشاور می باشند، می بایست فقط کارفرما فرم قرارداد را پر نموده و در قسمت “مبلغ کل قرارداد” مبلغ اصلی قرارداد را ذکر نماید و در قسمت “پرداخت” هر گونه پرداخت از مبلغ مذکور را درج نماید و نیازی به درج مجدد اطلاعات در قسمت خرید نمی باشد و پیمانکار/مشاور می باید در قسمت فروش مبلغ دریافتی را عنوان نمایند.

اشخاصی که دریافت کننده مبلغ قرارداد هستند می باید قسمت فروش را تکمیل نموده و در قسمت شرح کالا شرح خدمت یا قرارداد را عنوان نمایند.
مدیر سایت
1398/04/17 11:19
پرسش :  تاریخچه چارچوب کنترل داخلی (COSO) چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در سال 1992 کمیته حامی سازمانهای تردوي (coso)که شامل 5 نهاد و انجمن حرفه اي حسابداري آمريکا شامل انجمن حسابداران رسمي (AICPA)، انجمن حسابداري (AAA)، انجمن مديران ارشد مالي (FEI)، انجمن حسابرسان داخلي (IIA) و انجمن حسابداران مديريت (IMA)، چارچوب اولیه کنترل داخلی یکپارچهCOSO1992 را منتشر نمود.  

چارچوب اولیه مقبولیت زیادي یافت و بطور گسترده اي در سراسر جهان استفاده و به عنوان چارچوبی راهنما جهت طراحی، بکارگیري ، اجرا و ارزیابی اثربخشی کنترل داخلی شناخته می شود. این چارچوب با بیان اهداف و ارائه پنج جزء اساسی، به تدوین رئوس کلی کنترل های داخلی اشاره دارد.

در طی بیست سال از زمان پذیرش چارچوب اولیه، محیط عملیاتی و کسب و کار به نحو چشمگیري تغییر یافته و به طور روز افزونی پیچیده تر شده و تحت تاثیر تکنولوژي قرار گرفته و جهانی  شده است.  همزمان سهامداران، شفافیت و پاسخگویی بیشتري در خصوص صحت و درستی سیستم هاي کنترل داخلی که از تصمیمات تجاري و حاکمیت شرکتی سازمان پشتیبانی نموده، طلب مینمایند .بر همین اساس در‌سال 2013 چارچوب مذکور با توجه به تغییرات یادشده به روزرساني شده و نسخه ان تحت عنوان"چارچوب کنترل داخلی یکپارچه  "  COSO 2103  منتشر گردید.

مدیر سایت
1398/04/17 05:30
پرسش :  رابطه بین حسابرسان مستقل و کنترل های داخلی چگونه است؟   نمایش پاسخ...
پاسخ : 
یکی از طرفهای مرتبط با مباحث کنترلهای داخلی، حسابرسان مستقل شرکتها می باشند، که به سه گونه ی ذیل در خصوص کنترلهای داخلی دست اندرکار هستند:

1-  ارائه خدمات قانونی حسابرسی گزارشگری مالی شامل کنترلهای داخلی حوزه گزارشگری مالی شرکت
2-  اظهار نظر در خصوص گزارش کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگری مالی شرکت 
3-  ارائه خدمات مشاوره ای شامل استقرار و ارزیابی اثربخشی کنترل های داخلی به شرکتها.
 همچنین در استانداردهای حسابرسی ایران بویژه  استاندارد 315 حسابرسی با عنوان "شناخت واحد مورد رسیدگی و محیط آن و برآورد خطرهای تحریف با اهمیت"  بر شناخت از کنترلهای داخلی شرکت بر اساس مفاهیم و معیارهای چارچوب کنترل داخلی 1992  COSOتاکید شده است که به اهمیت شناخت کنترل های داخلی شرکت در راستای اطمینان بخشی اثربخش گزارشگری مالی شرکت اشاره دارد. 
علاوه بر آن مطابق جزء نظارت چارچوب کنترلهای داخلی COSO2013  خدمات حسابرسی مستقل، بخشی از جزء مذکور است، که با ارزیابی جداگانه خود و ارائه نقاط ضعف کنترلی در نامه مدیریت به مدیریت ارشد شرکت در راستای اطمینان از اثربخشی کنترلهای داخلی مطابق با اهداف گزارشگری مالی شرکت کمک می نماید.

علی اسفندیاری
1398/04/17 05:30
پرسش :  مشخصه های تولید ناب (Lean Production) چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برخی از مشخصه‌های تولید ناب به قرار زیر است:

- استفاده از تولید به موقع (JIT) و مدیریت کیفیت جامع (TQM)،
- تأکید بر پیشگیری تولید محصولات معیوب (روش خطای صفر)،
- بهبود مستمر (کایزن)،
- پاسخگویی به خواست و نیازهای مشتریان و مشتری‌گرایی،
- سیستم ارتباطات افقی،
- افزایش ادغام وظایف،
- تلاش جهت حذف هرگونه اتلاف منابع یا ضایعات و فعالیت‌های بدون ارزش افزوده،
- گسترش قابلیت نیروی انسانی و بهره‌گیری از آن،
- کار گروهی.


 نکته مهم: هدف اصلی و محوری تولید ناب کاهش یا حذف ضایعات، و حذف فعالیت‌های بدون ارزش افزوده می‌باشد. 
در تولید ناب مفهوم اتلاف‌زدایی از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد. فلسفه اصلی تولید ناب حذف کلیه فعالیت‌های بدون ارزش افزوده و کاهش اتلاف‌ها ( Waste, Muda) می‌باشد که این فعالیت‌ها در جریان‌های ارزش شناسایی شده و جهت حذف یا کاهش آنها تلاش می‌شود. 

نکته:  در زبان ژاپنی برای اشاره به اتلاف از کلمه مودا Muda استفاده می‌شود.

مدیر سایت
1398/04/17 05:29
پرسش :  دوره تولید چابک  (Agile Manufacturing) چیست و چه تاثیری بر حسابداری داشته است؟   نمایش پاسخ...
پاسخ : 
تولید چابک در پایان دهه 1990 و آغاز قرن بیست و یکم مطرح گردیده است. چابکی بر فعال بودن به عنوان یک مزیت نسبی راهبردی می‌اندیشد و تنها به انطباق با تغییرات اکتفا نمی‌کند، بلکه به تأمین کامل رضایت مشتری، اهرمی کردن اطلاعات، افراد مسلط بر تغییرات و عدم اطمینان و رقابت‌پذیری از طریق همکاری تأکید دارد. در این شیوه تولید مفاهیمی چون ارتباط با مشتری، یکپارچگی منابع سازمان و نیز یکپارچگی با منابع سازمان‌های دیگر اهمیت خاصی دارند.

با توجه به تغییرات محیط کسب‌و‌کار سازمان‌ها (شامل بی‌ثباتی و ناپایداری بازار؛ رقابت شدید؛ تغییرات نیازهای مشتریان؛ شتاب تغییرات تکنولوژیکی؛ و تغییرات عوامل اجتماعی برای حفاظت محیط زیست و فشارهای حقوقی و قانونی) عامل اصلی پاسخگو در قبال این تغییرات چابکی سازمان می‌باشد. چابکی به توانایی تولید و فروش موفقیت‌آمیز یک دامنه گسترده از محصولات با هزینه کم، کیفیت زیاد، زمان‌های تأخیر کوتاه و تنوع اندازه دسته‌ها اشاره می‌کند که برای مشتریان متعدد و مشخص از طریق تولید مبتنی بر خواسته‌های انبوه مشتری ارزش ایجاد می‌کند.
مریم برزگری
1398/04/17 05:28
پرسش :  دوره تولید ناب Lean Production چیست و چه تاثیری بر حسابداری داشته است؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
دوره دیگری از تولید، تولید ناب است که منشاء آن مربوط به شرکت تویوتا در دهه 1950 است. 
تولید ناب در سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم توسط تاییچی‌اهنو Taichi    Ohno و ایجی تویودا (Eiji Toyoda) در شرکت خودروسازی تویوتا در کشور ژاپن مطرح گردید. براساس معایب تولید انبوه و تغییرات سریع محیطی، تولید ناب در سال 1990 توسط جیمز ووماک و همکارانش در دانشگاه MIT ماساچوست در قالب یک طرح تحقیقاتی مطرح شد. او و همکارانش تولید ناب را مجموعه کارکردهایی برای ایجاد یک سیستم با کیفیت که مطابق با تقاضای مشتری بوده و بدون ضایعات با یکدیگر کار می‌کنند، تعریف نموده‌اند. 
یک تولیدکننده ناب مزایای تولید دستی و تولید انبوه را با یکدیگر ترکیب نموده و از قیمت بالای تولید دستی و انعطاف‌ناپذیری تولید انبوه اجتناب می‌ورزد و از ماشین‌‌آلاتی استفاده می‌کند که خودکار و انعطاف‌پذیرند.
تفکر ناب به‌دنبال حداقل‌سازی هر گونه انواع اتلاف منابع (عوامل تولیدی که ارزش افزوده برای محصول ایجاد نکند، اتلاف نامیده می‌شود)، ارزش‌آفرینی مستمر، افزایش کیفیت محصول، افزایش بهره‌وری، استفاده کمتر از منابع، تجهیزات کمتر، زمان کمتر و فضای کمتر است و بر دستیابی به بیشترین و بهترین نتایج تأکید دارد. 
مفهوم ناب با سه محرک اصلی، 1) مردم، 2) فرایندها و 3) فناوری سر‌‌‌و‌کار  دارد. 
محرک اولیه تفکر‌ ناب مشارکت کارکنان بوده، فرایندها با جریان بدون وقفه در زنجیره تولید و حذف اتلاف منابع صورت گرفته و سرانجام فناوری به‌عنوان ابزاری در خدمت مردم و فرایندهاست، در نهایت پیامد و هدف این محرک‌ها، کسب رضایت مشتری به‌عنوان یک اصل اساسی است.
سارا مردانی
1398/04/17 05:28
پرسش :  اتلاف ها یا همان Muda در فرآیند تولید ناب (Lean Production) به چه گروه هایی طبقه بندی می شوند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
معمولاً اتلاف هها در 1+7 گروه عمده طبقه‌بندی می‌شوند:

1) اتلاف حاصل از تولید مازاد Over Production (تولید اضافی بیش از میزان تقاضای دریافت شده)،
2) اتلاف حاصل از حرکات Motion غیرضروری (برای کارکنان، ماشین‌آلات و ...)،
3) اتلاف حاصل از نگهداری موجودی غیرضروری (شامل مواد اولیه، کالای نیمه ساخته، محصول، کالای در راه)، 
4) اتلاف حاصل از تولید محصولات معیوب Production Defective (شامل ضایعات جریان تولید، دوباره کاری‌ها و برگشت از مشتری)،
5) اتلاف حاصل از طولانی بودن زمان انتظار (شامل انتظار نیروی کار برای ماشین‌آلات، مواد اولیه و ... همچنین انتظار ماشین‌آلات برای مواد اولیه، نیروی کار، ابزار و ...)،
6) اتلاف حاصل از حمل و نقل Transportation غیرضروری (نقل و انتقالات)، 
7) اتلاف حاصل از مراحل اضافی در فرآیند تولید (پردازش بیش از حد قطعات به دلیل طراحی ضعیف ابزار یا قطعه)، 
(1+7) اتلاف حاصل از عدم استفاده بهینه از نیروی انسانی.

نکته: اتلاف آخر(1+7)در کنفرانس تولید ناب که در اکتبر 2003 در آمریکای شمالی برگزار شد اتلاف یک به 7 اضافه شده است.

مصطفی حاکمی
1398/04/17 05:27
پرسش :  دوره تولید انبوه  Mass Production چیست و چه تاثیری بر حسابداری داشته است؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بعد از جنگ جهانی اول در دهه 1920 تولید انبوه در صنعت خودروسازی توسعه یافت و اوج آن در کارخانه‌های هنری فورد تبلور نمود. هنری فورد و آلفرد اسلون (مدیر جنرال موتورز) تولید صنعتی را از تولید دستی که توسط شرکت‌های اروپایی رواج داده شده بود، به عصر تولید انبوه کشاندند . مشخصه‌های عمده تولید انبوه عبارتند از:

- تخصصی شدن مشاغل و تقسیم کار عمدتاً به صورت متوازن (طرح‌ریزی مشاغل)،
- وجود رویه‌های عملیاتی ثابت،
- سیستم کنترل عمودی،
- میزان تقاضای بالا و ناتوانی شرکت‌ها در عرضه محصول و پوشش کامل تقاضا که در نتیجه آن شرکت‌ها به انبار نمودن موجودی‌ها پرداختند.
- ماشین‌آلات و تجهیزات تک منظوره،
- مشارکت اندک کارگران در بهبود فرآیندها،
- تولید انبوه محصولات و کالاها در قیمت‌های پایین با تنوع کم،
- زمان آموزش کوتاه و اندک.

مهمترین نقاط ضعف سیستم تولید انبوه، انعطاف‌ناپذیری و تغییرات محیطی آن است. مهمترین تفاوت تولید انبوه و تولید ناب، تفاوت در اهداف نهایی آنهاست. تولیدکننده انبوه هدف محدود به «اندازه کافی خوب بودن» را دارد که شامل تعداد قابل قبول عیب‌ها، بهترین سطح قابل قبول برای موجودی و دامنه معینی از محصولات یکسان می‌باشد. اما تولیدکننده ناب به دنبال دستیابی به کمال و تعالی از طریق کاهش مداوم قیمت‌ها، به صفر رساندن میزان عیوب، به حداقل رساندن موجودی و تنوع نامحدود محصول می‌باشد.

مدیر سایت
1398/04/17 05:25
پرسش :  شیوه های نوین تولید که منجر به ایجاد تغییرات در حسابداری گردید چه هستند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
شیوه‌های نوین تولید در شرایط رقابتی با توجه به تحولات مرتبط با عملیات تولید، گسترش فناوری اطلاعات و سایر عوامل دائماً در حال تغییر می‌باشد. در یک طبقه‌بندی کلی، تولید به دوره‌های زیر تقسیم شده است: 
تولید دستی، 
تولید انبوه، 
تولید ناب، 
تولید چابک، 
تولید با فناوری نانو 
مدیر سایت
1398/04/17 05:24
پرسش :  حسابداری ناب یا Lean Accounting چیست؟  نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسابداری ناب معنای دو گانه‌ای دارد: 
اول به کاربرد مفاهیم ناب در فرآیند حسابداری اشاره می‌کند که به معنای حذف موارد اضافی موجود در امور حسابداری است، 
دوم تغییر در سیستم حسابداری مدیریت سنتی را به گونه‌ای نشان می‌دهد که با محیط ناب سازگارتر باشد.
تعریف دوم به عملیات حسابداری برای ناب بودن تأکید دارد که گاهی هزینه‌یابی جریان ارزش نامیده می‌شود و مفهوم چالش برانگیزی برای شرکت به حساب می‌آید. جریان ارزش در سازمان‌ها از طراحی محصول تا فروش و خدمات پس از فروش ادامه می‌یابد. 
حسابداری ناب به عنوان «روش‌های حسابداری، کنترل، اندازه‌گیری و فرآیندهای مدیریت شرکت که بطور صحیح تفکر و اعمال ناب را منعکس می‌نماید»، تعریف شده است.
سجاد ساسانی
1398/04/17 05:23
پرسش :  فواید سیستم (just in time) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
از فواید این سیستم می توان به کاهش قابل توجه در:
کار در جریان ساخت٬ زمان تحویل محصول به مشتری٬ فضای مورد نیاز٬ضایعات٬ ضایعات دورریز و دوباره کاری 
و افزایش در:
 بهره وری٬ بهبود روابط با عرضه کنندگانی که بهتر و موفق تر هستند و نیروی کار دارای انگیزه٬ راضی و با نشاط تر اشاره کرد.

نکته:سیستم تولید به موقع تنها زمانی موفق خواهد شد که هر فرد در سازمان در اجرای آن مشارکت داشته باشد و کارخانه و فرایندها برای حداکثر ستانده و بهره وری سازماندهی شوند و برنامه های کیفیت تولید برای براورده ساختن تقاضای واقعی زمان بندی گردند.
مدیر سایت
1398/04/17 05:22
پرسش :  حسابداری سنجش مسئولیت چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسابداري سنجش مسئوليت  يا سيستم حسابداري بر اساس مسئوليت بر اين اصل تكيه دارد كه هر شخص مسئول عملكرد خود و زير دستانش ميباشد. 
 حسابداري بر اساس مسئوليت نوعي از سيستم حسابداري است كه عملكرد سازماني را طبق معیارهای مسئوليت ،برنامه ريزي ،اندازه گيري و ارزيابي ميكند ودرآمدها وهزينه ها بر مبناي  مراكز مسئوليت تجميع وگزارش ميگردند.
حسابداري سنجش مسئوليت به مفاهيم و  ابزارهاي مختلفي اشاره دارد كه حسابداران مديريت را قادر مي سازد تا عملكرد بخشها و افراد مربوط به آن بخش را ارزيابي و از هماهنگي هدفها اطمينان حاصل كنند.
مدیر سایت
1398/04/16 11:26
پرسش :  کنترل های داخلی در ایران تحت تاثیر چه الزاماتی هستند؟     نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کنترلهای داخلی در بطن حاکمیت شرکتی ، مدیریت ریسک سازمان ها در راستای کاهش ریسک ها و تحقق اهداف سازمان شامل اهداف عملیاتی، رعایتی و گزارشگری وجود دارد. چارچوب کنترلهای داخلی یکپارچه در ابتدا یک چارچوب حاکمیتی و مدیریتی است که مدیریت سازمان می بایستی جهت اطمینان از تحقق اهداف خود به کار گیرد، به عبارتی هیئت مدیره، مدیران ارشد اجرایی و تمامی کارکنان آن را به کارمی گیرند تا بتوانند از تحقق اهداف و کاهش ریسک اطمینان حاصل نمایند. 

در مرحله بعدی حسابرسان داخلی، حسابرسان مستقل و سایر ناظران قانونی به منظور اطمینان از اثربخشی سیستم کنترل داخلی با مقاصد گوناگون، نسبت به ارزیابی اثربخشی سیستم مذکور اقدام می نمایند. 

در ایران نسخه چارچوب کنترلهای داخلی 1992 COSO توسط سازمان حسابرسی در سال 1377 ترجمه و منتشر گردید. سازمان بورس و اوراق بهادار در سال 1392 مطابق دستورالعمل کنترل داخلی  و از سوی دیگر در سال 1397 براساس دستورالعمل راهبری شرکتی مدیران شرکتهای بورسی و فرابورسی را نسبت به ارزیابی و گزارشگری اثر بخشی کنترلهای داخلی و حسابرسان مستقل معتمد سازمان بورس را نسبت به اظهار نظر در خصوص گزارش ارائه شده ملزم نمود.


مریم درخشانی
1398/04/16 11:25
پرسش :  اصول تولید ناب (Lean Production) برای پیاده سازی در سازمان ها چیست؟   نمایش پاسخ...
پاسخ :  اصول تولید ناب برای پیاده‌سازی آن در سازمان به قرار زیر می‌باشد:

1) تعیین ارزش دقیق هر محصول از دیدگاه مشتری (Value)
2) شناسایی جریان ارزش محصولات (Value Stream)
3) ایجاد حرکت بدون وقفه در این ارزش (Flow)
4) ایجاد امکان کشش در زنجیره (Pull)
5) پیگیری کمال (Perfection)
مدیر سایت
1398/04/16 11:24
پرسش :  سیستم تولید به موقع (Just In Time) چیست؟   نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سیستم تولید به موقع (just in time) یکی از پیشرفته ترین سیستم های برنامه ریزی است.
سیستم تولید به موقع نخستین بار توسط تائیچی اونو در شرکت تویوتا به کار گرفته شد.تولید به موقع یک فلسفه ی مدیریت ژاپنی است که از اوایل دهه ی 1970در بسیاری از موسسات تولیدی ژاپن مورد استفاده قرار گرفت.این فلسفه نخستین بار توسط تائیچی اونو در براورده ساختن خواسته ی مشتری با حداقل تاخیر معرفی و به کار گرفته شد.به همین دلیل٬ تائیچی اونو اغلب پدر سیستم تولید بهنگام نامیده می شود.
علی اکبر هاشمی
1398/04/16 11:24
پرسش :  دوره تولید دستی Craft Production  چیست و چه تاثیری بر حسابداری داشته است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در ابتدا تولید محصولات صنعتی به شکل دستی و در کارگاه‌های مستقل صورت می‌گرفت. از جمله مشخصه‌های تولید دستی به قرار زیر است:
- وجود نیروی کار ماهر، ابزارهاي ساده، اما انعطاف‌پذیر و محصولات دقیقاً مطابق با خواست مشتری، ساخته می‌شود،
- وجود ساختار (سازماندهی) غیرمتمرکز،
- بکارگیری ابزار و ماشین‌آلات ساده و چند کاره،
- سطح تولید بسیار پایین.
از جمله نقاط ضعف‌ تولید دستی می‌توان بهای تمام شده بالای محصول، عدم وجود سرمایه انسانی و مالی کافی و همچنین عدم کاهش بهای تمام شده هر واحد با افزایش حجم تولید را نام برد.
زهره جوادی
1398/04/16 11:23
پرسش :  فرضیه بازار فراکتالی چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
فرضیه بازارهاي فرکتالی، مدل و الگوي تئوري مالی و اقتصادي در طی بیست سال اخیر بوده است. بعد از تحلیل داده هاي تجربی بازارهاي مالی و پیشرفت نظریه هاي مالی و اقتصادي این الگو متداول شد.بازار مالی یک ساختار فراکتالی در ارتباط با افقهاي زمانی سرمایه گذاري دارد.
فرضیه بازار فراکتالی از نظریه فراکتالها و هندسه فراکتالی (1981Mandelbrot) سرچشمه میگیرد.بر اساس این نظریه اجسامی که ساختار فراکتالی دارند پایدارتر هستند.

اگر بازار پایدار باشد حساسیت آن به شوکهاي اقتصادي و غیر اقتصادي اندك بوده و میتواند اثرات منفی شوكها را جذب نماید، بنابراین این بازارها داراي نوسانات و تلاطم کمتري بوده و ریسک سرمایه گذاري در آنها کمتر خواهد بود. در نتیجه، سرمایه گذاران تمایل بیشتري به فعالیت و سرمایه گذاري در این بازارها خواهند داشت.

وجود همبستگیهاي بلندمدت تحت شرایط معینی به مفهوم آن است که استراتژيهاي تجاري مبتنی بر قیمتهاي تاریخی ممکن است بطور سیستماتیک سودآور باشد.

در نتیجه، فرضیه گسترده تر از فرضیه بازار کارا که فقط همبستگی هاي کوتاه مدت را در نظر می گرفت مطرح شد که در این فرضیه همبستگی هاي بلندمدت نیز مورد توجه قرار میگرفت، این فرضیه توسط پیترز (1991Peters )فرضیه بازار فراکتالی نامیده شد.

مدیر سایت
1398/04/16 11:22
پرسش :  کارکرد فراکتال ها در بازارهای مالی چیست؟    نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برای درست کردن یک فراکتال می‌توانیم یک شکل معمولی هندسی (مثلاً یک خط) را انتخاب کنیم و با آن یک شکل بسازیم. سپس با شکل به دست آمده، شکل پیچیده تری مانند شکل ها‌ی قبلی بسازیم، و همین طور به این کار ادامه دهیم. می توان گفت که مدلی نموداری برای تجزیه و تحلیل تکنیکال می‌باشد که توسط معامله گران برای تعیین بهترین نقطه برای ورود به بازار و یا خروج از آن استفاده می‌شود. (پیش بینی و مدلسازي نوسان پذیري قیمت)
از آنجایی که فراکتال شاخصی با تاخیر به حساب می‌رود، برای دقیقتر بودن پیش بینی از آن همراه با اندکاتورهای مختلف و دیگر روش‌های تجزیه و تحلیل استفاده می‌شود.
مدیر سایت
1398/04/16 11:21
پرسش :  فراکتال چیست؟   نمایش پاسخ...
پاسخ : 
واژه Fractal از کلمه لاتین Fractus  یعنی تکه تکه و بخش بخش، گرفته شده است.
 یکی از مهمترین خصوصیات فراکتالها خود متشابه بودن self similarity آنهاست به این معنی که فراکتالها از اجزایی تشکیل شده اند که هر جزء در آن شبیه به شکل کل میباشد و به عبارتی اشکال پیچیده از طریق تکرار اشکال ساده بدست می آیند.
فراکتال ھا الگو ھای مشابھی ھستند که خودشان را تکرار می کنند.
فراکتال ساختاری هندسی است که با بزرگ کردن هر بخش از این ساختار به نسبت معین، همان ساختار نخستین به دست آید. به گفتاری دیگر فراکتال ساختاری است که هر بخش از آن با کل‌اش همانند است.
فراکتال‌ها شکل‌هایی هستند که بر خلاف شکل‌های هندسی اقلیدسی به هیچ وجه منظم نیستند.
مهسا شرافت
1398/04/16 11:20
پرسش :  وجود بازارهای مالی باعث تسهیل چه مواردی می شود؟   نمایش پاسخ...
پاسخ :  *افزایش سرمایه در بازارهای سرمایه
*انتقال ریسک در بازارهای مشتقات مالی
*کشف قیمت
*داد و ستدهای بین المللی با همکاری بازارهای مالی جهان
*انتقال نقدینگی در بازارهای پولی
*معاملات بین المللی در بازارهای ارز
*افرادی که نیازمند سرمایه هستند را به افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری دارند معرفی می‌کنند.
مدیر سایت
1398/04/16 11:20
پرسش :  کارکردهای بازارهای مالی چه هست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ :  *جذب و تجهیز پس‌اندازها و تخصیص بهینه منابع (انتقال وجوه بین واحدهای اقتصادی)

*تعیین قیمت وجوه و سرمایه

*انتشار و تحلیل اطلاعات

*تسهیل دادوستدها

*توزیع خطر و مدیریت ریسک
مدیر سایت
1398/04/16 11:18
پرسش :  انواع بازارهای مالی بر اساس مرحله عرضه اوراق بهادار کدام ها هستند؟   نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 بازار دست اول (اولیه) primary market:
اوراق بهادار برای نخستین بار منتشر می ‌شوند. بر این اساس فروشنده اوراق بهادار در واقع همان ناشر اوراق بهادار است. 

بازار دست دوم (ثانویه)  Secondary market:
در این بازار، اوراق قابلیت داد و ستد پیدا می‌ کنند. وجود بازار دست دوم، صرفاً به این دلیل است که قابلیت نقدشوندگی اوراق بهادار منتشر شده در بازار دست اول را افزایش ‌دهد، ضمن این‌ که شرایطی فراهم می‌ آورد که قرض‌ دهندگان و قرض ‌گیرندگان در صورت لزوم به آسانی بتوانند تصمیمات سرمایه‌ گذاری خود را تغییر داده، به فروش اوراق بهادار خریداری شده یا خرید اوراق بهادار دیگر اقدام کنند.
مدیر سایت
1398/04/16 11:18
پرسش :  انواع بازارهای مالی بر اساس سررسید تعهدات مالی کدام ها هستند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بازار پوپول  
Money market
بازار پول بازاری برای دادوستد پول و دیگر دارایی‌های مالی جانشین نزدیک پول است که سررسید کمتر از یک‌سال دارند. همچنین می‌توان از بازار پول به عنوان بازار ابزارهای مالی کوتاه مدت با ویژگی اندک بودن ریسک عدم پرداخت، نقدشوندگی و ارزش اسمی زیاد نام برد

بازار سرمایه 
 Capital market
بازار سرمایه به بازار دادوستد ابزارهای مالی با سررسید بیشتر از یک سال و دارایی‌های بدون سررسید اطلاق می‌شود. این بخش از بازار مالی نقش مهمتری در گردآوری منابع پس‌اندازی و تأمین نیازهای سرمایه‌گذاری واحدهای تولیدی دارد. بازار سرمایه نسبت به بازار پول بسیار گسترده‌تر است و از تنوع ابزاری بیشتری برخوردار است.


ایمان صالحی
1398/04/16 11:16
پرسش :  انواع بازارهای مالی بر اساس نوع دارایی کدام ها هستند؟   

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بازار سهام stock market:
یک بازار سازمان­دهی شده است که با هدف خرید و فروش سهام شکل گرفته شده است.
(مثل بورس اوراق بهادار)


بازار اوراق بدهی Debt market: 
بازاری است که در آن ابزارهای با درآمد ثابت( مثل اوراق قرضه و اوراق خزانه اسلامی) داد و ستد می ‌شوند.


بازار ابزارهای مشتقه Derivative Market:
بازاری است برای معاملات ابزارهایی مبتنی بر دارایی‌ های مالی یا فیزیکی که از آن جمله می توان به اختیار معامله و قرارداد آتی اشاره کرد.
( مثل قراردادهای آتی سکه طلا)


مدیر سایت
1398/04/16 11:15
پرسش :  بازارهای مالی کدام هستند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بازارهای مالی بازارهایی هستند که در آنها دارایی های مالی مبادله می شوند.
دارایی های مالی:
دارایی هایی همانند سهام و اوراق قرضه هستند که ارزش آنها به ارزش تولیدات و خدمات ارائه شده توسط شرکتهای منتشر کننده آنها وابسته است.

نکته:
دارایی های واقعی ماهیت فیزیکی دارند مانند اتومبیل، املاک و مستغلات، و وسایل منزل اما دارایی های مالی این گونه نیستند و اساسا برخی از آن ها ماهیت فیزیکی خارجی نیز ندارند و در نهایت در قالب یک اوراق بهادار خلاصه می ­شوند.
مدیر سایت
1398/04/09 08:26
پرسش :  قیمت تمام شده محصولی در یک کارخانه تولیدی و صنعتی...نمایش پاسخ...
پاسخ : 
قیمت تمام شده محصولی در یک کارخانه تولیدی و صنعتی از قرار هر واحدی 300 ریال می باشد 
این محصول در بازار از قراری هر واحد 460 ریال به روش می رسد 
مقدار تولید این محصول در یک دوره مالی 100/000 واحد است و هزینه عملیات کلا به مبلغ 250/000 ریال می باشد 
بر اثر مطالعه و بررسی قسمت حسابداری صنعتی و قیمت تمام شده 
مدیران قسمت تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که اگر قیمت فروش هر واحد مبلغ 40 ریال کاهش پیدا کند میزان تولید 20% اضافه می شود و از طرفی قیمت تمام شده هر واحد 20 ریال کاهش پیدا می کند و هزینه عملیات به مبلغ 50/000 ریال افزایش می یابد و این مقدار افزایش و کاهش هیچگونه اثری بر روی هزینه های ثابت نداشته و هزینه های متغیر تابع میزان تولید است .

توضیح : هزینه های ثابت یک سوم و هزینه های متغیر  دو سوم قیمت تمام شده می باشد .

مطلوبست :
با در نظر گرفتن مطالب فوق سود و زیان ویژه عملیات و میزان تولید را محاسبه نمایید .( با ریز محاسبات )

✔️پاسخ :

قبل از تغییرات
300*100000=30000000میزان تولید 
30000000+250000=30250000 بهای تمام شده
460*100000=46000000 بهای فروش
46000000-30250000=15750000 سود
بعد از تغییرات
460- 40=420
100000+20%=120000
300-20=280
250000+50000=300000 هزینه عملیات
280*120000=33600000
33600000+300000=33900000 بهای تمام شده 
420*1200000=50400000 بهای فروش
50400000-33900000=16500000 سود حاصل از فروش
16500000-15750000=750000 افزایش در میزان سود


مدیر سایت
1398/04/09 08:16
پرسش :   کسورات قرارداد های پیمانکاری چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کسورات قراردادهای پیمانکاری عبارتند از:

۳% مالیات تکلیفی كه حذف شده است 
%١٠ ماليات ماده ٨٦ ق م م در صورت مشاور بودن پيمانكار در صورتی که شخص حقیقی باشد 
۵% سپرده حق بیمه                         
۱۰% سپرده حسن انجام کار

شایان ذکر است که سپرده حق بیمه و سپرده حسن انجام کار پس از پایان کار و ارائه مفاصاحساب به پیمانکار عودت داده می شود .

 نکته : طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی و تبصره الحاقی آن کارفرما باید :

1. قسط آخرقرارداد پیمانکار و ۵% سپرده حق بیمه  را تازمان ارائه مفاصا حساب سازمان نزد خود نگهداری نماید.

2. کارفرما می باید قرارداد هایی که یکسال از تاریخ خاتمه یا تعلیق و یافسخ آنها گذشته و پیمانکار از ارائه مفاصاحساب اجتناب نموده است به سازمان مراجعه نموده و ضمن اعلام فهرست مشخصات مقاطعه کار و مهندسین مشاور از محل ۵% کل کار و آخرین قسط نگهداری شده ، جهت پرداخت حق بیمه کارکنان شاغل در قرارداد را به سازمان پرداخت نمایند .


علی اکبر بابایی
1398/04/09 08:08
پرسش :  سلام .مجمع عمومی عادی سالانه چیست؟ زمانش کی است را کامل توضیح دهید.ممنوننمایش پاسخ...
پاسخ : 
 مجمع عمومی عادی سالانه برای رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام، تشکیل می‌شود.

زمان تشکیل این مجمع سالی یکبار و در زمانی است که در اساسنامه پیش‌بینی شده است.

 مجمع عمومی عادی با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت می‌یابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.

 مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی سالانه طبق قانون تجارت حداکثر 4 ماه پس از پایان سال مالی شرکت است.

دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار، سایت رسمی سازمان بورس یا سایت شرکت به عمل آید. فاصله بین نشر آگهی و تاریخ تشکیل مجمع حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز است.
زهرا احمدی
1398/04/09 07:56
پرسش :  با سلام میشه یه نمونه صورت مغایرت  بانکی برام طراحی کنیدنمایش پاسخ...
پاسخ : 
سه روش برای تهیه صورت مغایرت بانکی وجود دارد:

1- روش مبنا قرار دادن مانده صورتحساب بانک
2- روش مبنا قرار دادن مانده دفاتر شرکت
3- روش مبنا قرار دادن مانده وافعی


1. روش مبنا قرار دادن مانده صورتحساب بانک:

با انجام تعدیلاتی از مانده بانک طبق دفاتر شرکت، به مانده بانک طبق صورتحساب بانک می رسیم.

مانده طبق دفاتر شرکت اضافه می شود:
مواردی که به مانده شرکت اضافه می شود      
(واریزی دیگران)
مواردی که از مانده بانک کم می شود
(چک های معوق)
کسر می شود:
مواردی که از مانده شرکت کم می شود.   (*)
(اسناد تنزیلی/ چک لاوصول/ کارمزد بانکی)
مواردی که به مانده بانک اضافه می شود.   (*)
(وجوه بین راهی)

مانده طبق صورتحساب بانک     

2.  روش مبنا قرار دادن مانده بانک طبق دفاتر شرکت:

با انجام تعدیلاتی از مانده بانک طبق صورتحساب بانک، به مانده بانک طبق دفاتر شرکت می رسیم.
مانده طبق صورتحساب بانک        

اضافه می شود:
مواردی که به مانده بانک اضافه می شود. 
(وجوه بین راهی)
مواردی که از مانده شرکت کم می شود.   
(اسناد تنزیلی/ چک لاوصول/ کارمزد بانکی)

کسر می شود:
مواردی که از مانده بانک کم می شود. (*)
(چک های معوق)
مواردی که به مانده شرکت اضافه می شود   (*)
(واریزی دیگران)

مانده طبق دفاتر شرکت   
        
3. روش مبنا قرار دادن مانده واقعی:

از مانده بانک طبق دفاتر و طبق صورتحساب بانک، مانده واقعی بدست می آید.

مانده طبق دفاتر شرکت                                           مانده طبق صورتحساب بانک      

اضافه می شود: / اضافه می شود:
واریزی دیگران  *  /وجوه بین راهی*

کسر می شود: /  کسر می شود:
اسناد تنزیلی   (*) /چک های معوق(*)
چک لاوصول (*)
کارمزد بانکی (*)
—---——----
مانده واقعی    / مانده واقعی    

در ضمن اشتباه حسابدار مربوط به هر موضوعی با توجه به مغایرتی که در مانده حساب ها به وجود آورده اضافه یا کسر می‌شود.


میثم معینی
1398/04/01 08:56
پرسش :  نحوه بستن حسابهای موقت در حسابداری تعهدی را تشریح کنیدنمایش پاسخ...
پاسخ : 
۱- بستن حسابهای درآمد: 

هر یک از حساب های درآمد که دارای مانده بستانکار می باشند بدهکار و حساب خلاصه سود و زیان به میزان مجموع مانده حسابهای درآمد بستانکار می گردد .

۲- بستن حساب های هزینه: 

هر یک از حساب های درآمد که دارای مانده بدهکار می باشند ، بستانکار و حساب خلاصه سود و زیان به میزان مجموع مانده حساب های هزینه بدهکار می گردد. 

۳- بستن حساب خلاصه سود و زیان: 

مانده حساب های خلاصه سود و زیان نشان دهنده سود و زیان خالص دوره مالی است . اگر این مانده بستانکار باشد نشان دهنده سود خالص است و بالعکس . این حساب با حساب سرمایه بسته خواهد شد .

٤- بستن حساب برداشت: 

حساب سرمایه به مبلغ مانده حساب برداشت بدهکار و حساب برداشت به همین مبلغ بستانکار می گردد.
مدیر سایت
1398/04/01 08:55
پرسش :  نحوه برخورد حسابداری تعهدی با حساب های مستقل چگونه است ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
پاسخگویی مالی برای فعالیت های دولتی از طریق تهیه صورتهای مالی با استفاده از اندازه گیری جریان های منابع مالی جاری- با تمرکز بر اندازه گیری حساب های مستقل دولتی- و مبنای تعهدی تعدیل شده حسابداری صورت می پذیرد . این نحوه اندازه گیری بر کنترل و پاسخگویی ( نسبت به خرج و وصول منابع عمومی) تأکید دارد. گزارشگری مالی فعالیت های حساب مستقل دولتی ( به طور کلی، موجودی نقد و سایر دارایی های سیال) به ذی نفعان امکان ارزیابی کفایت منابع موجود را برای تأمین مالی فعالیت های دوره جاری فراهم می نماید . 

به عنوان مثال زمانی که دولت ها صورت های مالی را بر مبنای حساب های مستقل تهیه می کنند امکان ارزیابی مسئولیت پاسخگویی مالی فراهم می شود به طوری که آیا منابع طبق بودجه مصوب و سایر الزامات قراردادی یا قانونی کسب شده و به مصرف رسیده اند ؟ بیانیه شماره 34 هیأت تدوین استانداردهای حسابداری دولتی، صورتهای مالی اساسی – و تجزیه و تحلیل مدیریت – برای دولت های محلی و ایالتی، دولت ها را ملزم به تهیه ترازنامه و صورت درآمدها، مخارج، و تغییرات در مانده های حساب مستقل برای حساب مستقل کلی آن ها، سایر حساب های مستقل دولتی عمده و سایر حساب های مستقل دولتی به صورت انباشته می کند . علاوه بر این ، دولت ها پاسخگویی خود را از طریق گزارشگری صورتهای مالی حساب مستقل وجوه امانی ابراز می کنند . این حساب مستقل برای گزارش دارایی های نگهداری شده توسط امین یا نمایندگی ها مورد استفاده قرار می گیرد و در نتیجه نمی تواند در حمایت از برنامه های خود دولت به کار گرفته شود. این گونه حساب های مستقل به عنوان قسمتی از منابع در دست دولت جهت تأمین مالی کالاها و خدمات عمومی گزارش نمی شود ، بلکه به طور جداگانه و در جهت افشای مسئولیت پاسخگویی نسبت به این منابع گزارش می شود .

استفاده از مبانی حسابداری معین برای هر یک از حسابهای مستقل :

1- در اکثر کشورها فعالیتهای مالی حسابهای مستقل برای وجوه دولتی بر مبنای حسابداری تعهدی تعدیل شده ثبت می شوند.

2- درامدها و هزینه های حسابهای مستقل برای وجوه سرمایه ای معمولا بر مبنای حسابداری تعهدی کامل ثبت می شوند . 

3- حسابهای مستقل وجوه امانی غیرقابل مصرف و وجوه امانی بازنشستگی معمولا بر مبنای حسابداری تعهدی ثبت می گردند در حالی که حسابهای مستقل وجوه امانی قابل مصرف برمبنای حسابداری تعهدی تعدیل شده ثبت می شوند .

علی رضایی فر
1398/04/01 08:55
پرسش :  نحوه ثبت اسناد درآمد و هزینه مربوط به سنوات گذشته در حسابداری تعهدی چگونه است ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
می دانیم حساب های درآمد و هزینه از حساب های موقت بوده که در پایان هر سال باید بسته شده تا سود و زیان دوره مشخص گردد .حال اگر دراثر اشتباه یا تغییر رویه ( روش ) حسابداری ( مثلا :تغییر روش از نقدی به تعهدی )درآمد یا هزینه ای مربوط به سال گذشته نباید بعنوان درآمد و هزینه دوره جاری محسوب شود ، بلکه در واقع تعدیل درآمد ها و هزینه های سال گذشته می باشد که منجر به تعدیل خالص دارایی های ابتدای دوره می شود . حال اگر در پایان سال گذشته صورت های مالی ارائه شده باشد ، باید صورت های مالی مقایسه ای سال قبل تجدید ارائه شوند در غیراین صورت باید اطلاعات ابتدای دوره تعدیل گردد .
زهرا ساداتی
1398/04/01 08:25
پرسش :  لطفا تفاوت بازه زمانی در مالیات عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده را بطور کامل توضیح بدیننمایش پاسخ...
پاسخ : 
اگر مودی مالیاتی از ارائه اظهارنامه مالیات عملکرد در موعد مقرر خودداری نماید،یا مواردی راکتمان کرده باشد وبعد از مهلت مقرر شواهدی از مودی به دارایی برسدکه تا به حال از جانب مودی ارایه نشده باشد ممیز مالیاتی میتوانداز متمم مالیاتی استفاده کند یعنی از زمان ارایه اظهارنامه تا  پنج سال حق بررسی شواهد و مدارک جدید را دارا میباشد و میتواند بر اساس مدارک جدید مالیات جدید به همراه جرائمی که بابت کتمان درامد تعلق میگیرد را ازمودی دریافت کند وبعد ازگذشتن پنج سال مذکور مالیات متعلقه مربوط به شواهد  جدید قابل مطالبه نخواهد بود.

اما در قوانین مالیات بر ارزش افزوده چنین محدودیت زمانی وجود نداردو هر زمان ممیز مالیاتی مدارک جدیدی از مودی دریافت کند میتواند رسیدگی را انجام بدهد ومالیات وجرائم  را مطالبه کند.

مودی مالیاتی،  مکلف است تا ده سال مدارک را نگهداری ودر صورت درخواست ممیز انها را ارایه دهد.
رضا بخشی
1398/04/01 07:53
پرسش :  آیا بلافاصله پس ارائه مدارک موردنیاز، غرامت ایام بیماری پرداخت می‌شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
یکی از شرایط موردنیاز برای دریافت غرامت ایام بیماری، عدم اشتغال به‌کار بیمه‌شده در دوره بیماری است، لذا به منظور اطمینان از عدم اشتغال باید لیست دوره‌ای که بیمه‌شده در آن مدت در محل کار حضور و اشتغال نداشته به شعبه مربوطه ارسال شود. از این رو، دریافت غرامت ایام بیماری مستلزم تحویل لیست و مزد بیمه‌شدگان به تامین‌اجتماعی است.
مدیر سایت
1398/03/27 08:59
پرسش :  اوراق بهادار با پشتوانه وامهای رهنی (MBS) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بانک ها و موسسات مالی و اعتباری که وام مسکن پرداخت می کنند به دلیل سرسید بلند مدت این گونه وام ها، مدت زیادی طول میکشد تا منابع مالی خود را دریافت نمایند، همچنین توان مالی بانک ها در پرداخت وام محدود می باشد.

 در نتیجه تامین مالی مسکن به وسیله وام بانکی با مشکل جدی مواجه می شود.جهت رفع این مشکل بانک ها و موسسات می توانند وام های پرداختی خود را به اوراق بهادار تبدیل کرده و  از طریق بازار سرمایه به سرمایه گذاران بفروشند. بدین ترتیب بانک ها می توانند به محض پرداخت وام مسکن آن را بفروشند و توان تسهیلات دهی خود را به دست آورند.
مدیر سایت
1398/03/20 09:32
پرسش :  آیا با ازدواج مجدد مستمری بازنشستگی خانمی که حقوق بیمه شوهر را دریافت می کند قطع می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در گذشته زنان سرپرست خانواری که همسران خود را ازدست داده بودند در صورت فوت همسر حقوق وی را دریافت می‌کردند اما این پرداخت ها پس از ازدواج مجدد آن ها قطع می‌شد اما مستمری فرزندان همچنان ادامه داشت که این ظلم به آنها بود. اما از اسفند 91 این اتفاق دیگر رخ نمی دهد و مستمری به زنان بی سرپرست که مجددا ازدواج دائم کنند تعلق می گیرد.
امید توحیدی
1398/03/20 09:05
پرسش :  پرداخت كمك هزينه تلفن‌همراه براي كدام گروه از كاركنان دولت مجاز است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
پرداخت كمك هزينه تلفن همراه تا ۳۰ هزار تومان در ماه به مديران و كارمنداني كه بنا به شرايط خاص بايد به طور مستمر در دسترس باشند، به تشخيص رييس دستگاه اجرايي يا مقام مجاز از طرف وي مجاز است.

✍🏻 براساس ماده ۱۴ ضوابط اجرايي بودجه ۱۳۹۸ كه به تصويب هيات وزيران رسيده، پرداخت كمك هزينه تلفن همراه تا ۳۰ هزار تومان در ماه به مديران و كارمنداني كه بنا به شرايط خاص بايد به طور مستمر در دسترس باشند، به تشخيص رييس دستگاه اجرايي يا مقام مجاز از طرف وي مجاز است.
رضا سجادی
1398/03/20 09:02
پرسش :  تفاوت فاینانس و یوزانس چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
تفاوت روش فاینانس با روش یوزانس در  مدت زمان آن است و روش فاینانس برای تامین مالی بلندمدت تر به کار می‌رود. همچنین، در روش فاینانس بحث تامین مالی و دریافت پول به صورت وام مطرح است، در حالی که در روش یوزانس بحث کالا، خدمات و یا دانش فنی نیز وارد شده و در واقع این فناوری ها از کشور یا موسسه خارجی خریداری می گردد . با توجه به نرخ بهره و تنظیم نرخ محصول توسط وام دهنده این روش بسیار پرهزینه است.
مدیر سایت
1398/03/20 09:01
پرسش :  یوزانس(Usance) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 یوزانس در لغت به معنی فرجه ، مدت , بهره پول, مهلت و وعده پرداخت آمده است و در عرف تجارت بین الملل به معنای نسیه تضمین شده است و در اصطلاح سرمایه گذاری به معنی توافق بر پرداخت قیمت فناوری و تجهیزات دریافت شده در قبال ارایه برات مدت دار میباشد. 
هزینه یوزانس بهره ای است که خریدار کالا علاوه برقیمت کالا بابت مهلتی که برای پرداخت به وی داده است در سر رسید باید بپردازد. 
يوزانس اعتباری است که وجه اعتبار بلافاصله پس از ارايه اسناد از سوی ذينفع، پرداخت نميشود بلکه پرداخت وجه آن، بعد از مدت تعيين شده صورت ميگيرد. 
در واقع فروشنده به خريدار مهلت ميدهد که بهای کالا را پس از دريافت و فروش آن بپردازد. 
معامله يوزانس معمولا در کشورهايی انجام ميگيرد که کمبود ارز دارند. معمولا در اعتبار اسنادی مدت دار عبارت after Bill of Lading ذکر می شودكه مفهوم یک L/C مدت دار ۹۰ روزه با عبارت فوق این است که زمان شروع این ۹۰ روز ، همان زمان صدور بارنامه (B/L) می باشد. البته شرایط دیگری نیز هست از جمله ، زمان صدور برگ سبز گمرکی و ... . 
دراعتبار اسنادی یوزانس, بهره, متعلق به سازنده (فروشنده) کالا میباشد. به این صورت که فروشنده درصد مشخصی را که مورد تائید خریدار است به مبلغ فروش کالا اضافه میکند و اصل و فرع مبلغ را هنگام سررسید مطالبه میکند. اما در اعتبار اسنادی به شکل ریفاینانس بانک تقبل میکند که درموعد مقرر, معادل قیمت کالا را از طرف خریدار پرداخت نماید و بعدا اصل و فرع آن را از خریدار دریافت نماید. درچنین شرایطی بهره ,متعلق به بانک است. 

مدیر سایت
1398/03/20 09:00
پرسش :  ریفاینانس (Refinance) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 واژه ریفاینس در سایت معتبر investopedia.com به این صورت معنا می‌شود: زمانی که واحد اقتصادی و یا شخص ، زمان بندی پرداخت بدهی را اصلاح می‌کند؛ و یا وام قدیم را با وام جدید با مشخصات و ویژگی های بهتر جایگزین می‌کند. 
برای توضیح بیشتر: وقتی موسسه‌ای ریفاینانس می‌کند، در واقع تاریخ سر رسید را طولانی‌تر می‌کند؛ زمانی که افراد بازپرداخت های ماهانه (اقساط) را تغییر می‌دهند و یا نرخ بهره خود را اصلاح می‌کنند معمولا این کار با پرداخت جریمه همراه است.
  اما در ایران به موجب بخشنامه شماره 1113/60 مورخ 31/6/1383 بانك مركزي استفاده از خطوط اعتباري كوتاه مدت بين بانكي حداكثر يكساله جهت گشايش اعتبارات اسنادي بابت واردات كالا را اصطلاحا" ريفاينانس گويند.
  كليه وارد كنندگان كالا و خدمات مي توانند اقدام به گشايش اعتبارات اسنادي با استفاده از خطوط اعتباري بين بانكي نمايند. ريفاينانس نوعی گشایش اعتبار اسنادی می باشد که فروشنده/ذینفع در زمان معامله اسناد طبق شرایط اعتبار وجه اسناد را به صورت نقد از بانک کارگزار دریافت می نماید و خریدار با توجه به قرارداد منعقده با بانک در زمان تعیین شده در قرارداد اقدام به پرداخت وجه اسناد می نماید. حداکثر مهلت خریدار برای پرداخت وجه اسناد یک سال می باشد. وارد كننده ايراني مي تواند نسبت به خريد كالا به صورت مدت دار اقدام نمايد و وجه كالاي وارداتي را بصورت اقساطي پرداخت نمايد. در حاليكه فروشنده، وجه كالاي خود را به صورت نقدي در زمان ارائه اسناد حمل دريافت مي نمايد.

ساناز وطن دوست
1398/03/20 08:59
پرسش :  فاینانس (Finance)چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
واژه فاینانس در لغت به معنی مالیه یا تامین مالی است. فاینانس ساز و کاری است که در آن بین کشور سرمایه پذیر و سرمایه گذار ، قراردادی منعقد می شود که طرح یا پروژه ای همراه با توان ارزی لازم توسط کشور سرمایه گذار تامین شود و زمانی که طرح یا پروژه به بهره برداری رسید بر اساس میزان سرمایه گذاری و بهره متعلق به آن کشور، سرمایه پذیر متعهد می گردد که کل قیمت تمام شده طرح یا پروژه را به صورت اقساطی در اختیار کشور سرمایه گذار قرار دهد. فاینانس برای وام های بلند مدت به کار می رود.
علیرضا جهانی
1398/03/13 05:50
پرسش :   تجزيه و تحليل سرمايه در گردش چیست به چه شکل است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
هدف از تجزیه و تحليل سرمايه در گردش تشخيص عواملي است که در آن تغييراتي را بــه وجـودآورده اند و نتيجه نهايي تجزيه و تحليل ، ارزيابي کفايت تدابير مالي مديران است کـه بدانیم وقتی سررسيد پرداختها فرا ميرسد آيا توانايي واريز آنها را خواهند داشت؟ 

بـه ايـن منظـور بـايد عوامل فزاينده و کاهنده  سرمايه در گردش را تشخيص داد.بطـور کلي تجزيـه وتحليل سرمايه در گردش نشان ميدهد که درفاصله دو دوره مالي چه وجوهي به دسـت آمـده و بـه چه مصارفي رسيده است. 

هـرگونـه معاملـه اي کـه بـر دارايي جاري و بدهي جـاري اثـر يكسـان بـگذارد مبلـغ سـرمايه در گردش را تغيـير نمي دهد.تغيـيراتي که در حسابهايي غــير از دارايـي جـاري و بدهـي جـاري بـه وجود آمده باشند بر سرمايه در گردش تاثير ميگذارند.

اين تغييرات به سه دسته تقسيم ميشوند:
 
1. تغييرات در ارزش ويـژه

هـر افزايشـي که در ارزش ويژه درفاصله دو دوره مالي پيدا شده باشد منبعـي ازلحاظ افزايش سرمايه در گردش به شمار ميرود. 

2. تغیيرات در بدهي بلندمدت

افزايش در بدهي بلندمدت در طي دو دوره مالي منبعي در جهت افزايش سرمايه درگردش محسوب ميشود. 

3. تغيـيرات در دارايـي ثـابت

کاهش در دارایی ثابت خالص در فاصله دو دوره متوالي موجب افزايش وجوه ودر نتيجه افزايش سرمايه در گردش ميشـود. معمـولا تغييرات عمده درسرمايه ناشي از تحولاتي اسـت که در ارزش ويـژه پديد مي آيـد. کاهش سرمايه در گردش وقتي از نقصان ارزش ويژه ناشي شود خطر مي آفريند و اگر از زيان عمليات به وجود آمده باشد خطـر بیشترميگردد.


مرتضی کریمی
1398/03/13 05:44
پرسش : 
لطفا مقررات مربوط به جریمه دیرکرد یا عدم ارسال لیست بیمه را بطور کامل توصیح دهید.
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
- مهلت قانونی جهت تحویل لیست وپرداخت حق بیمه هر ماه حداکثر تاپایان آخرین روز ماه بعد است.

-  برای کارفرمایان کارگاههای مشمول معافیت سهم کارفرما تا میزان ٥ نفر این مهلت تا آخرین روز دوماه بعد خواهد بود.

- درصورت تاخیر یا عدم ارسال لیست و همچنین تاخیر یا عدم پرداخت حق بیمه مربوط به هرماه درمهلت تعیین شده کارفرما برحسب قانون جرایم درهرمورد ملزم به پرداخت جریمه خواهد بود.

- جریمه تاخیر ارسال لیست باتوجه به میزان حق بیمه متعلقه و براساس قانون جرائم مصوب ٩/٥/٧٣ مجلس شورای اسلامی محاسبه و جریمه تاخیر تادیه پرداخت حق بیمه، به میزان ٢% حق بیمه ماهیانه برای هر ماه تاخیر پرداخت و براساس قانون نوسازی صنایع مصوب ٢٦/٥/٨٢، محاسبه و مطالبه خواهد شد.

- اگر کارفرما به دلیل تاخیر درپرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن ( همچنین تاخیر یا عدم ارسال لیست ) مشمول جریمه شود واصل حق بیمه و بیمه بیکاری را قبل از صدور برگ لازم الاجرا کلاً پرداخت نماید. ازپرداخت ٣٠% جریمه های مربوطه معاف خواهد بود

- با صدور برگ لازم الاجرا، معافیت ٣٠% جریمه های متعلقه لغو و علاوه بر آن یک بیستم بدهی به عنوان نیم عشر اجرایی به کارگاه تعلق خواهد گرفت.


میثم لاهرودی
1398/03/05 05:09
پرسش :  در صورتی که کارشناس مالیاتی مالیات ما را بیشتر از مالیات ذخیره شده تشخیص دهد چه ثبتی را صادر کنیم؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در پایان سال مالی و بعد از محاسبه سود(زیان)،در صورتیکه نتایج عملیات شرکت منتج به سود شده باشد،میبایست مطابق قوانین مالیاتی و به جهت رعایت استانداردهای حسابداری،اقدام به محاسبه ذخیره مالیات بر درآمد نمود.

ثبت ذخیره مالیات بردرآمد در پایان سال:

سود و زیان جاری * بدهکار

 ذخیره مالیات بر درآمد * بستانکار

بعد از صدور برگ تشخیص و قطعی شدن مالیات :

ذخیره مالیات بردرآمد * بدهکار

            مالیات پرداختنی * بستانکار 

هنگام پرداخت مالیات قطعی :

مالیات پرداختنی * بدهکار 

                     بانک * بستانکار

حالا اگر مبلغ مالیات قطعی بیش از مالیات ابرازی باشد ، ثبت زیر را می زنید :

    مالیات پرداختنی * بدهکار 
سود و زیان انباشته * بدهکار

                          بانک * بستانکار 

حالا اگر مبلغ مالیات قطعی کمتر از مالیات ابرازی باشد ، ثبت زیر را می زنید :

ذخیره مالیات بر درآمد * بدهکار

        سود و زیان انباشته ***بستانکار

مدیر سایت
1398/03/05 05:08
پرسش :  بهاي تمام شده يک قلم دارايي ثابت مشهود شامل چه مواردی است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
1- قيمت خريد، شامل عوارض گمرکي و مالياتهاي غيرقابل استرداد خريد، پس از کسر تخفيفات تجاري،

2- هرگونه مخارج مرتبط مستقيم يا غيرمستقيمي که براي رساندن دارايي به وضعيت قابل‌بهره‌برداري تحمل مي‌شود، و

3- برآورد اوليه مخارج پياده‌سازي و برچيدن دارايي و بازسازي محل آن از بابت تعهدي که در زمان تحصيل دارايي يا درنتيجه استفاده از دارايي طي يک دوره خاص براي مقاصدي غير از توليد کالا (براي مثال بازسازي زمين مورد استفاده جهت استخراج مواد معدني به حالت اوليه در پايان فعاليت) طي آن دوره، تقبل مي‌شود.

باتوجه به اينکه چنين مخارجي در آينده واقع مي‌شود تعهد مرتبط با آن بايد براساس ارزش فعلي آن مخارج در زمان تحصيل دارايي شناسايي شود.
مدیر سایت
1398/03/01 05:58
پرسش :  آیا برق ۲۵آمپر مشمول مالیات ارزش افزوده می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  سلام ، سوال ابهام دارد .

الف) اگر منظور فروش برق 25 آمپر باشد :

با توجه به ماده 1 قانون مالیات بر ارزش افزود ، فروش و عرضه کلیه کالاها و ارائه خدمات باستثناء کالاها و خدمات ماده 12 قانون مذکور ، مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده خواهد بود و فروش برق 25 آمپر نیز قاعدتاً مشمول مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود .

ب) اگر منطور کارگاه و واحدهای تولیدی که از برق 25 آمپر استفاده می کنند ، از لحاظ مشمولیت یا عدم مشمولیت ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده باشد . با توجه به فراخوان مرحله چهارم ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده کارگاهها و واحدهای تولیدی که از برق 3فاز و 50 آمپر استفاده می کنند مشمول این مرحله شناخته شده اند ، مگر اینکه با احراز سایر شرایط مشمولیت آنان در سایرمراحل هفتگانه ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده ، احراز گردد . گفتنی است که با توجه به فراخوان مرحله هفتم ، کلیه اشخاص حقوقی مشمول ثبت نام و اجرای قانون از تاریخ مشمولیت شده اند .


علی مقصودی
1398/03/01 05:18
پرسش :  تفاوت مالیات با نرخ صفر و معافیت مالیاتی با اشخاص غیرمشمول مالیات در چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برای اشخاص غیر مشمول مالیات که طبق ماده 2 ق.م.م مشخص شده اند، انجام هیچ تکلیف قانونی وجود ندارد. اما در مالیات به نرخ صفر و استفاده از معافیت مالیاتی مودیان دارای تکالیف قانونی طبق مقررات مختلف شامل ارائه دفاتر و اظهارنامه و ...  می باشند.
مدیر سایت
1398/03/01 04:59
پرسش : 
مدت مرخصی سالیانه کارگرانی که روزهای پنجشنبه تعطیل بوده و کار موظفی روز پنج شنبه را در مابقی روزها انجام می دهند ، چقدر می باشد و آیا میزان آن با سایر کارگران که تنها از تعطیل روز جمعه استفاده می نمایند تفاوت دارد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به مفاد مواد (51) و (64) قانون کار در کارگاه هایی که کارگران روز پنجشنبه تعطیل بوده و از دو روز تعطیل هفتگی استفاده می نمایند (تعطیل توافقی) و کار روز پنجشنبه را نیز در سایر روزهای هفته انجام می دهند؛ با توجه به انجام 44 ساعت کار موظف هفتگی به طور کامل مرخصی استحقاقی سالیانه آنها مانند سایر کارگران با احتساب چهار جمعه جمعاً یک ماه می باشد.
مدیر سایت
1398/02/29 08:35
پرسش : 
در معاوضه دارایی ها ماخذ مالیات بر ارزش افزوده (مبلغ صورتحساب) چگونه تعیین می شود؟ 
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
از آن جایی که در عرضه کالا ما به ازای معامله جهت تعیین مالیات بر ارزش افزوده مهم نیست، در معاوضه دارایی ها ماخذ مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر محاسبه می شود:

ماخذ مالیات بر ارزش افزوده طرف معامله دریافت کننده سرک برابر است با:

ارزش منصفانه دارایی واگذار شده در روز معاوضه به علاوه سرک دریافتی پس از کسر تخفیفات

ماخذ مالیات بر ارزش افزوده طرف معامله پرداخت کننده سرک برابر است با:

ارزش منصفانه دارایی واگذار شده در روز معاوضه پس از کسر تخفیفات
مدیر سایت
1398/02/25 07:16
پرسش : 
كمك هزينه هاي مسكن، خواروبار و عائله مندی در لیست  29روزه یا 30روزه و یا 31روزه  محاسبه گردد ؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
از آنجا كه در مقررات مربوط به كمك هزينه هاي مسكن، خواروبار و عائله مندي، پرداخت اين كمك ها بصورت ماهانه قيد گرديده است و ماه نيز از نظر احتساب موارد قانوني مستنداً به ماده 443 قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب در امور مدني، 30 روز مي باشد لذا مزاياي ياد شده در كليه ماههاي سال اعم از 31 روزه، 30 روزه و 29 روزه در قالب تعريف شده در ماده قانوني مرقوم يعني 30 روزه پرداخت خواهد شد.
مدیر سایت
1398/02/25 06:39
پرسش :  غرامت دستمزد دوران استراحت پزشکی کارگر رسمی برعهده تامین اجتماعی است یا اداره محل کار؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ماده ۵۹ قانون تأمین اجتماعی، «بیمه شدگانی که تحت معالجه و یا درمان های توان بخشی قرار می گیرند و بنا به تشخیص سازمان تأمین خدمات درمانی، موقتاً قادر به کار نیستند، به شرط عدم اشتغال به کار و عدم دریافت مزد یا حقوق استحقاقی[طی دوران بیماری] حق دریافت غرامت دستمزد را با رعایت شرایط زیر خواهند داشت:

الف – بیمه شده بر اثر حوادث ناشی از کار و غیر ناشی از کار یا بیماری های حرفه ای تحت درمان قرار گرفته باشد.
ب – در صورتی که بیمه شده به سبب بیماری و طبق گواهی پزشک احتیاج به استراحت مطلق یا بستری شدن داشته باشد و در تاریخ اعلام بیماری مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشد.» بنابراین، در صورتی که شما به دلیل بیماری و طبق گواهی پزشک، نیاز به استراحت، برای درمان بیماری، داشته اید، پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری شما برعهده سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود.
طبق بند یک ماده ۶۲ قانون تأمین اجتماعی، « غرامت دستمزد، از اولین روزی که بیمه شده بر اثر حادثه یا بیماری حرفه ای و به موجب تشخیص سازمان تأمین خدمات درمانی قادر به کارنباشد پرداخت خواهد شد. در مواردی که عدم اشتغال به کار و معالجه به سبب بیماری باشد، در صورتی که بیمار در بیمارستان بستری نشود، غرامت دستمزد از روز چهارم پرداخت خواهد شد.» بر این اساس، در صورتی که بیماری شما غیرحرفه ای و به عبارت دیگر، معمولی باشد و شما به دلیل ابتلای به آن در بیمارستان بستری شده باشید، غرامت دستمزد ایام بیماری، از روز چهارم به بعد، توسط سازمان تأمین اجتماعی، محاسبه و پرداخت می شود.
پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری، خدمتی است که در مقابل دریافت حق بیمه، از طرف سازمان تأمین اجتماعی به شما ارائه می شود. اعطای این حق منوط به رسمی یا موقتی بودن وضعیت اشتغال کارگر نیست. با این حال، باید توجه داشته باشید که دریافت این غرامت مشروط به داشتن این شرایط است:
۱- شما نباید از کار افتاده کلی باشید
۲- کارفرما طبق ضوابط ومقررات دیگری مکلف به پرداخت حقوق شما نباشد
۳- در ایام بیماری مزد مربوطه را از کارفرما دریافت نکرده باشید
۴- استراحت پزشکی شما به تأیید مراجع ذی صلاح رسیده باشد؛ 
۵- در تاریخ اعلام بیماری، مشغول به کار یا در مرخصی استحقاقی باشید.در خور ذکر است که در مرخصی های کمتر از ۷ روز، گواهی پزشک معالج کافی است؛ به شرط آن که مدت مرخصی های استعلاجی، طی یک سال، از ۱۵ روز بیشتر نشود.

مدیر سایت
1398/02/24 06:33
پرسش :  چرا بیمه بیکاری به پروژه های عمرانی در حال انجام داده نمی شود ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با عنایت به دادنامه های شماره ٩٧ مورخ ٤/٣/٨٢ و ٢٥٦-٢٥٧ مورخ ١٣/٨/٨٢ هیات عمومی دیوان عدالت اداری و همچنین مصوبه مورخ ٢٦/١٠/٧٨ هیات وزیران ، به کارگرانی که در فعالیت های با ماهیت غیر دائم ( پروژه ای ، عمرانی و ...) در پایان پروژه ، اتمام بخشی از کار و اتمام قرار کار بیکار می‌شوند، مقرری بیمه بیکاری تعلق نمی گیرد .
مدیر سایت
1398/02/24 06:27
پرسش : 
آیا غرامت دستمزد ایام بیماری به کارگران ساختمانی نیز تعلق می‌گیرد؟ 
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
غرامت دستمزد مشمولان قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب سال١٣٥٢ و نیز مشمولان بیمه اجتماعی کارگران مصوب ٩/٨/١٣٨٦ و ١٤/١٢/١٣٨٧ مجلس شورای اسلامی صرفا در صورتی که استراحت آن‌ها به‌دلیل حادثه ناشی از کار تجویز شده باشد قابل پرداخت است و به سایر استراحت‌های پزشکی این گروه از بیمه‌شدگان غرامت دستمزد ایام بیماری تعلق نمی‌گیرد. در شماره ١٦٥ در خصوص حوادث ناشی از کار کارگران ساختمانی توضیح داده شده است.
مدیر سایت
1398/02/23 06:36
پرسش : 
آیا در صورت تایید کفالت والدین، بیمه‌شده درخواست‌کننده کفالت، باید علاوه بر حق‌بیمه هزینه دیگری بپردازد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر...فقط بیمه‌شدگان مشاغل آزاد و زیرمجموعه‌های آن (مانند زنان خانه‌دار و...) برای هر یک از والدین خود که کفالتشان تاییدشده و برایشان دفترچه بیمه درمانی گرفته‌اند، باید حق سرانه درمان بپردازند. ولی برای سایر بیمه‌شدگان غیرمشاغل آزاد (اجباری، اختیاری، رانندگان، قالی‌بافان، باربران، زنبورداران، بیمه‌شدگان توافقی و...) هیچ‌گونه هزینه دیگری اضافه نمی‌شود.
مدیر سایت
1398/02/23 05:09
پرسش : 
کارگری جهت انجام مأموریت در ساعات صبح از تهران به شهرستان قم ازام و در حوالی ظهر به تهران مراجعت کرده است آیا این رفت و برگشت وی مأموریت تلقی می شود و در این صورت فوق العاده مأموریت وی باید کامل پرداخت گردد یا خیر؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به تبصره ماده 46 قانون کار یکی از موارد اطلاق مأموریت موردی است که کارگر برای انجام کار 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود بنابراین صرف دور شدن از محل کارگاه به میزان 50 کیلومتر، مأموریت تحقق پیدا می کند و در این زمینه طول زمان رفت و برگشت در اطلاق مأموریت مورد شرط قرار نگرفته است بنابراین با تحقق مأموریت بشرح مذکور فوق العاده آن نیز بطور کامل پرداخت خواهد شد.
مرتضی حسینی
1398/02/23 05:08
پرسش : 
آیا کارگری که از یک واحد کارگری در یک واحد کارگری یا سازمان مشمول مقررات خاص دیگر بصورت مأمور خدمت می کند این مورد را می توان مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار تلقی نمود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بجز مقرراتی که در ماده 46 قانون کار آمده است پیش بینی دیگری در خصوص مأموریت و یا انتقال کارگران مشمول قانون کار بعمل نیامده است لذا مأموریت و یا انتقال کارگران به سازمانهای دیگر اعم از واحدهای مشمول قانون کار و یا مقررات استخدامی خاص بستگی تام به توافق کارگر و کارفرمای مربوط دارد.
سارا خضری
1398/02/23 05:07
پرسش :  در پرداخت فوق العاده مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار چه اقلامی مورد محاسبه قرار می گیرد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسب ماده 46 قانون کار فوق العاده مأموریت کارگران نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگر باشد و در این رابطه مزد ثابت یا مبنا در ماده 36 و  تبصره های یک و دو آن تعریف شده است با توجه به این تعاریف مزایایی که بر حسب ماهیت شغل یا محیط کار و برای ترمیم مزد در ساعات عادی کار پرداخت می گردند جزئی از مزد ثابت بوده و در ایام مأموریت نیز می باید به کارگر پرداخت شوند.
مدیر سایت
1398/02/23 05:07
پرسش : 
کارخانه و دفتر مرکزی شرکتی در دو محل جدا از هم استقرار یافته اند در این رابطه «محل کارگاه اصلی» چگونه تعبیر می شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به ماده 46 قانون کار مأموریت به معنی دور شدن کارگر از محل خدمت  می باشد و تبصره این ماده در شرح عبارت قانونی فوق مقرر داشته است که مأموریت به موردی اطلاق می شود که کارگر برای انجام کار حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود نتیجه اینکه محل کارگاه اصلی تعیین شده در تبصره فوق برای کارگری که در دفتر مرکزی کار می کند همان ساختمان مرکزی و برای فردی که در کارخانه شاغل می باشد همان محل کارخانه است . در هر حال در مقوله مأموریت، مفهوم کارگاه اصلی، در رابطه با کارگر شاغل در آن معنی پیدا می کند .
آرمان منتظری
1398/02/23 05:06
پرسش : 
در مأموریت موضوع قانون کار، آیا کارفرما تکلیف دیگری به غیر از تأمین وسیله نقلیه یا هزینه رفت و برگشت برای کارگران را دارد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در موضوع مأموریت کارگران مشمول قانون کار به جزء آنچه در ماده 46 این قانون بابت فوق العاده و وسیله یا هزینه رفت و برگشت مقرر گردیده است مزایای دیگری پیش بینی نشده و در این زمینه در صورت نبودن رویه و عرف و روال در کارگاه، توافق طرفین ملاک عمل خواهد بود.
امیر خسروانی
1398/02/23 05:05
پرسش : 
آیا برای مأموریت های نصف روز یا کمتر مقررات خاصی پیش بینی گردیده است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در مقررات قانون کار برای مأموریت نصف روز یا کمتر از یک روز ضوابط خاصی پیش بینی نشده است به این ترتیب کسانی که در اجرای ماده 46 این قانون به مأموریت اعزام می شوند چنانچه مدت مأموریت آنان برای مثال بیشتر از یک روز طول بکشد ولی به دو روز نرسد ایام مأموریت این افراد دو روز کامل محاسبه خواهد شد .
زهرا قربانی
1398/02/23 05:04
پرسش : 
آیا کارفرما مجاز است بجای تأمین وسیله نقلیه برای انجام مأموریت کارگر، هزینه رفت و برگشت وی را پرداخت نماید؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
همانگونه که در قسمت پایانی ماده 46 مصرح است کارفرما تکلیف به تأمین وسیله رفت و برگشت کارگرانی را دارد که به مأموریت های خارج از محل خدمت اعزام می شوند. از دقت در عبارت «وسیله یا هزینه رفت و برگشت» این معنی مستفاد می گردد که چنانچه کارفرما برای انجام مأموریت وسیله رفت و برگشت کارگر را تأمین ننماید باید بجای آن هزینه مربوط را پرداخت کند .
مدیر سایت
1398/02/23 05:02
پرسش : 
برابر تبصره ماده 46 قانون کار، مأموریت به موردی اطلاق می شود که کارگر برای انجام کار حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگزیر باشد حداقل یک شب در محل مأموریت توقف نماید. منظور از « محل کارگاه اصلی» مذکور در تبصره فوق؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ماده 46 قانون کار ملاک تشخیص حالت مأموریت دور شدن کارگر از «محل کارگاه اصلی» بوده و این محل بنظر محدوده جغرافیایی است که کارگر انجام وظایف و مسئولیتهای شغلی خود را حسب قرارداد کار و یا حسب اقتضاء شغل بطور معمول در آن انجام می دهد این محدوده برای کارگری که مثلاً به عنوان حسابدار در ساختمان مرکزی یک شرکت اشتغال بکار دارد همان ساختمان و برای مأمور خریدی که کار خود را در محدوده یک شهر خاص انجام می دهد همان شهر و برای راننده ای که بطور مثال امر ایاب ذهاب کارکنان را در فاصله دو شهر انجام می دهد فاصله دو شهر خواهد بود و به این ترتیب «کارگاه اصلی» در رابطه با کارگر مورد نظر است که معنی پیدا  می کند . ضمناً محدوده هر شهر طبق ضوابط مربوط تعیین می گردد .
آرمان شهسواری
1398/02/21 05:22
پرسش :  یا مقررات ماده 46 قانون کار ناظر بر مأموریت های دراز مدت نیز می باشد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مأموریتهای موضوع ماده 46 قانون کار اصولاً برای انجام کار در زمانهای عرفاً کوتاه بوده و مأموریتهای دراز مدت، فی المثل برای چند سال، از مصادیق ماده مذکور محسوب نمی گردد . علی ایحال در مورد مأموریت های اخیر الاشاره بنظر  می رسد طول مدت مأموریت و شرایط آن با توافق طرفین تعیین شده و چنانچه رضایت کارگر به انجام مأموریت و دریافت ما به ازاء آن جلب شده باشد بلحاظ مقررات قانون کار اشکالی موجود نخواهد بود .
مدیر سایت
1398/02/21 05:21
پرسش : 
در مورد کارگران مشمول قانون کار که برای انجام امور محوله به خارج از کشور عزیمت می کنند چه نوع مقرراتی حاکم است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در قانون کار و مقررات تبعی در زمینه نحوه پرداخت فوق العاده مأموریت و اضافه کاری و سایر پرداختها به کارگرانی که جهت انجام مأموریت و وظایف محوله به خارج از کشور عزیمت می کنند پیش بینی خاصی بعمل نیامده است و طبیعتاً در این زمینه در صورت نبودن مقررات داخلی و فقدان عرف و روال در کارگاه، این پرداختها با توافق طرفین انجام خواهد شد .
مدیر سایت
1398/02/21 05:21
پرسش : 
کارگری که به صورت نیمه وقت کار می کند و از سوی کارفرما برای انجام کار به مأموریت می رود پرداخت فوق العاده مأموریت او بر چه مبنایی انجام می شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
فوق العاده مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار اعم از اینکه کارگر مأمور بصورت تمام وقت در استخدام کارفرما باشد یا پاره وقت در هر حال باید روزانه و بر اساس ساعات کار تمام وقت معمول و عادی روزانه یعنی 7 ساعت و 20 دقیقه در روز محاسبه و پرداخت شود .
مدیر سایت
1398/02/21 05:20
پرسش : 
کارگاهی مسافت کمتر از 50 کیلومتر را مبنای مأموریت و پرداخت فوق العاده آن قرار داده است آیا کارفرما مجاز به تغییر آن که متضمن اسقاط حقی ایجاد شده برای کارگران است می باشد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
هر چند در تبصره ماده 46 قانون کار در مواردی که انجام مأموریت مستلزم حداقل یک شب توقف کارگر در محل مأموریت نیست شرط حداقل فاصله 50 کیلومتر میان کارگاه اصلی و محل مأموریت تعیین شده است لیکن از آنجا که مستند به ماده 8 قانون مرقوم شروطی که مزایای بیشتر از امتیازات مقرر در قانون برای کارگر منظور نمایند از جمله شرایط نافذ قرارداد کار خواهند بود لذا چنانچه بر اساس عرف کارگاه مسافت کمتر از 50 کیلومتر بجای 50 کیلومتر پیش بینی شده در قانون کار ملاک مأموریت و پرداخت فوق العاده مربوط قرار گرفته باشد برخورداری از این امتیاز جزء شرایط کار کارگران بوده و کارفرما محق به تقلیل و یا حذف امتیاز لحاظ شده نخواهد بود .
امیرحسین خسروی
1398/02/21 05:20
پرسش : 
انجام اضافه کاری در مأموریت ها چه صورت دارد؟ آیا در مأموریت ها می توان کارفرما را ملزم به پرداخت اضافه کاری به کارگران نمود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اجبار کارفرما به پرداخت فوق العاده اضافه کاری به کارگری که حسب مقررات ماده 46 قانون کار به مأموریت اعزام می شود و در زمان مأموریت بنابر ماهیت موضوع مأموریت بیش از ساعات عادی کارگاه اشتغال بکار دارد اصولاً با عنایت به عدم نظارت کارفرما بر کار کارگر و ساعات کار او و نیز توجه به مسئله ارجاعی بودن کار اضافی به کارگر، فاقد مستند قانونی است مگر اینکه در این باره در کارگاه عرفی موجود بوده و یا این که طرفین در خصوص پرداخت اضافه کاری بیش از انجام مأموریت به توافق رسیده و یا انجام وظیفه کارگر در کارگاه محل مأموریت به نحوی باشد که کارفرما بر ساعات کار وی نظارت داشته و کار اضافی مستقیماً از سوی کارفرما و یا نماینده وی به کارگر مأمور ارجاع شده باشد.
مدیر سایت
1398/02/21 05:19
پرسش : 
کارگری که به صورت مأمور در کارگاه دیگری خدمت می کند پرداخت پاداش پایان خدمت وی  بر عهده کدام دستگاه می باشد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
پرداخت پاداش پایان خدمت کارگرانی که به سازمان دیگری مأمور می شوند بعهده سازمانی است که کارگر را استخدام نموده است مگر اینکه ترتیب دیگری بین سازمان مأموریت فرست و سازمان محل مأموریت مورد موافقت قرار گرفته باشد.
مدیر سایت
1398/02/21 05:19
پرسش : 
کارمند دولت که به واحدهای غیر دولتی مشمول قانون کار مأمور می شود به لحاظ مقررات انضباطی تابع چه نوع مقرراتی می باشد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
چنانچه افرادی با رعایت مقررات مربوطه از دستگاههای دولتی به شرکت غیر دولتی مشمول قانون کار مأموریت یافته باشند مادام که وضعیت آنها بصورت مأمور بوده و رابطه استخدامی با شرکت پیدا نکنند کماکان تابع مقررات استخدامی دستگاه متبوع بوده و طبیعتاً از لحاظ مقررات انضباطی نیز از مقررات انضباطی دستگاه متبوع خود تبعیت خواهند نمود .
اصغر فارانی
1398/02/21 05:18
پرسش :  آیا در مأموریت ها نیز کارگران مشمول استفاده از تعطیل هفتگی جمعه و تعطیلات رسمی قرار  می گیرند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مقررات مربوط به ساعات کار و استفاده کارگران مشمول قانون کار از تعطیل هفتگی روز جمعه و تعطیلات رسمی، به دلیل عمومیت آن، شامل حال کارگرانی که در مأموریت خارج از محل کارگاه به سر می برند نیز می گردد به این لحاظ کارگرانی که در ایام تعطیلات جمعه و رسمی در مأموریت باشند ضمن اینکه از فوق العاده مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار برخوردار می شوند در صورت اشتغال بکار در این ایام محق به دریافت فوق العاده کار در روز جمعه واضافه کاری منطبق با ماده 59 قانون کار خواهند بود.
مدیر سایت
1398/02/21 05:17
پرسش : 
کارگری از یک واحد کارگری بصورت مأمور در واحد کارگری دیگری بکار مشغول است حکم آن چیست؟ آیا به این مورد مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار قابل اطلاق است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در قانون کار به جز ترتیبات مقرر در ماده 46، پیش بینی دیگری در زمینه مأموریت کارگران بعمل نیامده است و مأموریت موضوع این ماده صرفاً شامل مواردیست که کارگر جهت انجام کار ارجاعی از سوی کارفرما و در ارتباط با مسئولیتها و وظایف شغلی خود به محلی خارج از کارگاه اصلی مأموریت یافته باشد . بدیهی است چنانچه مراد از مأموریت قراردادن کارگر در اختیار کارفرمای دیگر به مدت موقت باشد از آنجا که در قانون کار ترتیب خاصی در این باره پیش بینی نشده است، مأموریت جدا از لزوم کسب موافقت کارگر، منوط به توافق دو کارفرمای مأموریت فرست و مأموریت پذیر خواهد بود و در این حالت وجود حالت« مأموریت» و مدت آن می باید در توافق حاصله تصریح شده و حق السعی دریافتی کارگر در کارگاه محل مأموریت از مبلغ دریافتی در کارگاه مأموریت فرست کمتر نباشد .
مدیر سایت
1398/02/21 05:17
پرسش : 
کارگرانی که به صورت مأمور در واحدهای مشمول قانون استخدام کشوری خدمت می کنند این امر چه تأثیری در وضعیت استخدامی آنان دارد و اضافه کار آنها در محل مأموریت مشمول چه نوع مقرراتی است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مأموریت کارگران مشمول قانون کار به واحدهای مشمول قانون استخدام کشوری و دیگر مقررات استخدامی خاص در وضعیت استخدامی آنها تأثیری نداشته و کارکنان مزبور کما کان مشمول مقررات قانون کار خواهند بود . لهذا ساعات کار اضافی اینگونه کارگران نیز وفق مقررات ماده 59 قانون کار می باید محاسبه شود.
میلاد اکبرزادگان
1398/02/21 05:16
پرسش : 
یکی از کارکنان دولت بصورت مأمور در واحدی که مشمول قانون کار است شاغل بوده است آیا در موقع خاتمه مأموریت مشمول اخذ سنوات قرار می گیرد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
چنانچه فرد بر اساس مقررات موضوع ماده 7 آیین نامه مأموریت موضوع ماده 11 قانون استخدام کشوری- تصویبنامه شماره 31560 مورخ 25/6/52 هیأت وزیران- به واحدهای کارگری مشمول قانون کار مأموریت یافته باشد، در هنگام خاتمه مأموریت استحقاق استفاده از حق سنوات مقرر در قانون کار مربوط به خاتمه قرارداد کار موضوعیت نخواهد داشت.
مدیر سایت
1398/02/21 05:16
پرسش : 
آیا شرکت در کلاسهای آموزشی و توجیهی قانون کار حکم مأموریت موضوع ماده 46 این قانون را پیدا می کند؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به شرط انجام کار در اطلاق مأموریت موضوع تبصره ماده 46 قانون کار، شرکت در کلاسهای توجیهی و آموزشی قانون کار از نوع مأموریت پیش بینی شده در ماده 46 قانون مرقوم استنباط نمی شود.
مدیر سایت
1398/02/21 05:15
پرسش : 
آیا ساعات کار کارگر در مدت مأموریت همان ساعات کار عادی او در محل کارگاه اصلی است؟ در صورت انجام کار بیشتر از ساعات معمول و یا کار در روز تعطیل آیا کارفرما تکلیفی نسبت به پرداخت فوق العاده اضافه کاری خواهد داشت؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در مأموریت ها انجام کار اضافی منجمله کار در روز تعطیل توافقی یا جمعه و پرداخت فوق العاده اضافه کاری در صورتی که در این زمینه در کارگاه عرف و روالی وجود نداشته باشد موکول به توافق طرفین است و در این زمینه در قانون کار مقرراتی پیش بینی نشده است . ضمناً حکم ماده 62 قانون کار در زمینه اجباری بودن تعطیل یک روز معین در ایام مأموریت نیز نافذ و جاری می باشد.
مدیر سایت
1398/02/21 05:14
پرسش : 
آیا کارگرانی که در اجرای تبصره ماده 4 آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ماده 154 قانون کار به مرخصی اعزام می شوند استحقاق دریافت فوق العاده مأموریت را خواهند داشت؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مرخصی پیش بینی شده در تبصره ماده 4 آئین نامه اجرائی موضوع تبصره ماده 154 قانون کار عنوان مرخصی ورزشی داشته و قانوناً مشمول فوق العاده مأموریت مقرر در ماده 46 این قانون نخواهد بود.
زهرا قاسم زاده
1398/02/21 05:14
پرسش : 
کارگری از سوی شورای اسلامی کار جهت شرکت در جلسات کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار به تهران رفته است آیا کارفرما نسبت به پرداخت فوق العاده مأموریت به وی تکلیفی دارد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در قانون کار در خصوص پرداخت فوق العاده مأموریت جهت حضور کارگران در جلسات کانون شوراهای اسلامی کار و یا کانون عالی هماهنگی پیش بینی خاصی بعمل نیامده است. خاطر نشان می سازد فوق العاده مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار صرفاً در ارتباط با انجام وظایف ارجاعی از طرف کارفرما بوده و به سایر موارد قابل تسری بنظر نمی رسد.
حسین پناهی
1398/02/21 05:13
پرسش : 
کارگری جهت انجام کار از سوی کارفرما به محلی در بیست کیلومتری کارگاه اصلی اعزام شده و به دلیل ضرورت کار، شب را نیز در محل مأموریت به سر برده است آیا فوق العاده مأموریت علرغم این که فاصله محل مأموریت با کارگاه از 50 کیلومتر کمتر است به وی تعلق می گیرد؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با عنایت به تبصره ماده 46 قانون کار یکی از موارد مأموریت توقف کارگر به مدت حداقل یک شب در محل مأموریت بوده و در این حالت فاصله محل مأموریت با کارگاه اصلی مورد نظر نمی باشد ضمناً در طول مدت مأموریت ساعات کار به هر میزان موثر در موضوع نیست.
علی بابازاده
1398/02/21 05:12
پرسش : 
چنانچه بنا به ضرورت کارگری دوبار در روز به مأموریت اعزام شود آیا استحقاق دریافت دوبار فوق العاده مأموریت خواهد داشت؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با عنایت به مفاد ماده 46 قانون کار و عرف و رویه معمول در زمینه مأموریت ها و مستنبط از آنچه در ماده مذکور در خصوص تعیین میزان فوق العاده مأموریت آمده است چنانچه شرایط خاص انجام مأموریت  بیش از یک بار در روز را ایجاب نماید مأموریت های انجام شده در یک روز جمعاً یک مورد محسوب و فوق العاده مأموریت مربوط به یک روز پرداخت خواهد شد .
رضا حسن خانی
1398/02/21 05:12
پرسش :  آیا مصوبات شورایعالی کار در زمینه افزایش مزد کارگران بر میزان فوق العاده مأموریت آنان نیز موثر است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برابر ماده 46 قانون کار، فوق العاده مأموریت نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگر باشد لذا چنانچه فوق العاده مأموریت در ارتباط با دستمزد روزانه پرداخت شود افزایش مزد موضوع مصوبات شورایعالی کار در آن موثر خواهد بود لیکن چنانچه فوق العاده مأموریت بدون توجه به دستمزد و بصورت رقمی ثابت پرداخت شود مادام که این رقم ثابت از مزد ثابت یا مزد مبنای کارگر کمتر نباشد مصوبات شورایعالی کار در آن تأثیری نخواهد داشت.
مدیر سایت
1398/02/21 05:11
پرسش : 
بجز پرداخت فوق العاده مأموریت آیا کارفرما در مورد پرداخت هزینه اقامت و غذای کارگر در محل مأموریت تکلیفی دارد یا نه؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
علاوه بر فوق العاده مأموریت پیش بینی شده در ماده 46 قانون کار کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت کارگران را تأمین نماید. در این قانون پرداخت هزینه غذا و اقامت به کارگران مأمور پیش بینی نگردیده و پرداخت آن منوط به وجود عرف و روال در کارگاه است و در غیر اینصورت توافق طرفین نسبت به پرداخت هزینه های فوق ملاک عمل خواهد بود.
آرمین قنبری
1398/02/21 05:10
پرسش :  حداکثر مدت مأموریت برای کارگرانی که به مأموریت اعزام می شوند چقدر است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در قانون کار محدودیتی به لحاظ طول مدت مأموریت پیش بینی نشده است و تعیین میزان آن با رعایت مفاد ماده 46 این قانون با توافق طرفین خواهد بود .
مدیر سایت
1398/02/21 05:09
پرسش : 
چنانچه کارگر از انجام دستور کارفرما در مورد رفتن به مأموریت امتناع نماید آیا مرتکب قصور در انجام وظیفه شده است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در صورت عدم قید در قرارداد کار اولیه و یا عدم موافقت بعدی کارگر به انجام مأموریت و چنانچه در شرح شغل کارگر نیز انجام مأموریت پیش بینی نشده باشد کارگر تکلیفی نسبت به انجام مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار نداشته و عدم انجام آن نیز نمی تواند از مصادیق قصور در انجام وظیفه مندرج در ماده 27 قانون کار شناخته شود.
غلامرضا حسنی
1398/02/21 05:04
پرسش :  آیا حادثه ای که در حین مأموریت برای کارگر اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار خواهد بود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
انجام وظیفه در مدت مأموریت به منزله انجام وظیفه در کارگاه اصلی بوده و لذا هر گونه حادثه در حین مأموریت بعنوان حادثه ضمن کار تلقی می گردد.
مدیر سایت
1398/02/21 04:52
پرسش :  اجزای مجموعه کامل صورت های مالی را طبق استانداردهای حسابداری ایران ذکر نمایید .نمایش پاسخ...
پاسخ : 
وفق بند 8 استاندارد شماره 1 حسابداری اجزای کامل صورت های مالی بشرح ذیل میباشند :
مجموعه‌ کامل‌ صورتهای‌ مالی‌ شامل‌ اجزای‌ زیر است‌ :

الف ‌.صورتهای‌ مالی‌ اساسی ‌ :

1 . ترازنامه‌ : ترازنامه ‌، داراییها ، بدهیها و حقوق‌ صاحبان‌ سرمایه‌ در پایان‌ دوره‌ را گزارش‌ می‌کند .
2. صورت‌ سود و زیان‌ 
درآمدها و هزینه‌های‌ دوره‌ در صورتهای‌ عملکرد مالی‌ یعنی‌ صورت‌ سود و زیان‌ و صورت سود و زیان‌ جامع‌ گزارش‌ می‌شود . 
3. صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ 
4. صورت‌ جریان‌ وجوه‌ نقد : صورت‌جریان‌ وجوه‌ نقد ، جریانهای‌ نقدی‌ دوره‌ را گزارش‌ می‌کند و جریانهای‌ نقدی‌ ناشی‌ از عملیات‌ را از جریانهای‌ نقدی‌ ناشی‌ از سایر فعالیتهای‌ واحد تجاری‌ متمایز می‌کند.

ب‌ . یادداشتهای‌ توضیحی‌ 

وفق بند 23 استاندارد مذکور ، به استثنای‌ اطلاعات‌ مربوط‌ به‌ جریانهای‌ نقدی ‌، واحد تجاری‌ باید صورتهای‌ مالی‌ خود را برمبنای‌ تعهدی‌ تهیه‌ کند .


رضا بهرامی
1398/02/21 04:50
پرسش : 
هزینه تعمیرات اساسی اموال به چه حسابی منظور میگردد و مبنای تشخیص اینکه هزینه های انجام شده هزینه جزئی است یا هزینه تعمیرات اساسی نام ببرید .
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
هزینه های انجام شده جهت تعمیرات دارایی ثابت به دو دستهء تعمیرات اساسی و تعمیرات جزئی تقسیم میشوند .
تعمیرات اساسی که به حساب بهای تمام شدهء دارایی های ثابت منظور میگردد عبارت اند از آن دسته هزینه های انجام شده ای که مصرف بهسازی دارایی ثابت بوده و باعث افزایش منافع آتی موجود به میزان بیش از براورد قبلی گردد :
الف )‌افزایش عمر مفید دارایی 
ب ) افزایش کارایی دارایی 
ج ) بهبود اساسی در کیفیت بازدهی دارایی 

سایر تعمیرات دارایی ثابت که مشمول موارد فوق نباشد تعمیرات جزئی تلقی میگردد . اینگونه مخارج برای حفظ و نگهداری دارائی ثابت در شرایط عادی عملیاتی انجام میشود و در دوره وقوع به عنوان هزینه در حسابها ثبت میگردد .

در واقع وفق بند 11 و 12 استاندارد شماره 11 حسابداری :
بند 11 _ مخارج بعدی مرتبط با دارایی ثابت مشهود تنها زمانی به مبلغ دفتری دارایی اضافه می‌شود که مخارج انجام شده موجب بهبود وضعیت دارایی در مقایسه با استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه آن گردد ، به‌ گونه ‌ای که شواهد کافی مبنی بر وقوع جریان منافع اقتصادی ناشی از این مخارج به درون واحد تجاری وجود داشته باشد . نمونه ‌هایی از بهبود وضعیت که منجر به افزایش منافع اقتصادی دارایی می‌شود به شرح زیر است :
الف _ اصلاح فنی ماشین ‌آلات به منظور افزایش عمر مفید ، شامل افزایش در ظرفیت تولید آن .
ب_ بهسازی قطعات ماشین ‌آلات به منظور دستیابی به بهبودی قابل ملاحظه در کیفیت محصول .
ج_ بکارگیری فرایندهای تولیدی جدید که موجب کاهش قابل ملاحظه در برآورد قبلی مخارج عملیاتی گردد .
12 . براساس معیارهای شناخت مندرج در بند 6 ، مخارج روزمره تعمیر و نگهداری داراییهای ثابت مشهود که به منظور حفظ وضعیت دارایی در مقایسه با استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه آن انجام می‌شود ، معمولاً در زمان وقوع ، به عنوان هزینه شناسایی می‌گردد . برای مثال ، مخارج سرویس یا بازدید کلی ماشین‌آلات و تجهیزات معمولاً به این دلیل که موجب حفظ و نه افزایش استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه دارایی می‌گردد ، هزینه محسوب می‌شود .

ساقی سعیدی
1398/02/19 09:08
پرسش :  حداقل 4 نوع روش استهلاک را با ذکر نحوه استهلاک نرم افزار بیان نمائید . ارزش دفتری اموال را نیز تعریف نمائید.نمایش پاسخ...
پاسخ : 
1 _ روش خط مستقیم ( اقساط مساوی ) : 
2 _ روش متغیر هزینه استهلاک :
3 _ روش نزولی ( هزینه کاه ) :
الف _ روش مانده نزولی ( ارزش دفتری استهلاک ) ب ) روش مجموع سنوات
4 _ روش استهلاک بر اساس تئوریهای سرمایه گذاری ( هزینه افزا )
الف : قسط السنین ب : ذخیره وجوه استهلاکی

برابر ماده 150 ق.م.م : طرز محاسبه استهلاک به شرح زیر است : 

الف : در مواردی که طبق جدول مذکور در ماده 151 ابن قانون برای استهلاک نرخ تعیین شود نرخها ثابت بوده و در هر سال مابه التفاوت قیمت تمام شده مال مورد استهلاک و مبلغی که در سالهای قبل برای آن به عنوان استهلاک منظور شده است اعمال می گردد . (روش نزولی )
ب - در مواردی که طبق جدول مذکور در ماده 151 این قانون مدت تعیین شده در هر سال بطور مساوی از قیمت تمام شده مال به نسبت مدت مقرر استهلاک منظور می گردد . (خط مستقیم )

برابر بند 6 استاندارد شماره 17 حسابداری ، نرم افزار جزء دارایی های نامشهود قرار میگیرد و برابر بند 75 همین استاندارد ، چنانچه‌ نتوان‌ الگوی‌ مصرف‌ را به‌‌ گونه‌ ای‌ اتکاپذیر تعیین‌ کرد ، از روش‌ خط ‌مستقیم‌ جهت استهلاک نرم افزار استفاده‌ می‌شود .

وفق تبصره 2 _ ماده 150 ق.م.م _ موسسات می توانند هزینه های نرم افزاری خود را حداکثر تا 5 سال مستهلک کنند .

ارزش دفتری : برابر بند 5 ( تعاریف ) استاندارد شماره 11 حسابداری ، مبلغی‌ که‌ دارایی‌ پس از کسر استهلاک‌ انباشته‌ و زیان‌ کاهش‌ ارزش‌ انباشته مربوط‌ ، به‌ آن‌ مبلغ‌ در ترازنامه منعکس می‌شود را ارزش دفتری گویند .


مدیر سایت
1398/02/19 09:02
پرسش :  صورت مغایرت بانکی باید توسط واحد صدور چک تهیه شود یا واحد صدور اسناد دریافتنی ؟ چرا ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در واقع صورت مغایرت بانکی میبایست بدلیل لزوم افزایش کنترل های داخلی توسط یکی از کارکنان امور مالی به غیر از اشخاصی که مسئولیت صدور چک یا صدور اسناد حسابداری را دارند و زیر نظر مدیر مالی تهیه شود .
مدیر سایت
1398/02/17 13:27
پرسش : 
چنانچه شركت يك دارائي ثابت را به صورت اهدائي از ساير اشخاص دريافت نمايد ثبت حسابداري آن به چه صورت مي باشد؟؟؟
2- هزينه استهلاك ساليانه دارائي به چه صورت محاسبه مي گردد؟؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در زمان دریافت

دارايي ثابت بد 
            ساير درآمدها/درآمد اهدایی بس 

هزينه استهلاك هم مشخصه مثل بقيه داراييها از جدول عمر مفيد آن را در مي آوريد و مستهلك ميكنيد.
غلامرضا بیاتی
1398/02/17 09:23
پرسش : 
آیا مبالغ پرداختی تحت عنوان ایاب و ذهاب جزو مزایای ثابت به تبع شغل می باشد و هنگام محاسبه اضافه کاری باید همانند حق مسئولیت و حق جذب و...به دستمزد اضافه گردد یا خیر؟ 
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
تکلیف کارفرما به تامین وسیله ایاب و ذهاب تنها در مواردی است که کارگاه از محل سکونت کارگران دور بوده و امکان استفاده از نقلیه عمومی نباشد که در این صورت کارفرما یا وسیله نقیله را تامین می کند و یا هزینه آن را تحت عنوان ایاب و ذهاب می پردازد . 

 برابر ماده ۳۴ قانون کار هزینه های مربوط به ایاب و ذهاب جزء موارد حق السعی محسوب میشود .

لیکن مستند به تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون مرقوم مزایای رفاهی نظیر ایاب و ذهاب جزء مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نشده و لذا در محاسبه اضافه کاری محاسبه نخواهد شد.
مدیر سایت
1398/02/17 08:57
پرسش :  اوراق خرید دین چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اوراق خرید دین از جمله ابزارهای تأمین مالی مبتنی بر بدهی است. 
در انتشار اوراق مبتنی بر بدهی، منابع لازم از طریق انتشار اوراق در بازار سرمایه جذب شده و مشابه تسهیلات مالی، مبلغ آن به مجموع بدهی‌های شرکت اضافه می‌گردد. 
اوراق خرید دین، اوراق بهادار بانامي است كه به منظور خرید مطالبات مدت‌دار اشخاص حقوقی به استثنای مطالبات ناشی از عقد سلف منتشر می‌شود. این اوراق در بورس‌ها یا بازارهای خارج از بورس قابل‌معامله می‌باشند.
مدیر سایت
1398/02/17 08:54
پرسش :  اوراق استصناع چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
واژه استصناع در لغت از بابت استفعال از ماده صنع است و به معنای طلب و سفارش ساخت چیزی را می گویند و در استعمال عرفی عبارت از این است که کسی، ساخت شی ای را از صنعت گر یا هنرمندی تقاضا کند و در اصطلاح فقهی و حقوقی، استصناع قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین قرارداد، در مقابل مبلغی معین، ساخت و تحویل چیز مشخصی را در زمان معین نسبت به طرف دیگر به عهده می گیرد. 
سه نکته در قرارداد استصناع وجود دارد که آن را از سایر قراردادها متمایز می کند، نخست این که، در قرارداد استصناع به طور معمول کالای مورد نظر (موضوع استصناع) موجود نیست و سازنده در آینده آن را ساخته و تحویل می دهد، دوم این که در قرارداد استصناع تهیه مواد اولیه و لوازم کار به عهده سازنده است و سوم این که به طور معمول در زمان انعقاد قرارداد کل ثمن پرداخت نمی شود بلکه بخشی از آن به عنوان پیش پرداخت داده می شود بخش دیگر به صورت دفعی یا تدریجی تا زمان تحویل کالا پرداخت می شود گاهی بخشی از آن به بعد از تحویل هم منتقل می شود. 
مدیر سایت
1398/02/17 08:42
پرسش :  منظور از اعضاء موظف و غیرموظف هیئت مدیره چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اعضاي غير موظف هيئت مديره:

اعضاي مذكور سهامداران شركت بوده و بجز رابطه مديريت ارتباط كاري ديگري با شركت ندارند.

رابطه اعضاي غير موظف باشركت به هيچ وجه رابطه استخدامي نيست و چنانچه هر يك از آنها از عضويت هيئت مديره مستعفي يا معزول يا به هر علت ديگري بركنار گردند نمي توانند بابت عضو مذكور به مراجع مشمول قانون كار رجوع كنند وصرفا حق حضور مي گيرند.

همچنين مي توان درصدي از سودخالص سالانه شركت را به عنوان پاداش براي اعضاي هيئت مديره اعم از موظف يا غير موظف تعيين نمود. 

اعضاي موظف هيئت مديره:

به سهامداري اطلاق مي گردد كه علاوه بر عضويت درهيئت مديره به شغلي از مشاغل شركت اشتغال دارد. ممكن است اين اشتغال قبل از مديريت در شركت باشد يا آنكه پس از برگزيده شدن به سمت مديري در هيئت مديره تصدي داشته باشد.


ساسان رضایی
1398/02/17 08:16
پرسش :  سلام نحوه ثبت صادرات و واردات در گزارش فصلی را توصیح دهید نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به آیین‌نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۱۶۹) اصلاحیه موصوف به شماره ۴۶۳۷۸/۳۹۴۹/۲۰۰/ص مورخ ۱۳۹۵/۰۳/۱۷ که طی بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۵/۲۲ مورخ ۱۳۹۵/۰۳/۳۱ ابلاغ گردیده بشرح زیر باید انجام شود:

طبق بند۶- برای ارسال اطلاعات واردات و صادرات، درج شماره کوتاژ اظهارنامه گمرکی و کد گمرک ترخیص کننده و شماره اختصاصی اشخاص خارجی حسب مورد الزامی است.

طبق بند ۷- چنانچه معاملات انجام شده به صورت ارزی صورت پذیرفته باشد، باید مبالغ ارزی، نوع ارز، نرخ برابری ارز(نرخ ارز مورد معامله) و معادل ریالی معامله انجام شده در صورتحساب‌ها و اسناد درآمدی صادره و همچنین در فهرست معاملات ارسالی قید شود.
مدیر سایت
1398/02/17 07:22
پرسش : 
آیا 《واحدهای مسکونی》 که مورد استفاده تجاری یا اداری است مشمول معافیت مالیاتی تا ١٥٠ متر مساحت در تهران و ۲۰۰ متر مساحت در سایر نقاط ( موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳ ق.م.م ) می‌باشد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ضوابط و مقررات موجود فقط واحدهای مسكونی كه 《مورد استفاده مسكونی》 می باشند مشمول معافيت مالیات بر درآمد اجاره هستند.

سارا احدی
1398/02/17 07:21
پرسش :  مرخصی مردان پس از زایمان همسر چند روز است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مطابق بند (ب) ماده 118 لایحه برنامه ششم توسعه، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون برنامه ششم، کلیه مردان شاغل در قوای سه‌گانه، بخش‌های دولتی و عمومی غیردولتی که صاحب فرزند می‌شوند از 3 روز مرخصی تشویقی برخوردار خواهند شد.
علی مجیدی
1398/02/17 07:21
پرسش :  گر مودی چندین ملک دارد چگونه می بایست اظهارنامه املاک را ثبت نماید؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در اظهارنامه اجاره املاک مودی   میبایست اطلاعات تمام املاک / مستاجرین مربوط به یک واحد مالیاتی با کلاسه پرونده های متفاوت را در یک اظهارنامه ثبت نماید . به عبارتی اگر تمامی املاک اجاری در یک واحد مالیاتی باشند می بایست همه ملک ها را در یک اظهارنامه ثبت و ارسال نماید .
مدیر سایت
1398/02/17 07:13
پرسش : 
اگر فردی که قبلا مسئول دفتر پیشخوان دولت بوده و فوت شده باشد و وراث نیز ارثی نداشته باشند آیا مامور مالیاتی می تواند مطالبه مالیات بر ارزش افزوده در دوران قبل از فوت برای دفتر خدماتی صادر کند؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مالیات و عوارض ارزش افزوده نوعی مالیات بر مصرف کالا یا خدمات بوده ، و دفاتر خدماتی نیز قاعدتاً بایستی در زمان ارائه خدمات از مشتریان دریافت کرده ، لذا متوفی قبل از زمان فوت ( مکلف بوده ) این مالیات و عوارض را از مشتریان دریافت نماید و لذا مکلف به تسلیم اظهارنامه و واریز مالیات و عوارض در زمان فعالیت بوده و این مالیات ، ارتباطی به ماترک متوفین ندارد و واحد مالیاتی نیز می تواند نسبت به دوره های مالیاتی زمان فعالیت متوفی ، مطالبه مالیات و عوارض ارزش افزوده نماید .
حامد صمدی
1398/02/17 07:10
پرسش :  آیا دفاتر خدماتی پیشخوان دولت مشمول مالیات بر ارزش افزوده شده اند؟ و در کدام فراخوان این موضوع وجود دارد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
صاحبان دفاتر خدماتی اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ، براساس فراخوان ثبت نام مرحله چهارم سازمان امور مالیاتی ،( مشروط بر اینکه در مراحل قبلی مشمول ثبت نام نشده باشند ) مشمول ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده در مرحله چهارم بوده و تاریخ اجرای آن از اول مهرماه سال ۱۳۸۹ بوده است .
مدیر سایت
1398/02/17 07:04
پرسش :  آیا به حق سنوات، حق‌بیمه و مالیات تعلق می‌گیرد یا خیر؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حق سنوات، درصورتی‌که در پایان اشتغال و به‌میزان تعیین شده در قانون (یک‌ماه حقوق) پرداخت شود، از پرداخت مالیات معاف است. همچنین حق سنوات مشمول کسر و پرداخت حق‌بیمه نیست.
میلاد اکبری
1398/02/17 06:49
پرسش : 
چنانچه فاصله شرکتی تا مرکز شهرحدود 44 کیلومتر باشد ، آیا آیتمی بعنوان حق بین راهی یا حق ایاب و ذهاب تعلق می گیرد یا خیر ؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در قانون کار در خصوص پرداخت حق ایاب و ذهاب به کارگرانی که محل کار آنان در خارج از محدوده شهر می باشد پیش بینی نشده است و فقط در ماده (152) قانون کار گفته شده است «در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی، صاحب کار باید برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در اختیار آنان قرار دهد» توضیح اینکه واژه کارکنان در عبارت قانونی فوق کلیت داشته و ناظر بر هر دو دسته کارگران نوبتی و غیر نوبتی می باشد ضمناً درعین مورد مقرر در ماده مزبور، برقراری ایاب و ذهاب یا پرداخت وجهی از بابت آن ، چنانچه کارگاه فاقد عرف و روال در این زمینه باشد منوط به موافقت کارفرما خواهد بود.
مدیر سایت
1398/02/17 06:43
پرسش : 
وقتی چک مدت داری رو میگیریم، ثبت اسناد دریافتنی انجام میشه. برای طی شدن مراحل مختلف مثل چک در حال وصول، چک وصول شده، چک وصول نشده و چک برگشتی و چک تعویض شده، آیا باید ثبتی انجام بشه؟
نمایش پاسخ...
پاسخ :  1- دریافت چك بلند مدت:

اسناد دریافتنی بلند مدت            
       ح. دریافتنی/ پیش دریافت درآمد 

2- خوابانیدن چك به بانك جهت وصول:

اسناد دریافتنی درجریان وصول      
                اسناد دریافتنی بلند مدت              

3- وصول چك توسط بانك:

بانك                                     
             اسناد دریافتنی درجریان وصول        

4- چك برگشتی:

ح. دریافتنی                       
             اسناد دریافتنی درجریان وصول        

5- تعویض چك:

اسناد دریافتنی بلند (كوتاه) مدت  
              اسناد دریافتنی بلند (كوتاه) مدت


سمانه ابراهیمیان
1398/02/17 05:55
پرسش :  آیا کمک هزینه عائله مندی به بانوانی که همزمان با همسرانشان در یک کارگاه مشغول به کار می باشند، تعلق می گیرد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 پرداخت حق اولاد منوط به داشتن سابقه پرداخت ۷۲۰ روز حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی می باشد . 

از آنجا که برابر ماده (۸۶) قانون تامین اجتماعی این پرداخت به بیمه شده صورت می گیرد و بیمه شده نیز اعم از زن ومرد می باشد ، لذا بانوان شاغل بیمه شده حتی اگر با همسرشان در یک واحد کارگاهی مشغول به کار باشند مشمول استفاده از حق اولاد قرار می گیرند.
مدیر سایت
1398/02/16 13:11
پرسش : 
در صورتیکه رای صادره از هیات حل اختلاف مالیاتی 《بدوی》 ، ابلاغ قانونی شده باشد و مودی در موعد مقرر ( ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ ) اعتراضی به اداره امور مالیاتی تسلیم ننموده باشد آیا پرونده مالیاتی مودی قابل طرح در هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر خواهد بود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر ، به استناد ماده ۲۴۷ قانون مالیاتهای مستقیم ، رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی قطعی و لازم الاجراء می باشد مگر اینکه ظرف مدت بیست (۲۰) روز از تاریخ ابلاغ رای مورد اعتراص کتبی قرار گیرد که در این صورت پرونده جهت رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر  احاله خواهد شد . 
مدیر سایت
1398/02/16 13:06
پرسش :  آیا کارگران بیمه نشده هم عیدی دریافت می کنند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بله ،کارگران بیمه نشده هم عیدی دریافت می کنند. براساس ماده واحده مصوب ۱۳۷۰/۱۲/۶  مجلس شورای اسلامی میزان عیدی هر کارگر معادل ۶۰ روز مزد یا دو ماه حقوق است ، مشروط به اینکه از ۹۰ روز حداقل مزد همان سال تجاوز نکند.

حداکثر عیدی  و پاداش کلیه کارگران شاغل  " مشمول قانون کار " ( اعم از بیمه شده یا بیمه نشده ) برای یک سال کار ( در سال ۱۳۹۶ ) حدود ۲۷.۹۰۰.۰۰۰ ریال خواهد بود .

سحر ابراهیمی
1398/02/16 12:54
پرسش :  آيا به کارگران و پرسنلی که مرتکب ترک کار نیز می گردند از مزایای حق سنوات باید بهره مند شوند ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با استناد به ارای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شمارگان ۱۳۴۷,۱۳۴۸,۱۳۴۹ مورخ ۹۵/۱۲/۱۷ بند های ۴ و ۵ دستورالعمل شماره ۱۷ روابط کار ابطال و حکم شده است که به کارگرانی که ترک کار می نمایند ,اعم از آنکه دارای قرارداد کار دائم یا قرارداد کار مدت موقت باشند , مزایای پایان کار  یا حق سنوات تعلق می گیرد.
مدیر سایت
1398/02/16 12:52
پرسش :   آیا استفاده از فضای بام سـاختمان دیگـران بـه منظـور  نصب تجهیزات و یا دیوار اشـخاص دیگـر جهـت نـصب  تابلو و عکس و نوشـتار مـشمول مالیـات اجـاره امـلاک  تلقی میشود؟ 

نمایش پاسخ...
پاسخ :  استفاده از فضای بام ساختمان دیگران و یا دیوار اشخاص دیگر مشمول مالیات اجـاره امـلاک تلقـی  می شود.
مدیر سایت
1398/02/16 12:41
پرسش : 
پرداخت حق عائله مندی در صورت وقفه زمانی در ادامه تحصیل و پس از سن 18 سالگی و نیز در صورت تاهل فرزند ذکور یا اناث و حداکثر سن فرزند جهت پرداخت عائله مندی در صورت اشتغال به تحصیل چگونه خواهد بود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حق اولاد بیمه شده در صورت داشتن سابقه 720 روز حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی تا 18 سالگی فرزندان پرداخت می شود و چنانچه فرزند یا فرزندان اعم از ذکور و اناث قبل از رسیدن به سن 18 سالگی ازدواج نمایند این امر قانوناً مانع تادیه حق اولاد به بیمه شده تا 18 سالگی آنان خواهد بود و در صورت ادامه تحصیل بعد از سن 18 سالگی، این پرداخت ها تا پایان تحصیل استمرار خواهد داشت  و نیز در صورت احراز اشتغال به تحصیل و فاقد شغل بودن فرزند بیمه شده در دوران تحصیل ، علیرغم وقفه در تحصیل پرداخت کمک عائله مندی تا پایان تحصیل فرزند به بیمه شده بلامانع خواهد بود.
مدیر سایت
1398/02/16 12:23
پرسش : 
میزان مرخصی استحقاقی سالانه کارگران چقدر است؟ چنانچه در طول سال، کمتر اشتغال به‌کار داشته باشند، این میزان چقدر خواهد بود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 بر اساس ماده ۶۴ قانون کار، مرخصی استحقاقی سالانه کارگران، با استفاده از مزد و احتساب ۴ روز جمعه، جمعا یک‌ماه (۳۰ روز) است.

 سایر روزهای تعطیل، جزء ایام مرخصی محسوب نخواهد شد. برای کار کمتر از یک‌سال، مرخصی مزبور به نسبت کار انجام‌شده محاسبه خواهد شد. 

 به‌عنوان مثال اگر مدت کار شخصی در یک کارگاه، در طول یک‌سال، هشت‌ماه باشد، میزان مدت مرخصی استحقاقی وی، هشت‌دوازدهم ۳۰ روز، یعنی ۲۰ روز است.

 ضمنا بر اساس ماده ۶۵ قانون مذکور، مدت مرخصی سالانه کارگرانی که در کارهای سخت و زیان‌آور اشتغال دارند، ۵ هفته (۳۵ روز) است.


مدیر سایت
1398/02/16 11:36
پرسش :  مقرری بیمه بیکاری درچه صورت قطع می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به استناد ماده «۸» قانون بیمه بیکاری، مقرری در موارد ذیل قطع می گردد:

1. اشتغال مجدد

2.عدم شرکت در کلاسهای آموزش فنی و حرفه ای یا نهضت سوادآموزی

3. خودداری از پذیرش شغل تخصصی خود و یا شغل مشابه پیشنهادی

4. احراز شرایط بازنشستگی یا ازکارافتادگی کلی

5. اعاده به کار بیمه شده با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی


مدیر سایت
1398/02/16 11:24
پرسش : 
پرداخت حقوق و مزایای دوران مرخصی زایمان کارگران بر عهده چه کسی است و  آیا به این دوران عیدی و پاداش تعلق می گیرد و در صورت مثبت بودن پرداخت آن بر عهده چه کسی می باشد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در خصوص مرخصی زایمان کارگران، حسب تبصره 1 ماده 76 قانون کار مدت مرخصی استعلاجی که به تایید سازمان تامین اجتماعی می رسد جزء سابقه کار کارگر محسوب می شود و به موجب مقررات قانون تامین اجتماعی پرداخت غرامت دستمزد کارگران بیمه شده در ایام مرخصی استعلاجی به عهده سازمان تامین اجتماعی است که بر اساس ضوابط و به میزان مقرر در آن قانون پرداخت می گردد ضمناً در ایام مذکور مزایایی از قبیل حق اولاد بن ، سنوات خدمت، عیدی و مرخصی استحقاقی به کارگر تعلق گرفته و توسط کارفرما باید پرداخت شود.
کامران خدایی
1398/02/16 10:55
پرسش :  کارفرما میتواند بن کارگری را از فیش حقوقی کارگر خارج کند و جداگانه بصورت کالا وجیره غذایی  پرداخت کند ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر ، باید نقدی پرداخت کند زیرا بن کارگری مشمول کسورات بیمه است .
مدیر سایت
1398/02/16 10:01
پرسش :  نحوه صحیح اعلام ترک کار افراد در لیست بیمه چگونه است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ترک کار غالبا بابت موارد زیر اتفاق می افتد و درج تاریخ آن در لیست بیمه لازم است:

1.ترک کار بیمه شده از کارگاه به اختیار خود

 2.اخراج بیمه شده توسط کارفرما

3. از کارافتادگی یا فوت بیمه شده

4. اعزام بیمه شده به خدمت سربازی

 در این موارد باید تاریخ دقیق ترک کار در لیست بیمه ثبت شود. این تاریخ همان تاریخی است که بیمه شده در سر کار خود حاضر نشده است.

مثال: اگر بیمه شده تا 23 فروردین ماه در کارگاه مشغول به کار بوده و از فردا دیگر مراجعه نکند؛ تاریخ فردا(24 فروردین) تاریخ ترک کار بوده و کارکرد وی نیز 23 روز می باشد.

اعلام ترک کار صرفا در مهلت مقرر جهت ارسال لیست بیمه (ماهی که ترک اتفاق افتاده است) قابل انجام است.

 تذکر : در خصوص استراحت پزشکی و بارداری؛ نباید ترک کار در لیست اعلام شود .
مدیر سایت
1398/02/16 09:56
پرسش : 
مبنای محاسبه حق سنوات خدمت فقط حقوق است یا مجموع حقوق و اضافه کار ثابت یا هر گونه حق مدیریت یا هر گونه پرداخت دیگری  در مبنای محاسبه حق سنوات دخیل می باشد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ماخذ محاسبه مزایای پایان کار (حق سنوات) موضوع ماده (24) قانون کار و مواد مرتبط دیگر آن قانون در کارگاه های فاقد طرح طبقه بندی مشاغل مصوب مزد ثابت و کلیه مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل که برای ترمیم مزد پرداخت می شود مانند حق جذب، حق سرپرستی، فوق العاده مدیریت و ... می باشد و در کارگاه های دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب مزد مبنا می باشد.
زهرا مومنی
1398/02/16 09:54
پرسش : 
آیا بازنشسته های کشوری و لشکری که پس از بازنشستگی طبق قانون کار در کارگاههای مختلف به کار مشغول می شوند می توانند از بن کارگری استفاده نمایند؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بازنشسته های کشوری و لشکری، چنانچه با رعایت مقررات مربوط، مبادرت به انعقاد قرارداد کار (شفاهی و یا کتبی) نمایند به لحاظ رابطه کارگری و کارفرمائی که با کارفرما پیدا می کنند مشمول کلیه مقررات قانون کار و مقررات تبعی به استثنای کمک عائله مندی موضوع مواد 86 و 87 قانون تامین اجتماعی بوده و لذا از بن کارگری نیز استفاده خواهند کرد.

علی سهیلی
1398/02/16 09:45
پرسش :   ارزش افزوده و مالیات کسانی که در خارج از ایران مشغول به کار هستند چگونه است ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 افرادی که ایرانی بوده ولیکن در خارج از ایران به فعالیت کسبی و یا ارائه خدمات اشتغال دارند تابع قانون و مقررات مالیاتی کشور مربوطه ( محل اشتغال ) خواهد بود مگر این که این شخص ، کالا و یا خدماتی از کشور مذکور وارد کشور ایران نماید  ، در این صورت برابر قانون  و مقررات مالیاتی ایران اعم از مالیات های مستقیم یا مالیات بر ارزش افزوده حسب مورد مشمول مالیات مربوطه و موضوعه خواهد بود .
رضا وجدانی
1398/02/16 09:35
پرسش :  درچه مواردی مودیان بدهکار مالیاتی می توانند از رفع یکبار ممنوع الخروجی استفاده نمایند؟نمایش پاسخ...
پاسخ :   رئیس کل  سازمان امورمالیاتی میتواند با توجه به اختیار حاصل از ماده ۲۰۲ ق.م.م در موارد زیر اجازه یکبار خروج از کشور را برای مودیان مالیاتی بدهکار حسب مورد صادر نمایند:

۱ . تشرف به خانه خدا یا زیارت عتبات

۲ . انجام امور درمانی

۳ . پیگیری مسائل تجاری به قصد تسویه بدهی

۴ . سایر موارد به تشخیص سازمان امور مالیاتی
مدیر سایت
1398/02/16 09:13
پرسش :  چگونه فاکتورهای ارایه شده توسط شرکتهای کد فروش (کاغذی) را شناسایی نماییم؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با مراجعه به سایت https://www.evat.ir سامانه یکپارچه مالیات بر ارزش افزوده (سیما)- بخش فهرست مودیان ثبت نام شده و فاقد اعتبار به دلیل صدور صورت حساب غیر واقعی، می توان لیست شرکت های کد فروش (کاغذی) را کنترل نمود.

منظور از شرکت های کد فروش، شرکت هایی می باشند که اگر چه در سامانه ارزش افزوده ثبت نام نموده اند، اما به دلیل صدور صورتحساب های غیر واقعی توسط سازمان امور مالیاتی شناسایی شده اند و در لیست مودیان فاقد اعتبار قرار گرفته اند.
مدیر سایت
1398/02/16 08:55
پرسش :  جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاری املاک در خصوص املاکی که مالک آن اشخاص حقیقی می باشد چه میزان است؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مطابق ماده ۱۹۲ قانون مالیاتهای مستقیم، در کلیه مواردی که مودی یا نماینده او که به موجب مقررات قانون مالیاتهای مستقیم از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل ۳۰ درصد مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیاتهای مستقیم و ۱۰ درصد مالیات متعلق 《برای سایر مودیان》 می باشد.

 فلذا جریمه عدم تسلیم اظهارنامه اجاره املاک برای مالکین حقیقی ، ۱۰٪ مالیات متعلق خواهد بود که غیر قابل بخشش نیز می باشد.
علی اکبر حمیدی
1398/02/16 08:46
پرسش :  مخارج‌ تأمين‌ مالی‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ چه مواردی باشد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
1. سود تضمين‌ شده‌، كارمزد و جرايم‌ ديركرد تسهيلات‌ مالي‌ كوتاه‌مدت‌ و بلندمدت‌.

2. مخارج‌ جانبی‌ تسهيلات‌ مالی دريافتی‌ از قبيل‌ حق‌ ثبت‌ و حق‌ تمبر.

3. مخارج‌ تأمين‌ مالی‌ مربوط‌ به‌ قراردادهای اجاره‌ به‌ شرط‌ تمليک‌ و خريد اقساطی 

4. تفاوت‌ تسعير ارز ناشی از تسهيلات‌ ارزی دريافتی‌ تا حدی‌ كه‌ به عنوان‌ تعديل‌ سود تضمين‌ شده‌ و كارمزد تسهيلات‌ مذكور محسوب‌ میشود .

مدیر سایت
1398/02/16 08:34
پرسش :  در صورت اثبات اشتغال به نگهبانی در سال های گذشته آیا هیئت مدیره ساختمان می تواند حق بیمه را پرداخت نکند ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مدت زمان شکایت کارگران از کار فرمایان بابت مطالبه حقوق و مزایای پرداخت نشده و همچنین بیمه معوقه مشمول مرور زمان نميشود و هیچگونه محدودیت زمانی ندارد.

اگر کارگر ثابت کند که طی مدت ذکر شده درساختمان یاهرجای دیگر کار کرده است می‌تواند با مراجعه به اداره کار فرم دادخواست پر کند و ادعای خودرامطرح کند که ادعای کارگراز طریق اداره کار مربوطه بررسی می‌شود .

شرایط پرداخت حق سنوات به کارگری که سربازی نرفته و اخراج می شود چگونه است ؟

اگر در تاریخی که برای استفاده از بیمه بیکاری اقدام کردین مشمول خدمت سربازی باشید نمی‌توانید از مزایایی بیمه بیکاری استفاده کنید.
مدیر سایت
1398/02/16 08:21
پرسش :  به چه کسانی کارکنان پاره وقت گفته می شود؟ آیا این کارگران مشمول حقوق و مزایای قانون کار می باشند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به افرادی که در یک روز کمتراز 8 ساعت و درماه کمتراز 192 ساعت کاربکنند کارکنان پاره وقت یا ساعتی می گویند ومشمول تمام حقوق و مزایای قانون کار می شوند و باید کارفرما با آنها قرارداد منعقد نموده و برای آنها لیست بیمه رد بکند. همچنین حق سنوات، عیدی، بن ، مسکن، حق اولاد ومرخصی  به کارکنان پاره وقت تعلق میگیرد .ضمنا این مزایا بصورت کامل به آنها داده نمی شود وبه نسبت ساعاتی که درماه کار می کنند محاسبه وپرداخت می گردد.
مدیر سایت
1398/02/16 08:00
پرسش :  ادارات امور مالیاتی و یا سازمان امور مالیاتی کشور، تا چه مدتی مهلت پاسخ گویی به شکایت مودی در دیوان عدالت اداری را دارند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مطابق ماده ۳۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ، طرف شکایت موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ ، نسبت به ارسال پاسخ اقدام کند. عدم وصول پاسخ مانع رسیدگی نیست و شعبه با توجه به مدارک موجود، به پرونده رسیدگی و مبادرت به صدور رای می نماید.
علی دستجردی
1398/02/16 07:58
پرسش :  حق بیمه متعلق به دوران خدمت نظام وظیفه بر چه مبنایی محاسبه می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به استناد ماده ٣ آیین نامه اجرایی مربوطه مصوب ٨ / ٤ / ٨٤ هیأت وزیران حق بیمه مربوط به خدمت نظام وظیفه به شرح ذیل محاسبه می گردد.

فرمول محاسبه میزان حق بیمه متعلقه : 

مدت خدمت سربازی یاحضور درجبهه به ماه
✖️(ضرب در) ٣٠%
✖️(ضرب در)  میانگین حقوق و مزایای ماهانه مبنای کسرحق بیمه ظرف آخرین دو سالِ قبل از تقاضا
(تقسیم بر) ٢٤

که ٢٣ %  سهم دولت و ٧ % سهم بیمه شده خواهد شد .

زهرا بخشی
1398/02/16 07:08
پرسش :   آیا سازمان تأمین اجتماعی مشمول قانون مالیات‏های مستقیم می باشد ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به اینکه سازمان تأمین اجتماعی به موجب قانون خاص تشکیل و ماده 5 لایحه قانونی اصلاح قانون تشکیل سازمان مزبور تصریح به معافیت سازمان از پرداخت هرگونه مالیات دارد سازمان تأمین اجتماعی از پرداخت مالیات موصوف معاف می باشد. (رأی شورای عالی مالیاتی به شماره 2821/4/30 مورخ 30/02/1369)
مدیر سایت
1398/02/16 06:18
پرسش :  چگونه می توان مدت خدمت سربازی را جزء سوابق بیمه ای محسوب کرد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
متقاضی چنانچه در زمان درخواست در ردیف بیمه_شدگان سازمان قرار داشته باشد و قبل از آن نیز دارای دو سال سابقه پرداخت حق_بیمه باشد می تواند با مراجعه به شعبه محل پرداخت حق بیمه تقاضای خود را مبنی بر احتساب سوابق خدمت نظام وظیفه ارائه نمایند.
افشین سعیدی
1398/02/16 05:36
پرسش :  آيا پرداخت مزايای پايان خدمت بيش از يک ماه قابل قبول است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به استناد جزء د بند 2 ماده 148قانون مالياتهای مستقيم پرداخت مزايای  پايان خدمت كاركنان طبق مقررات استخدامی موسسه قابل قبول است ليكن ذخيره مزاياي پايان خدمت به استناد جزء و بند 2 ماده 148قانون مذكور بيش از يك ماه قابل قبول نخواهد بود.

مدیر سایت
1398/02/16 04:52
پرسش :  پرداخت حق عائله مندی در صورت وقفه زمانی در ادامه تحصیل و پس از سن 18 سالگینمایش پاسخ...
پاسخ : 
پرداخت حق عائله مندی در صورت وقفه زمانی در ادامه تحصیل و پس از سن 18 سالگی و نیز در صورت تاهل فرزند ذکور یا اناث و حداکثر سن فرزند جهت پرداخت عائله مندی در صورت اشتغال به تحصیل چگونه خواهد بود؟

🎓 حق اولاد بیمه شده در صورت داشتن سابقه 720 روز حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی تا 18 سالگی فرزندان پرداخت می شود و چنانچه فرزند یا فرزندان اعم از ذکور و اناث قبل از رسیدن به سن 18 سالگی ازدواج نمایند این امر قانوناً مانع تادیه حق اولاد به بیمه شده تا 18 سالگی آنان خواهد بود و در صورت ادامه تحصیل بعد از سن 18 سالگی، این پرداخت ها تا پایان تحصیل استمرار خواهد داشت  و نیز در صورت احراز اشتغال به تحصیل و فاقد شغل بودن فرزند بیمه شده در دوران تحصیل ، علیرغم وقفه در تحصیل پرداخت کمک عائله مندی تا پایان تحصیل فرزند به بیمه شده بلامانع خواهد بود.
علی اکبری
1398/02/08 08:33
پرسش : 
سلام ،لطفا حق‌السعی مزد و مزد ثابت را تعریف کنید و ماده قانونی هرکدام را بفرمایید؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حق‌السعی (ماده ۳۴)؛

 كلیه دریافتهای قانون ی كه كارگر به اعتبار قرارداد كار اعم از مزد یا حقوق، كمك عائله مندی، هزینه های مسكن، خوابار، ایاب وذهاب، مزایای غیرنقدی، پاداش افزایش تولید، سود سالانه و نظایر آنها دریافت می‌نماید را حق السعی می‌نامند.
  
مزد (ماده ۳۵)؛

عبارت است از وجوه نقدی یا غیرنقدی و یا مجموع آنها كه در مقابل انجام كار به كارگر پرداخت می‌شود.

 تبصره ۱: چنانچه مزد با ساعات انجام كار مرتبط باشد، مزد ساعتی و درصورتیكه براساس میزان انجام كار و یامحصول تولید شده باشد، كار مزد و چنانچه براساس محصول تولید شده و یا میزان انجام كار در زمان معین باشد، كارمزد ساعتی، نامیده می‌شود.

 تبصره ۲: ضوابط ومزایای مربوط به مزد ساعتی، كارمزد ساعتی و كارمزد و مشاغل قابل شمول موضوع این ماده كه با پیشنهاد شورایعالی كار به تصویب وزیر كار و امور اجتماعی خواهد رسید تعیین می‌گردد. حداكثر ساعات كار موضوع ماده فوق نباید از حداكثر ساعت قانونی كار تجاوز نماید.

 مزد ثابت (ماده ۳۶)؛

 عبارست است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل.

 تبصره ۱: در كارگاههائی كه دارای طرح طبقه بندی و ارزیابی مشاغل نیستند منظور از مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل، مزایایی است كه برحسب ماهیت شغل یا محیط كار وبرای ترمیم مزد در ساعات عادی كار پرداخت می‌گردد از قبیل مزایای سختی كار، مزایای سرپرستی، فوق العاده شغل وغیره. 

 تبصره ۲: در كارگاههائیكه طرح طبقه بندی مشاغل به مرحله اجراء درآمده است مزد گروه و پایه، مزد مبنا را تشكیل می‌دهد.

 تبصره ۳: مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل كمك هزینه مسكن، خواربار و كمك عائله مندی، پاداش افزایش تولید وسود سالانه جزو مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی‌شود.


رضا مرادی
1398/01/18 06:17
پرسش :  اوراق قرض الحسنه چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اوراق قرض الحسنه اوراق بهاداری است که بر اساس قرارداد قرض بدون بهره منتشر می شود و به موجب آن قرارداد، ناشر اوراق به میزان ارزش اسمی آن ها به دارندگان اوراق بدهکار است و بایستی در سررسید به آنان بپردازد. 
مدیر سایت
1398/01/18 06:16
پرسش :  از چه درسی میتوانم دوره ACCA را شروع کنم ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
افرادی که مدرک تحصیلی پیش دانشگاهی دارند:
میتوانند از دروس F1, F2 یا F3 شروع کنند 
(در این مرحله چون دروس ترتیبی نسبت به هم ندارند از هر درسی میتوانید شروع کنید)

افرادی که مدرک تحصیلی فوق دیپلم حسابداری دارند:
می‌توانند از دروس F4, F5 یا F6 شروع کنند
(در این مرحله چون دروس ترتیبی نسبت به هم ندارند از هر درسی میتوانید شروع کنید)

افرادی که مدرک تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا حسابداری دارند:
می‌تواننداز دروس F5 یا F6 شروع کنند
(در این مرحله چون دروس ترتیبی نسبت به هم ندارند از هر درسی میتوانید شروع کنید)

افرادی که مدرک تحصیلی غیر مرتبط با حسابداری دارند:
میتوانند از دروس F1, F2 یا F3 شروع کنند 
(در این مرحله چون دروس ترتیبی نسبت به هم ندارند از هر درسی میتوانید شروع کنید)

مدیر سایت
1398/01/18 05:15
پرسش :  پرسش و پاسخ حسابرسی در خصوص اظهارنظر حسابرس در باره نتایج مختلف محاسبه استهلاکنمایش پاسخ...
پاسخ : 
یک شرکت اصلی فقط یک شرکت فرعی با مالکیت 100درصد دارد و صورتهای مالی تلفیقی ارایه نموده است

اهمیت در سطح تلفیق 50 میلیارد ریال میباشد. شرکت فرعی مبلغ عمده ای دارایی ثابت دارد و استهلاک سال 95 را بر اساس جدول ماده 151 محاسبه نموده و چون قابل پذیرش است حسابرس هم ایرادی مطرح نکرده

اگر بر اساس ماده 149 قانون جدید محاسبه میکرد هزینه استهلاک 200 میلیارد ریال بیش از مبلغ فعلی میگردید و شرکت فرعی زیانده میشد .

اما شرکت اصلی استهلاک را بر اساس ماده 149 محاسبه کرده لذا در تلفیق رویه ها یکسان نیست.

جهت یکسان سازی رویه ها اگر شرکت اصلی  ماده 151 را اعمال کند (مشابه فرعی ) هزینه استهلاک 20 میلیارد ریال کمتر از مبلغ فعلی طبق صورتهای مالی تلفیقی میشود ( کمتر از مبلغ اهمیت ) ولی اگر فرعی مشابه اصلی عمل کند استهلاک 200 میلیارد (4 برابر اهمیت ) افزایش می یابد. 

مدیر سایت
1398/01/17 07:24
پرسش :  شرکتی که بازنشسته را بکارگیری می کند آیا مجاز است که بیمه برای ایشان پرداخت نکند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اگر بازنشسته تامین اجتماعی جذب شود اصلا نباید تو لیست بیمه آورده شود و یا به بازرس اعلام کنید چون حقوق بازنشستگی آن قطع خواهد شد. اگر سایر بازنشسته ها مثل صندوقهای کشوری و لشگری جذب کنید، اصلا مشکلی ایجاد نخواهد شد و نیاز به ارسال لیست هم نیست.
مدیر سایت
1398/01/17 06:00
پرسش :  اگریک لیست حقوق اصلا مالیات نداشته باشدباز هم  لیست برای دارایی باید ارسال کرد ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بله حتما حتی درصورت نداشتن مالیات لیست بایدارسال شود. در صورت عدم ارسال مشمول جریمه عدم ارائه لیست موضوع ماده 197 خواهید شد.
علی قلندری
1398/01/17 05:21
پرسش :  سلام لطفا مالیات تکلیفی را بطور کامل توضیح دهید و نحوه ثبت حسابداری آن به چه شکل است.ممنوننمایش پاسخ...
پاسخ : 
مالیات تکلیفی قسمتی از مالیات بر درآمد اشخاص است که تکلیف کسر و پرداخت آن طبق احکام قانونی مربوطه در برخی منابع مالیات بر درآمد به عهده پرداخت کنندگان وجوه می باشد .

انواع مالیاتهای تکلیفی :

مالیاتهای تکلیفی مقرر درقانون مالیاتهای مستقیم ، مصوب اسفند66 واصلاحیه 27/11/80 و تکالیف پرداخت کنندگان وجوه و مهلت ومحل پرداخت مالیات مزبور به شرح زیر می باشد:

1.ماده53،تبصره9 (مالیات تکلیفی اجاره املاک)

2. مواد85و86 اصلاحی (مالیات تکلیفی حقوق)

3.ماده102 (مالیات تکلیفی مضاربه)

.4 ماده103 (مالیات تکلیفی حق الوکاله)

5. ماده104 (مالیات تکلیفی حق الزحمه ها)

6. ماده107 (مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی وموسسات مقیم خارج)

7. ماده109 (مالیات تکلیفی موسسات بیمه)

8. ماده116 (تکلیف مدیران تصفیه اشخاص حقوقی)

9.ماده118 (مسئولیت آخرین مدیران شخص حقوقی ومدیران تصفیه وضامن ها)

10. ماده123 (مالیات تکلیفی منافع بلاعوض اموال)

11. ماده143 (مالیات تکلیفی نقل وانتقال سهام)

حکم قانونی مسئولیت مدیران(ماده199) :هرشخص حقیقی یا حقوقی که به موجب مقررات این قانون مکلف به کسر و ایصال مالیات مؤدیان دیگرمی باشد، درصورت تخلف از انجام وظایف مقرره علاوه بر مسئولیت تضامنی که با مؤدی در پرداخت مالیات خواهد داشت، مشمول جریمه ای معادل 20% مالیات پرداخت نشده خواهد بود.

▪️ در مواردی که مکلفین به کسر مالیات وزارتخانه ها، شرکت یا موسسه دولتی یا شهرداری باشد، مسئول امرمشمول مجازات مقرر در قانون تخلفات اداری خواهند بود.
▪️ هرگاه مکلف به کسرمالیات شخص حقوقی غیردولتی باشد، مدیر یا مدیران مربوطه علاوه بر مسئولیت تضامنی نسبت به پرداخت مالیات (ظرف مدت 30 روز)  و جرائم متعلق، به حبس تأدیبی از سه ماه تا دو سال محکوم خواهند شد.

نحوه ثبت حسابداری

در لحظه کسر کردن مالیات:

 هزینه     xxxx بدهکار 
 
حسابهای پرداختنی/سایر حسابهای پرداختنی/اشخاص   xxx بستانکار

 حسابهای پرداختنی/مالیات/وزارت دارایی     x بستانکار

 در لحظه پرداخت:

 حسابهای پرداختنی/مالیات/وزارت دارایی   x بدهکار

 اسناد پرداختنی/نقد/...   x بستانکار

ساناز کمالی
1397/12/28 06:42
پرسش :  لطفا افشا در صورت‌ سود و زيان‌ را توضیح دهید؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
صورت‌ سود و زيان‌ بايد اقلام‌ زير را به طور جداگانه‌ منعكس‌ كند:

الف .درآمد شناسايي‌ شده‌ دوره‌ (درآمد پيمان‌).

ب‌.هزينه‌ شناسايي‌ شده‌ دوره‌ (بهاي‌ تمام‌شده‌ پيمان‌) شامل‌ هزينه‌ شناسايي‌ شده‌ پيمان‌ طي‌ دوره‌ و زيان‌ قابل‌ پيش‌بيني‌ شناسايي‌ شده‌ طي‌ دوره‌.

افشاي‌ رويه‌هاي‌ حسابداري‌

-واحد تجاري‌ بايد با توجه‌ به‌ الزامات‌ استاندارد حسابداري‌ شماره‌ 1 موارد زير را در يادداشتهاي‌ توضيحي‌ افشا كند:

الف .روشهاي‌ تعيين‌ درآمد شناسايي‌ شده‌ دوره‌

ب‌.روشهاي‌ تعيين‌ مرحله‌ تكميل‌ پيمان‌ درجريان‌ پيشرفت‌.


مدیر سایت
1397/12/23 06:07
پرسش :  حداقل و حداکثر ساعات کار کارگران در طول هفته و ماه چقدر است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ساعات کار می تواند در بعضی از روزهای هفته کمتر از میزان مقرر و در بعضی روزها نیز بیشتر از میزان تعیین شده در قانون باشد، به شرط اینکه مجوع ساعات کارکرد در هفته از 44 ساعت تجاوز نکند.

ملاک قراردادن 192 ساعت کار در ماه قانونی است. بعضی از شرکت ها مبنا را 176 ساعت، بعضی 192 ساعت و برخی 220 ساعت قرار می‌دهند. اما مبنای 192 ساعت عادلانه است و منعی ندارد

رضا مشیری
1397/12/18 12:30
پرسش :  لطفا تفاوت بازه زمانی در مالیات عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده را بطور کامل اوضیح دهید.ممنوننمایش پاسخ...
پاسخ : 
اگر مودی مالیاتی از ارائه اظهارنامه مالیات عملکرد در موعد مقرر خودداری نماید،یا مواردی راکتمان کرده باشد وبعد از مهلت مقرر شواهدی از مودی به دارایی برسدکه تا به حال از جانب مودی ارایه نشده باشد ممیز مالیاتی میتوانداز متمم مالیاتی استفاده کند یعنی از زمان ارایه اظهارنامه تا 5 سال حق بررسی شواهد و مدارک جدید را دارا میباشد و میتواند بر اساس مدارک جدید مالیات جدید به همراه جرائمی که بابت کتمان درامد تعلق میگیرد را ازمودی دریافت کند وبعد ازگذشتن 5 سال مذکور مالیات متعلقه مربوط به شواهد  جدید قابل مطالبه نخواهد بود.

🔻اما در قوانین مالیات بر ارزش افزوده چنین محدودیت زمانی وجود نداردو هر زمان ممیز مالیاتی مدارک جدیدی از مودی دریافت کند میتواند رسیدگی را انجام بدهد ومالیات وجرائم  را مطالبه کند.
مودی مالیاتی،  مکلف است تا 10 سال مدارک را نگهداری ودر صورت درخواست ممیز انها را ارایه دهد.
مدیر سایت
1397/11/24 05:54
پرسش :  آیا پيش فاکتور مشمول ماليات بر ارزش افزوده می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس اعلام اخیر سازمان امور مالياتی کشور، پيش فاکتورهايی که به معامله ختم نشوند مشمول ماليات و عوارض ارزش افزوده نمی‌شوند.

بر مبنای بخشنامه جديد سازمان امور مالياتی، از اين پس پيش فاکتورها و فاکتورهایی که به معامله ختم نشده باشند، مشمول ماليات بر ارزش افزوده نمی‌شوند.

بر اين اساس موديانی که اقدام به ارائه فاکتور يا پيش فاکتور برای عرضه کالا يا خدمات می‌نمايند، در صورتیکه با توافق طرفين و با ارائه اسناد معتبر، معامله صورت نگرفته باشد، مطالبات ماليات و عوارض ارزش افزوده از خريدار و فروشنده اخذ نمی‌گردد.

✳️ نکته : همچنين در صورتیکه اطلاعات مربوط به اين پيش فاکتورها در سامانه مالياتی ثبت شده باشد، طرفين بايد نسبت به اصلاح آن در سامانه اقدام کنند.

احمد روستایی
1397/11/23 06:26
پرسش :   آیا میتوان به برگ مالیات قطعی اعتراض کرد ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
طبق ماده ۲۵۱ قانون مالیاتهای مستقیم هم مودی و هم اداره امور مالیاتی میتوانند ظرف مدت یکماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی هیات حل اختلاف مالیاتی به استناد عدم رعایت قوانین و مقررات موضوعه به شورای عالی مالیاتی شکایت و نقض رای و تجدید رسیدگی را خواستار شوند .

 حال اگر این مهلت یکماهه گذشته باشد و مودی یا اعتراضی نکرده باشد و یا پس از این یکماه مدارکی به دست آید که میتواند نتیجه رای را به نفع خود تغییر داد اکنون چه باید کرد؟ 

در پاسخ به ماده ۲۵۱ مکرر اشاره می کنیم. این ماده در مورد مالیات های مستقیم و غیر مستقیم قطعی شده است که در مرجع دیگری قابل طرح نیست یعنی طبق قانون تمامی مراحل را پشت سر گذاشته اید و همچنین به استناد مدارک و دلایل کافی ادعای غیر عادلانه بودن مالیات قطعی شده را دارید .

راه حل این است که درخواست را طی نامه ای به وزیر اقتصاد و دارایی مبنی بر شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی ارائه دهید . وزیر اقتصاد و دارایی با اختیارات خود پرونده مورد نظر را به هیاتی مرکب از ۳ نفر به انتخاب خود جهت رسیدگی ارجاع میدهد .

به منظور ارائه تقاضا و اعتراض به حکم قطعی مالیاتی، بهتر است فرم مخصوص تعبیه شده در این رابطه، تکمیل و مستندات مربوطه ضمیمه و به دبیر خانه تسلیم گردد.

پس از ارائه فرم، مدارک بررسی و در صورت وجود نواقص ظرف ۲ هفته مراتب به مودی اعلام میگردد. در صورتی که فرم مربوطه بطور صحیح تکمیل و ارائه نشود و یا مستندات کافی نباشد دبیرخانه موضوع را بلا اقدام تلقی و مختومه می نماید.

در هر حال مدارک ارائه شده بررسی و رای هیات به اکثریت آرا قطعی و لازم الاجرا می باشد و جای هیچگونه اعتراض و بررسی دیگری وجود ندارد.

مدیر سایت
1397/11/14 10:56
پرسش :  اوراق مرابحه تشکيل سرمايه شرکت هاي تجاري چیست؟     نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در اين نوع از اوراق مرابحه، هدف تشکيل سرمايه، فعاليت تجاري مستمر است. 
باني (شرکت تجاري) که نقش ناشر را نيز دارد، با انتشار و واگذاري اوراق مرابحه، وجوه نقدي مازاد افراد را جمع آوري کرده به وکالت از طرف آنان، کالاهاي مورد نياز دولت، سازمانهاي دولتي، شرکتهاي وابسته به دولت و بنگاههاي اقتصادي بخش خصوصي و مصرف کنندگان را از توليد کنندگان يا مراکز فروش به صورت نقد خريده، سپس با افزودن نرخ معيني به عنوان سود، به صورت نسيه به مصرف کنندگان نهايي ميفروشد.
سود حاصل از عمليات خريد و فروش، پس از کسر درصدي به عنوان حق الوکاله ناشر (شرکت تجاري)، به صورت فصلي يا سالانه از طريق شرکت تأمين سرمايه بين صاحبان اوراق توزيع مي شود.
مدیر سایت
1397/11/13 06:02
پرسش :  مالیات تکلیفی چيست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مالیات تکلیفی قسمتی از مالیات بر درآمد اشخاص است که تکلیف کسر و پرداخت آن طبق احکام قانونی مربوطه در برخی منابع مالیات بر درآمد به عهده پرداخت کنندگان وجوه می باشد .

 نكات بسیار مهم در خصوص مالیات تکلیفي :

1-در مورد صورت وضعیت های پیمانکاری ماخذ کسر مالیات علی الحساب رقم ناخالص صورت وضعیت قابل پرداخت خواهد بود. 

2- پیش پرداخت هایی که در اجرای قراردادهای پیمانکاری پرداخت میگردد مشمول کسر مالیات تکلیفی نخواهد بود.

3-درصورتی که مالیات تکلیفی کسر نگردد و مودی ( دریافت کننده وجه ) مالیات خود را پرداخت کند فقط به آن شخصی که موظف به کسر بوده جریمه تعلق میگیرد.

4-مطالبه مالیات تکلیفی از سوی اداره مالیاتی باید متکی به اسناد و مدارک باشد و برآورد و تخمین فاقد وجاهت قانونی است.

5- مطابق تبصره دو ماده ۱۰۴ اگر خدمات دهنده از مالیات معاف باشد به شرط استعلام قبلی و دریافت پاسخ استعلام مبنی بر معاف بودن دریافت کننده وجه ، کسر مالیات تکلیفی منتفی می باشد.

6-جرایم همه مالیات های تکلیفی چه حقوق و چه خدمات و غیره مربوط به مواد ۱۹۷ و ۱۹۹ می باشد.

7-هزینه ای به نام تبلیغات در صورتی جز هزینه های قابل قبول خو اهد شد که مالیات تکلیفی آن کسر گردد.

مدیر سایت
1397/11/13 06:01
پرسش : 
 هزینه تعمیرات اساسی اموال به چه حسابی منظور میگردد و مبنای تشخیص اینکه هزینه های انجام شده هزینه جزئی است یا هزینه تعمیرات اساسی چیست ؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
هزینه های انجام شده جهت تعمیرات دارایی ثابت به دو دستهء تعمیرات اساسی و تعمیرات جزئی تقسیم میشوند .

تعمیرات اساسی که به حساب بهای تمام شدهء دارایی های ثابت منظور میگردد عبارت اند از آن دسته هزینه های انجام شده ای که مصرف بهسازی دارایی ثابت بوده و باعث افزایش منافع آتی موجود به میزان بیش از براورد قبلی گردد :

الف ) ‌افزایش عمر مفید دارایی 
ب   ) افزایش کارایی دارایی 
ج   ) بهبود اساسی در کیفیت بازدهی دارایی 

سایر تعمیرات دارایی ثابت که مشمول موارد فوق نباشد تعمیرات جزئی تلقی میگردد . اینگونه مخارج برای حفظ و نگهداری دارائی ثابت در شرایط عادی عملیاتی انجام میشود و در دوره وقوع به عنوان هزینه در حسابها ثبت میگردد .

در واقع وفق بند 11 و 12 استاندارد شماره 11 حسابداری :

بند 11 _ مخارج بعدی مرتبط با دارایی ثابت مشهود تنها زمانی به مبلغ دفتری دارایی اضافه می‌شود که مخارج انجام شده موجب بهبود وضعیت دارایی در مقایسه با استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه آن گردد ، به‌ گونه ‌ای که شواهد کافی مبنی بر وقوع جریان منافع اقتصادی ناشی از این مخارج به درون واحد تجاری وجود داشته باشد . نمونه ‌هایی از بهبود وضعیت که منجر به افزایش منافع اقتصادی دارایی می‌شود به شرح زیر است :

الف _ اصلاح فنی ماشین ‌آلات به منظور افزایش عمر مفید ، شامل افزایش در ظرفیت تولید آن .

ب_ بهسازی قطعات ماشین ‌آلات به منظور دستیابی به بهبودی قابل ملاحظه در کیفیت محصول .

ج_ بکارگیری فرایندهای تولیدی جدید که موجب کاهش قابل ملاحظه در برآورد قبلی مخارج عملیاتی گردد .

12 . براساس معیارهای شناخت مندرج در بند 6 ، مخارج روزمره تعمیر و نگهداری داراییهای ثابت مشهود که به منظور حفظ وضعیت دارایی در مقایسه با استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه آن انجام می‌شود ، معمولاً در زمان وقوع ، به عنوان هزینه شناسایی می‌گردد . برای مثال ، مخارج سرویس یا بازدید کلی ماشین‌آلات و تجهیزات معمولاً به این دلیل که موجب حفظ و نه افزایش استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه دارایی می‌گردد ، هزینه محسوب می‌شود .

مدیر سایت
1397/11/13 05:45
پرسش :  مراکز هزینه یعنی چه و نحوه استفاده آن در حقوق و دستمزد چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در بنگاه های اقتصادی به قسمت هایی که در آنها برای تولید کالا یا خدمات هزینه ایجاد می شود را مرکز هزینه گویند.

در واقع هر بخش که در ایجاد هزینه نقشی داشته باشد یک مرکز هزینه است. به طور کلی دوایر در موسسات تولیدی و صنعتی مراکز هزینه محسوب می شوند به عنوان مثال در یک کارخانه در دایره برش صفحات فلزی برای انجام عمل برش، هزینه دستمزد و سربار تحمل می شود بنابراین دایره برش یک مرکز هزینه محسوب می شود و یا اینکه یک سفارش ساخت که برای تکمیل آن هزینه مواد، دستمزد و سربار ایجاد می شود یک مرکز هزینه است و حتی یک دایره خدماتی مانند رستوران در موسسات تولیدی میتواند یک مرکز هزینه باشد.

باید دقت داشته باشید به طور کلی مراکزهزینه در موسسات تولیدی به دو دسته دوایر تولیدی و خدماتی تقسیم می شوند.

دوایری که نقش اصلی عمل تولید را به عهده دارند دوایر تولیدی محسوب می شوند مانند دایره پرس، جوش و یا مونتاژ و سایر دوایر مشابه و دوایری که به سایر دوایر خدمات می دهند دوایر خدماتی محسوب می شوند مانند رستوران، آتش نشانی و رفاه و سایر دوایر مشابه.

می دانید که در موسسات تولیدی نقش مراکز هزینه در ایجاد هزینه باید شناسایی شود که برای این منظور تسهیم هزینه صورت می پذیرد. یعنی در واقع با عمل تسهیم هزینه، سهم هر دایره را در ایجاد هزینه مشخص میکنند، مثلا با عمل تسهیم هزینه دایره خدماتی رستوران به سایر دوایر تولیدی مانند مونتاژ تعیین می کنند چه بخش از هزینه رستوران توسط دایره مونتاژ ایجاد شده است.

ساناز رستمی
1397/11/09 06:29
پرسش :  نحوه تهاتر دارائیها و بدهیها و اقلام‌ درآمد و هزينه‌ را توضیح دهید.    نمایش پاسخ...
پاسخ : 
داراييها و بدهي ها،اقلام درآمد و هزينه نبايد با يکديگر تهاتر شود، مگر استاندارد حسابداري تهاتر مزبور را الزامي يا مجاز کرده باشد.
درآمدها و هزينه هاي غير عملياتي که از معاملات و رويدادهاي واحد يا مشابه حاصل مي شود( از قبيل سود و زيانهاي حاصل از تسعير اقلام ارزي يا فروش داراييهاي ثابت مشهود)، در صورتي که با اهميت نباشد، با يکديگر جمع و به صورت خالص گزارش مي شود، اما اندازه، ماهيت يا وقوع اين گونه درآمدها و هزينه ها ممکن استبه گونه اي باشد که افشاي جداگانه آنها طبق استاندارد حسابداري گزارش عملکرد مالي ضرورت يابد. 

تهاتر دو يا چند قلم دريافتني و پرداختني تنها زماني مناسب است که توان واحد تجاري براي تسويه حساب از طريق پرداخت مبلغ خالص يا عدم پرداخت و الزام ديگري به پرداخت مبلغ خالص، تضمين شده باشد.

هر واحد تجاري، در روال فعاليتهاي عادي خود معاملات ديگري را نيز انجام مي دهد که مولد درآمد عملياتي نيست، اما براي انجام فعاليتهاي مولد درآمد عملياتي آن ضروري است. نتايج اين گونه معاملات از طريق تهاتر درآمدها و هزينه هاي مربوط به آن ارائه مي شود، به شرط آنکه تهاتر ياد شده محتواي معامله را منعکس کند.

 مثال :

درآمدها و هزينه هاي غير عملياتي حاصل از فروش داراييهاي غير جاري(مانند سرمايه گذاريها)،  به مبلغ عوايد حاصل از فروش دارايي پس از کسر مبلغ دفتري و هزينه هاي فروش آن گزارش مي شود.

مدیر سایت
1397/11/07 07:22
پرسش :  یوزانس چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در اعتبار اسنادی یوزانس خریدار کالا یا خدمات، مبلغ پرداختی را به صورت نسیه به فروشنده کالا پرداخت می‌نماید.

فروشنده کالا (ذینفع اعتبار اسنادی) نسبت به حمل کالا اقدام و اسناد را بدون مغایرت به بانک ذیربط ارائه می نماید، از تاریخ ارائه سند و پس از خاتمه یوزانس مبلغ کالای خود را از بانک مربوطه اخذ خواهد نمود. 

در اعتبار اسنادی یوزانس اصل مبلغ کالا را فروشنده توافق می نماید، در موعد خاصی بعد از تحویل کالا دریافت نماید، فروشنده مبلغی به عنوان بهره که مورد تائید خریدار می باشد، به قیمت کالای خود اضافه می نماید و اصل و فرع مبلغ کالای فروخته شده را هنگام سررسید مطالبه می نماید.
مدیر سایت
1397/11/07 06:48
پرسش :  چه کسانی مشمول افزایش ۲۰ درصدی دستمزد هستند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
افزایش ۲۰ درصدی حقوق برای سال ۹۸ که توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه و برخی نمایندگان مجلس اعلام می شود، صرفا برای کارمندان دولت و کارکنان دستگاه‌های اجرایی است و کارکنان تحت پوشش قانون کار را شامل نمی شود.

میزان افزایش حقوق و دستمزد کارکنان تابع قانون کار برای سال ۹۸ هنوز مشخص نشده است و باید منتظر باشند تا در شورای عالی کار در روزهای پایانی اسفندماه این میزان نهایی شود.
مدیر سایت
1397/11/04 05:40
پرسش :   9 پرسش و پاسخ مهم در معاملات فصلی؟؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سوال 1: مهلت تهیه و ارسال لیست معاملات فصلی برای اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول چه زمانی می باشد؟

✔️ جواب: مهلت تهیه و ارسال لیست معاملات فصلی ماده۱۶۹ مکرر برای اشخاص حقیقی و حقوقی یک ماه پس از پایان هر فصل سال شمسی هستش.

سوال 2: عدم تهیه و ارسال لیست معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر شامل چه جرائمی می باشد؟

 ✔️ جواب: عدم تهیه و ارسال لیست معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر مشمول جریمه ۱% مبلغ کل معاملات لیست می باشد.

سوال 3: به چند روش میشه لیست معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر را تهیه و ارسال کرد؟

✔️ جواب: برای تهیه و ارسال معاملات فصلی می توان از دو طریق اقدام کرد:

الف- نرم افزار آفلاین TTMS که به صورت آفلاین اطلاعات مالی خرید و فروش را وارد می کنید و در پایان در صورت داشتن نام کاربری و رمز عبور لیست را ارسال نمائید.

ب- از طریق سامانه اینترنتی Tax.gov.ir می تونید بصورت آنلاین لیست خودتون را تهیه و ارسال کنید که برای وارد شدن به پروفایل حتما باید نام کاربری و رمز عبور داشته باشید.

سوال 4: نام کاربری و رمز عبور مربوط به تهیه و ارسال آنلاین لیست معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر را چگونه بدست آوریم؟

✔️ جواب: پس از ثبت نام مرحله دوم کد اقتصادی از طریق سامانه اداره مالیات و گرفتن کد رهگیری، پس از گذشت مدت کوتاهی نامه ای حاوی نام کاربری و رمزعبور می باشد به آدرس پستی شما ارسال می شود.

سوال 5: آیا در نرم افزار TTMS آفلاین و سامانه آنلاین، اطلاعاتی که در بخش پرداخت قراردادها وارد می کنیم کافی است یا باید در قسمت فروش هم وارد کنیم؟  

✔️ جواب : قسمت فروش و قسمت قراردادها برای شرکتهای پیمانکاری یک حکم دارد پس پرکردن قسمت پرداخت قرارداد کفایت می کند.

سوال 6: شناسه ملی چیست و از کجا می توان دریافت کرد و به چه اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص پیدا میکنه؟

✔️ جواب:  با هدف از بین بردن زمینه سوء استفاده از شرکت‌های کاغذی و در راستای یافتن راه‌‌حل‌های مقابله با فساد و سوء استفاده‌های موجود در شرکت‌ها، آیین نامه اختصاص شناسه ملی به کلیه اشخاص حقوقی ‌ایرانی، ابلاغ شد هیئت وزیران بنا به پیشنهاد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، آیین نامه اختصاص شناسه ملی به کلیه اشخاص حقوقی ‌ایرانی تصویب کرد که بر اساس آن، تمامی اشخاص حقوقی موظفند طبق برنامه زمانی اعلامی سازمانهای ثبت کننده، فرم درخواست شناسه ملی را تکمیل و همراه اسناد و مدارک لازم که توسط سازمان ثبت کننده اعلام می‌شود، به سازمانهای یاد شده ارائه کنند. از طریق سامانه دریافت شناسه ملی اشخاص حقوقی می توانید شناسه ملی دریافت کنید، این شناسه ملی به کلیه وزارتخانه ها، نهادها، سازمانها وشرکتهای دولتی و شرکتهای خصوص تخصیص پیدا کرده است.


سوال مهم 7: در صورتی که لیست تهیه و ارسال شده دارای معایبی یود آیا می شود آن را اصلاح کرد؟

✔️ جواب: بله- در صورتی که پس از ارسال اطلاعات معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر متوجه اشکالات و ایراداتی در امر اطلاعات شدیم، برای برطرف کردن آن باید لیستی از اصلاحات مربوطه به همراه ذکر جزئیات و رسیدی که در پایان مراحل ارسال لیست از طریق سامانه آنلاین یا ارائه حضوری به اداره مالیات دریافت کرده ایم را به اداره کل امور مالیاتی تحویل بدیم تا آنها طبق مقررات برای اصلاح اطلاعات اقدام کنند.

سوال 8: برای ارگانها، موسسات و یا شرکتهایی که سال مالی آنها از اواسط فصل شروع می شود(مانند: دانشگاه ها که از۳۱ مردادهرسال، سال تحصیلی جدید آغاز می شود) چگونه باید اطلاعات مربوط به معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر در سیستم ثبت کرد؟

✔️ جواب: در این سیستم باید دو لیست تهیه شود لیست اول از ابتدای فصل تا پایان سال مالی اون شرکت، و لیست دوم از ابتدای سال مالی اون شرکت تا پایان فصل می باشد(شایان ذکر است که منظور از فصل، فصول سال شمسی مورد نظر می باشد)


سوال 9: برای ارگانها، موسسات و یا شرکتهایی که سال مالی آنها از اواسط فصل شروع می شود(مانند: دانشگاه ها که از۳۱ مردادهرسال، سال تحصیلی جدید آغاز می شود) چگونه باید اطلاعات مربوط به معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر در سیستم ثبت کرد؟

✔️ جواب: در این سیستم باید دو لیست تهیه شود لیست اول از ابتدای فصل تا پایان سال مالی اون شرکت، و لیست دوم از ابتدای سال مالی اون شرکت تا پایان فصل می باشد(شایان ذکر است که منظور از فصل، فصول سال شمسی مورد نظر می باشد)

مدیر سایت
1397/11/03 13:09
پرسش :  تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی در چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسابداری مالی و مدیریت هر دو ابزار مهم برای یک کسب و کار هستند، اما اهداف متفاوتی دارند. یک کسب و کار برای تعیین برنامه های عملیاتی خود در آینده، برای بررسی عملکرد گذشته و بررسی عملکرد فعلی کسب و کار خود از حسابداری استفاده می کند. حسابداری مدیریتی مالی مخاطبان مختلف است، زیرا سرمایه گذاران معمولا در فعالیت های روزمره کسب و کار دخیل نیستند، اما در مورد سرمایه گذاری خود نگران هستند، در حالی که مدیران نیاز به اطلاعات سریع برای تصمیم گیری در مورد کسب و کار روزانه دارند.

حسابداری مدیریتی داخلی است، در حالی که حسابداری مالی برای سهامداران خارجی در نظر گرفته شده است. اگر چه مدیریت مالی اهمیت زیادی برای سرمایه گذاران فعلی و بالقوه دارد، مدیریت حسابداری برای مدیران لازم است تا تصمیم های مالی فعلی و آینده را در نظر بگیرد. حسابداری مالی دقیق است و باید به کلیه اصول پذیرفته شده حسابداری (GAAP) پایبند باشد، اما حسابداری مدیریتی اغلب بیشتر از یک حدس یا برآورد است، زیرا اکثر مدیران زمان لازم برای ارقام دقیق را در صورت تصمیم گیری لازم ندارند.

هدف: از حسابداری مالی، تهیه اطلاعات از نظر مالی و نتایج عملیات و جریان وجه نقد می باشد در صورتی که هدف از حسابداری مدیریتی، تهیه اطلاعات مورد نیاز مدیریت برای برنامه ریزی، کنترل و تصمیم گیری می باشد.

استفاده کنندگان: حسابداری مالی، درون سازمانی و استفاده کنندگان حسابداری مدیریتی برون سازمانی است.

استانداردهای حسابداری: در حسابداری مالی رعایت استانداردهای حسابداری الزامیست ولیکن در حسابداری مدیریتی رعایت استانداردهای حسابداری الزامی نیست.

نوع گزارش گیری: در حسابداری مالی محدود به صورتهای مالی اساسی است اما در حسابداری مدیریت بسته به نیاز مدیریتی است.

واحد اندازه گیری: در حسابداری مالی فقط پولی است اما واحد اندازه گیری حسابداری مدیریتی می تواند هر واحدی (وزن، حجم، سطح و …) باشد.

محتوای گزارش: در حسابداری مالی گذشته نما و واقعی، ولیکن در حسابداری مدیریتی آینده نگر و برآوردی می باشد.

مبنای ارزش یابی: در حسابداری مالی بهای تمام شده تاریخی ، در حسابداری مدیریتی تاکید بر قیمتهای جاری است.

تاکید بر خصوصیت کیفی اطلاعات: در حسابداری مالی قابل اتکا بوده ولیکن در حسابداری مدیریتی تاکید بر مبنای مربوط بودن است.

رعایت استاندارد و اصول پذیرفته شده حسابداری: در حسابدار مالی بر اساس اصول و استانداردها عمل می کند ولیکن در حسابداری مدیریتی کاملا عکس این مورد است.

نوع گزارشات: در حسابداری مالی محدود به صورتهای مالی است، در حسابداری مدیریتی بسته به نیاز مدیریتی است و قواعد خاصی را دنبال نمی کند.

جامعیت: در حسابداری مالی فعالیت ها را به صورت یک مجموعه قرار می دهد، در حسابداری مدیریتی به هر فعالیت در چهار چوب کل فعالیت ها تاکید دارد.

فراهم کنندگان اطلاعات: در حسابداری مالی، حسابداران مستقل و مالی هستند در حسابداری مدیریتی مدیریت، حسابداران صنعتی و سایرین.

ارتباط با تخصص ها: حسابداری مالی با تخصص های دیگر ارتباطی ندارند، ولیکن حسابداری مدیریتی با رشته های دیگری همچون رشته های مالی، اقتصاد، تحقیق در عملیات، آمار و ریاضی  ارتباط دارد.

نگاه کلی: درنگاه کلی حسابداری مالی بعنوان نتیجه نهایی است، ولیکن حسابداری مدیریتی بعنوان سیله ای برای نتیجه نهایی است.
مدیر سایت
1397/11/02 06:12
پرسش :  سلام لطفا مالیات با نرخ صفر  را توضیح دهید نمایش پاسخ...
پاسخ : 
منظور از مالیات با نرخ  صفر ماده 132 ، روشی است که مودیان مشمول آن مکلف به تسلیم اظهارنامه، دفاتر قانونی، اسناد و مدارک حسابداری حسب مورد، برای درآمدهای خود به ترتیب مقرر در این قانون و در مواعد مشخص شده به سازمان امور مالیاتی کشور می باشند و سازمان مذکور نیز مکلف به بررسی اظهارنامه و تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان براساس مستندات، مدارک و اظهارنامه مذکور است و پس از تعیین درآمد مشمول مالیات، مالیات آنها با نرخ صفر محاسبه می شود.

مالیات با نرخ صفر برای واحدهای تولیدی و خدماتی و سایر مراکز موضوع این ماده که دارای بیش از پنجاه نفر نیروی کار شاغل باشند چنانچه در دوره معافیت، هر سال نسبت به سال قبل نیروی کار شاغل خود را حداقل پنجاه درصد (50%) افزایش دهند، به ازای هر سال افزایش کارکنان یک سال اضافه می شود. 

تعداد نیروی کار شاغل و همچنین افزایش نیروی کار شاغل در هر واحد با تائید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارائه اسناد و مدارک مربوط به فهرست بیمه تامین اجتماعی کارکنان محقق می شود. در صورت کاهش نیروی کار از حداقل افزایش مذکور در سال بعد که از مشوق مالیاتی این بند استفاده کرده باشند، مالیات متعلق در سال کاهش، مطالبه و وصول می شود. افرادی که بازنشسته، بازخرید و مستعفی می شوند کاهش محسوب نمی گردد.

دانیال احکامی
1397/10/30 07:36
پرسش :  آیا رد نکردن گزارش صورت معاملات فصلی باعث رد دفاتر می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اگر معامله در دفاتر باشد ولی در معاملات ارسال نشده باشد، فقط جریمه عدم ارسال معاملات فصلی تعلق می گیرد. اما اگر درآمد باشد و در دفاتر ثبت نشده باشد، کتمان درآمد بوده و اگر هزینه باشد، عدم ثبت رویداد مالی می شود که هر دو مورد باعث رد دفاترمی شود.
مدیر سایت
1397/10/23 10:01
پرسش :  اوراق مشتقه آب و هوا چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
عملكرد برخي از شركتها در ارتباط تنگاتنگ با نحوة وضعيت آب و هوا است. لذا همانگونه كه اين شركتها خود را در مقابل ريسك نرخ برابري ارزها يا ريسك نوسان نرخ بهره مصون مي دارند، لازم خواهد بود تا خود را در مقابل ريسك آب و هوا پوشش دهند. 
اوراق مشتقه آب و هوا نخستين بار در بازارهاي خارج از بورس و در سال ۱۹۹۷ تدوين و ارائه شدند.
بازار مشتقات آب و هوا از جديدترين نوآوري ها در بازارهاي پیمان های آتی است و توجه بسياري را به خود جلب كرده است. دو معيار HDD و CDD براي توصيف دما در يكماه طراحي شده اند. از اين معيارها براي محاسبه سودهاي حاصل از مشتقات بازار بورس و بازارهاي خارج از بورس استفاده مي كنند.
رضا ابراهیمی
1397/10/22 06:07
پرسش :  سوآپ نرخ ارز چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سوآپ ارز عبارت است از پرداخت‌های اصل و فرع مبلغی از‌ یک ارز در برابر پرداخت اصل و فرع در ارز دیگر. قرارداد سوآپ ارزی ‌ایجاب می‌کند که مبالغ اصل (وام) با ارزهای گوناگون تعریف شده باشد؛ که این مبالغ به‌طور معمول در شروع و پایان عمر سوآپ، پرداخت می‌شوند. 
مبالغ پایه (اصل وام) طوری انتخاب می‌شوند که در صورت پرداخت در زمان شروع و ابتدای قرارداد، معادل و مساوی همدیگر باشند. این برابری براساس نرخ برابری نقدی ارزهای مربوطه در زمان شروع قرارداد است. 

تحت‌ یک قرارداد‌ یا معامله سوآپ ارز،‌ یکی از طرفین توافق می‌کند تا پرداخت‌های دوره‌ای (ماهانه، سالانه و ...) در‌ یک ارز مشخص، برای‌ یک دوره خاص، داشته باشد؛ تا بدهی طرف دیگر معامله (که از لحاظ ارز عنوان‌شده متحمل شده است)، برطرف شود. 
در عوض، طرف دوم معامله توافق می‌کند که همین عملیات را در مورد طرف نخست قرارداد پیاده کند. سوآپ ارزی، زمانی امکان‌پذیر است که هریک از جریان‌های پرداختی که سوآپ می‌شوند، ارزش‌ یکسان داشته باشند.

مونا سالاروند
1397/10/22 06:07
پرسش :  اوراق سوآپ ورشكستگي اعتباري چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
از متداول ترين مشتقات اعتباري، سوآپ ورشكستگي اعتباري ( CDS ) است. اين سوآپ در واقع يك نوع تضمين يا بيمه در مقابل ريسك ناشي از ورشكستگي يك شركت خاص ايجاد مي كند. 
از شركت مورد نظر تحت عنوان « مؤسسه مرجع » و اعلان ورشكستگي توسط شركت به عنوان »يك رويداد اعتباري » ياد مي شود. 
خريدار بيمه نامه، حق دارد در صورت رخداد »رويداد اعتباري « اوراق قرضه ويژه منتشر شده توسط شركت را به ارزش اسمي آن بفروشد.  اين اوراق قرضه را اصطلاحاً »تعهد مرجع » مي نامند.
علی جوادی
1397/10/22 06:06
پرسش :  سوآپ نرخ بهره چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سواپ نرخ بهره یکی ابزار مهم برای مدیریت ریسک نرخ بهره به‌شمار می‌آید که برای ولین بار در سال 1982 در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت. 
وقتی که تقاضا برای ابزارهای مالی رو به افزایش است، این ابزار می‌تواند برای کاهش ریسک نرخ بهره به‌کار کرفته شود. 
متداولترين نوع سوآپ، سوآپ نرخ بهره است. در اين نوع سوآپ يك شركت توافق مي كند، جريانهاي نقدي با بهره ثابت از پيش تعيين شده بر روی «اصل وام فرضي» را در مقاطع مشخصي در طول سال پرداخت كند و در برابر بهره هايي با نرخ بهره شناور بر روی همان «اصل وام فرضي» در مدت زمان یکسان دريافت كند. 

نرخ شناور رايج در بيشتر قراردادهاي سوآپ نرخ بهره، نرخ بهره پيشنهادي بين بانكي لندن (لايبور) است. از سوآپ می توان براي تبديل وام با نرخ متغير به وامي با نرخ ثابت استفاده کرد. 
همچنین از سوآپ مي توان برای تبديل يك دارايي با نرخ بازده ثابت به يك دارايي با نرخ بازدهي متغير و بالعکس استفاده کرد. 
تبدیل ماهیت بدهی یا دارایی از ثابت به متغیر و بالعکس می تواند یک مزیت نسبی به حساب آید که این از طریق قرارداد سوآپ امکان پذیر می گردد.
مدیر سایت
1397/10/22 06:05
پرسش :  سوآپ چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
قرارداد سوآپ یا معاوضه یا تاخت نوعی از ابزار مشتقه است که در آن یک طرف قرارداد نسبت به معاوضه عواید ناشی از ابزار مالی خود با عواید ناشی از ابزار مالی طرف مقابل اقدام می‌کند. عواید چنین قراردادی بستگی به نوع ابزار مالی مورد معامله دارد. 
به عبارتی می توان گفت که سوآپ توافقی بین دو شرکت برای معاوضه جریان نقدی در آینده (با دو نوع پرداخت متفاوت از بدهی یا دارایی) می باشد این نوع قراردادها تاریخ پرداخت و چگونگی محاسبه جریانات نقدی را که باید پرداخت شود مشخص می کنند. 
معمولا محاسبه جریانات نقدی شامل ارزش های آتی یک یا چند متغیر بازار است. اولین سوآپ در سال ۱۹۸۱ میلادی بین شرکت IBM و بانک جهانی صورت گرفت. 
امروزه قراردادهای سواپ جزء مهمترین قراردادهای مالی مورد استفاده در دنیا می‌باشند. چنانچه مطابق گزارش بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در سال ۲۰۱۰ حجم این نوع از قراردادها بیش از ۳۴۸ تریلیون دلار بوده‌است.
احسان حاتمی
1397/10/22 06:04
پرسش :  اوراق مشتقه تعهدات با پشتوانه بدهی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
تعهدات با پشتوانه بدهی (Collateralized Debt Obligations) یکی از مهمترین انواع مشتقات اعتباري است که در آن یک شرکت با هدف خاص به پشتوانه پرتفویی از دارایی هاي قابل نکول، اوراق قرضه منتشر می نماید. پشتوانه این اوراق بهادار نوعاً شامل تلفیقی از وام ها و اوراق قرضه است. 
کارکرد اصلی آن انتقال و پراکندگی ریسک اعتباري بین تعداد بیشتري از سرمایه گذاران است که در ضمن این انتقال ریسک، ابزاري جهت تأمین مالی نیز محسوب می گردد.
مونا جوادی
1397/10/22 06:04
پرسش :  اوراق مشتقه اعتباری چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ورقه مشتقه اعتباري شامل قراردادي است كه بازده حاصل از آن به ميزان اعتبار يك يا چند مؤسسه تجاري يا سياسي بستگي دارد. 
هدف از انتشار اين نوع اوراق، آن است كه بتوان ريسك هاي اعتباري را نيز مانند ريسك هاي بازار مديريت نمود.
سعیده شیبانی
1397/10/22 06:03
پرسش :  پیمان آتی (Forward) و سواپ (Swap) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در پیمان آتی، یک طرف پیمان توافق می کند که دارایی فیزیکی یا ورقه بهادار مشخصی را به "قیمت معینی" و در "تاریخ معینی" در "آینده" خریداری کند و طرف فروشنده توافق می کند که دارایی مذکور را با شرایط تعریف شده بفروشد.
در واقع اگر در آینده قیمت دارایی از قیمت تعیین شده در قرارداد بیشتر شود، خریدار که بر قیمت کمتری توافق کرده است، سود کسب کرده و فروشنده متحمل زیان می شود.

قراردادهای سواپ معادل یک سری یا رشته از پیمان های آتی مبتنی بر نرخ بهره یا مبتنی بر ارز و یا مبتنی بر بازدهی سهام هستند.
مریم بوستانی
1397/10/22 06:03
پرسش :  قراردادهای اختیار معامله (Option Contracts) و قراردادهای آتی (Futures Contracts) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
قراردادهای آتی همانند پیمان های آتی هستند با این تفاوت که قابل معامله در بورس رسمی و کاملا نقد شونده هستند، همچنین سود و زیان حاصل از آن ها باید به صورت روزانه تسویه شود.
قراردادهای اختیار معامله بر دو دسته قابل تقسیم هستند:

الف- اختیار خرید ( Call Option): 

بدون ایجاد هیچ گونه تعهدی برای دارنده یا همان خریدار، به او این حق یا اختیار را می دهد که یک دارایی را به قیمت از پیش تعیین شده و در زمان آینده خریداری کند.(فروشنده اختیار خرید تعهد دارد تا در صورتی که خریدار اقدام به اعمال حق خود برای خرید دارایی نمود، دارایی را به قیمت توافق شده به او بفروشد)

ب- اختیار فروش ( Put Option): 

بدون ایجاد هیچ گونه تعهدی برای دارنده یا همان خریدار، به او این حق یا اختیار را می دهد که یک دارایی را به قیمت از پیش تعیین شده در زمان آینده بفروشد.(فروشنده اختیار فروش تعهد دارد تا در صورتی که خریدار اقدام به اعمال حق خود برای فروش دارایی کرد، دارایی را به قیمت توافق شده  از وی خریداری کند)

مدیر سایت
1397/10/22 06:02
پرسش :  ابزار مشتقه (Derivatives) چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
نوعی اوراق بهادار که ارزش آن از ارزش یا بازدهی دارایی، یا اوراق بهادار دیگری مشتق می شود. 
این نوع ابزار بر دو دسته کلی قابل تقسیم هستند:

الف- ابزار مشتقه قابل معامله در بورس، که استاندارد هستند، توسط اتاق پایاپای پشتیبانی می شوند، نظام مند هستند و فاقد ریسک نکول مانند:
قراردادهای اختیار معامله (Option Contracts)
قراردادهای آتی (Futures Contracts)

ب- ابزار مشتقه قابل معامله در بازارهای خارج از بورس OTC ، که مطابق با نیاز مشتری و به وسیله معامله گران و موسسات مالی ایجاد می شوند، نظام مند نیستند و در معرض ریسک نکول (عدم ایفای تعهدات توسط یک طرف) قرار دارند، مانند:
پیمان های آتی (Forwards)
سواپ ها (Swaps) 

احمد ماهینی
1397/10/22 06:01
پرسش :  رابطه بین حسابرسان مستقل و ناظرین در مدل چهار خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چگونه است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ناظرین می توانند از نتایج بررسی چارچوب کنترل داخلی که توسط حسابرس مستقل انجام می شود بهرمند گردند که اغلب ناظرین بخاطر محدودیت های منابع و بودجه قادر به انجام چنین بررسی هایی نیستند. 
اگر ناظر چنین اطلاعاتی را دریافت کند، اثر بخشی نظارت بهبود خواهد یافت. 
ناظرین همچنین اطلاعات را جمع آوری، و بررسی های خود را بر ارزیابی توانایی سازمان برای پیروی از مقررات مالی مرتبط با حوزه قضایی مورد بحث متمرکز می کنند. 
در همین راستا این اطلاعات می تواند بر صورت های مالی تاثیر گذارد و مورد توجه حسابرسان مستقل قرار گیرد که بخاطر ماهیت وظایفشان ممکن است به اطلاعات باجزئیات بیشتر دسترسی نداشته باشند. 
اطلاعات ارائه شده توسط ناظر می تواند به حسابرس مستقل این امکان را بدهد تا اظهارنظر بهتری در مورد درست بودن صورت های مالی ارائه دهد.
ساره ابراهیمی
1397/10/22 06:01
پرسش :  بازار ابزارهای مشتقه (Derivatives market) چیست و چه کارکردی؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اوراق بهاداری که براساس نوسانات قیمت دارایی‌های پایه‌ای  (Underlying asset) چون سهام، کالا، ارز، فلزات گران‌بها و ... در قالب قراردادهای تعهدی یا اختیاری معامله می‌شوند، تحت عنوان ابزارهای مشتقه شناخته می‌شوند. 
طبیعتاً بازاری که وظیفه کشف قیمت چنین اوراقی را برعهده دارد، بازار ابزار مشتقه نام دارد. 
این بازار با هدف پوشش ریسک‌های کسب‌وکار از جمله ریسک تامین یا فروش محصولات، ریسک نوسانات نرخ ارز و ... تشکیل شده است. 
با توجه به ذات پیچیده این بازار در مقایسه با بازارهایی چون سهام یا اوراق قرضه، عمدتاً موسسات مالی و افراد حرفه‌ای‌تر در این بازارها فعالیت داشته و طبیعتا بواسطه ریسک بالاتر انتظار بازدهی بالاتری نیز دارند. 
قراردادهای آتی، پیمان آتی و اختیارها از جمله دارایی‌های مالی قابل معامله مرسوم در این بازارها است.
سامان جلیل زاده
1397/10/18 06:01
پرسش :  مدل چهار خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با در نظر گرفتن مدل سه خط دفاعی، برای نشان دادن ویژگیهای خاص راهبری موسسات مالی،و با توجه به چالشهایی که بین حسابرسان داخلی ، بازرسان بانک مرکزی و حسابرسان مستقل بانکها وجود داشت بانک تسویه بین المللی( BIS ) مدل چهار خط دفاعی را در سال 2015 منتشر نمود. مدل چهار خط دفاعی میخواهد هماهنگی بین اشخاص برون سازمانی و حسابرسان داخلی راافزایش دهد.
 مدل چهار خط دفاعی مجموعه جدیدی از فرایندها و قواعد، به خصوص از لحاظ اطلاعاتی که حسابرسان داخلی، حسابرسان مستقل و ناظرین به ترتیب باید به اشتراک بگذارند (یا مجاز نیستند به اشتراک بگذارند) را به دنبال خواهد داشت . 
طبق مدل چهار خط دفاعی، حسابرسان مستقل میتوانند ارزیابی مستقلی از سه خط اول ارائه دهند، جائیکه این ارزیابی به حسابرسی گزارشگری مالی سازمان و به رعایت الزامات مقرراتی مربوط است.  
از این لحاظ، با ارائه اطمینان بیشتر به سهامداران و مدیریت ارشد، حسابرسان مستقل، مقررات گذاران و سایر نهادهای برون سازمانی نقش مهمی در ساختار کلی راهبری و کنترل سازمان به عهده دارند.
مدیر سایت
1397/10/18 06:01
پرسش :  نقش حسابرسان مستقل، ناظرین و حسابرسان داخلی در مدل چهار خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
رابطه بین حسابرسان مستقل، ناظرین بانکی و حسابرسان داخلی در خط چهارم دفاعی (رابطه سه وجهی یا سه طرفه ) وجود دارد، این رابطه سه طرفه بر این موضوع اشاره دارد که اولا ً حسابرسان مستقل و ناظرین بانکی نیز در برقراری حفظ نظام کنترل داخلی و مدیریت ریسک سازمان مشارکت داشته و مسئول می باشند، ثانیاً حسابرسان مستقل و ناظرین که نقش مقررات گذاری و نظارت بر اجرای آن را بر عهده دارند، (به عنوان مثال سازمان حسابرسی به عنوان تدوین کننده استانداردهای حسابداری و حسابرسی و بانک مرکزی تدوین قوانین و مقررات بانکی)،می بایستی هنگام تدوین قوانین و مقررات از واقعیتها، مشکلات و محدودیهای موجود در واحدهای نظارت شونده (مانند بانکها و موسسات اعتباری) شناخت کسب نموده و با توجه به شناخت مشکلات محیطی موجود قوانین و مقررات وضع نمایند. مضافاً دانش و تجارب کسب شده خود را مراحل حسابرسی و نظارت بر فرایندهای بانک را با حسابرسی داخلی به اشتراک بگذارند و از این طریق نظام کنترل داخلی و مدیریت ریسک بانک ها و موسسات اعتباری بهبود و ارتقا دهند.

ناظرین بانکی نه تنها از حاصل کار حسابرسی داخلی نفع میبرند بلکه برای برخی وظایف خاص دیگر یا برای گردآوری اطلاعات تکمیلی وقتی این اطلاعات به کار نظارتی آنها کمک کند به حسابرسان مستقل هم روی میآورند. به علاوه، همزمان حسابرسان مستقل نیز میتوانند از رابطه با ناظرین سود ببرند. حسابرسان مستقل در انجام وظایف خود، میتوانند به اطلاعاتی دسترسی یابند که به آنها در انجام موثرتر مسئولیتهایشان کمک کند. این موضوع منجر به رابطه سه گانه بین حسابرسان داخلی، ناظرین بانکی و حسابرسان مستقل می شود.
علی قاویزی
1397/10/18 06:00
پرسش :  دومین خط دفاعی در مدل سه خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چه ویژگی هایی دارد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در صورت ناکارا شدن سیستم های کنترلی ترسیم شده در اولین خط دفاعی، یا در غیاب آنها، دومین خط دفاعی اهمیت می یابد. 
دومین خط متشکل از وظایف مختلف تطبیق و مدیریت ریسک است (به عبارتی، فعالیتهای پشتیبانی)، مانند امور مالی، تطبیق، کنترل ریسک، اعتبارسنجی مدل و دفتر پشتیبانی ، که وظایف کلیدی شان پایش و گزارش روش های مرتبط با ریسک و اطلاعات و نظارت بر تمام انواع مسائل کنترلی مالی و تطبیق است. 
به این ترتیب، دومین خط دفاعی الزامات کنترلی پیشگیرانه و اکتشافی را تعریف می کند و گنجاندن این الزامات را در سیاست ها و رویه های اولین خط تضمین می کند. 
دومین خط باید مستقل از اولین خط باشد و کنترل ها را باید به صورت مستمر (معمولا روزانه) یا دوره ای به کار بگیرد. 
دومین خط ممکن است مبتنی بر معیارهای روشن ارزیابی ریسک نیز باشد (برای مثال، بررسی دقیق معاملات واحدهای کسب و کاری خاصی که جابه جایی شغلی کارمندان در آنها بالاتر از حد معمول است یا تعداد خطاها و اصلاحات زیادتری نسبت به حالت معمول دارند.)
محمد خسروی
1397/10/18 06:00
پرسش :  سومین خط دفاعی در مدل سه خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چه ویژگی هایی دارد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سومین خط دفاعی، که سطح بعدی کنترل را نشان می دهد، شامل فعالیت حسابرسی داخلی است. 
درسال های اخیر، این روش توسعه یافته است، به نحوی که نسبت به حوزه وسیعی از اهداف، ازجمله کارایی و اثربخشی عملیات، حفاظت از دارایی ها، قابلیت اطمینان و درستی فرایندهای گزارشگری و رعایت قوانین و مقررات، به مدیریت ارشد و هیئت مدیره اطمینان بخشی مستقل ارائه می دهد. 
کنترل هایی که در سومین خط دفاعی صورت می گیرد مبتنی بر کارایی روش شناختی ارزیابی ریسک است. درعمل، بخش حسابرسی باید حداقل به صورت سالانه به ارزیابی ریسک سازمان مبادرت کند و واحدهای کسب و کاری یا فرایندهایی که سطح ریسک باقیمانده بالایی دارند را شناسایی کند (به عبارتی، ریسک
باقیمانده بعد از درنظر گرفتن محیط کنترل داخلی). 
بنابراین، سومین خط دفاعی تنها نسبت به ارزیابی مبتنی بر ریسک دوره ای اطمینان میدهد نه پایش تفکیک شده و مستمر که به نوعی اولین خط دفاعی است.
مریم بروجردی
1397/10/18 05:59
پرسش :  مدل سه خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به دنبال بحثهای گسترده در صنایع، درنهایت، در سال 2013 ، انجمن بین المللی حسابرسان داخلی مدل سه خط دفاعی را ایجاد کرد. 
سه خط دفاعی مدلی است که از طریق شفاف سازی نقش ها و وظایف ضروری، روشی ساده و کارا را برای ارتقای  ارتباطات در زمینه مدیریت ریسک و کنترل  داخلی فراهم می کند، نگاه تازه ای را نسبت به عملیات ارائه می دهد، به حصول اطمینان نسبت به موفقیت مستمر اقدامات مدیریت ریسک کمک می کند و بدون توجه به اندازه یا پیچیدگی برای هر سازمانی مناسب است. 
حتی در سازمان هایی که در آن ها چارچوب مدیریت ریسک اثربخش ندارند، مدل سه خط دفاعی می تواند شفافیت را با توجه به ریسک ها و کنترل های داخلی فزایش دهد و به بهبود اثربخشی سیستم های مدیریت کمک نماید. 
خطوط دفاعی در مدل سه خط دفاعی:


۱-کنترل های مدیریت و کنترل داخلی به  عنوان خط اول دفاعی

۲- وظایف نظارت بر کنترلها، مدیریت ریسک و تطبیق مختلف ایجاد شده توسط مدیریت به عنوان خط دفاعی دوم 

۳-اطمینان بخشی مستقل به عنوان خط سوم دفاعی 

هریک از این سه خط، نقش مجزایی را درون چارچوب نظام راهبری سازمان ایفا می کنند. مدل سه خط دفاعی با هدف مشخص کردن و تخصیص نقش و مسئولیت های افراد محتلف سازمان در خصوص طراحی، اعمال و حفاظت از کنترلهای داخلی و مدیریت ریسک به صورت یکپارچه بر قرار می شود.

سارا بیات
1397/10/18 05:59
پرسش :  اولین خط دفاعی در مدل سه خط دفاعی در فرآیند حسابرسی داخلی چه ویژگی هایی دارد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در این مدل، فرض می شود که کنترل ها در اولین خط بسیار تفکیک شده و مبتنی بر معاملات فردی است، زیرا کارمندان به صورت روزانه درگیر فرایندها هستند و با گردش کاری و نقاط ضعف احتمالی کنترل آشنایند. 
بنابراین، پیاده سازی کنترل هایی که فرایندهای تفکیک شده تری را هدف قرار می دهند و تشخیص زودهنگام نقاط ضعف برای آنها آسان تر است. 
بنابراین آنها قادر به اطلاع رسانی فوری به سطوح مدیریتی مناسب و تضمین پیاده سازی به موقع اقدامات ضروری اند.
علیرضا کلاته
1397/10/16 11:19
پرسش : 
برای تحویل حسابداری یه شرکت چه چیزایی رو باید از حسابدار بخوایم ؟؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 

▫️۱- آخرین وضعیت مالیاتی شرکت به همراه اظهارنامه های مربوطه
▫️۲- آخرین مفاصا حساب مالیات عملکرد، ارزش افزوده و بیمه تامین اجتماعی
▫️۳- آخرین لیست بیمه و مهلت پرداخت
▫️۴- لیست چکهای مشتریان از قبیل نزد صندوق، در جریان وصول و برگشتی
▫️۵- اصل چکهای مشتریان نزد صندوق
▫️۶- دسته چکهای مربوط شرکت
▫️۷- لیست حسابهای بانکی به همراه مانده آنها و صورتحساب مربوطه و تطبیق با دفاتر
▫️۸- دفاتر قانونی شرکت (دفتر کل و روزنامه)
▫️۹- آخرین تراز آزمایشی مربوط به حسابها و کنترل خلاف ماهیت حسابها به همراه امضاء حسابدار سابق
▫️۱۰- اسناد تضمینی نزد شرکت و کنترل آن با حسابهای انتظامی
▫️۱۱- لیست قراردادهای شرکت به همراه زونکن قراردادها
▫️۱۲- رمز عبور و نام کاربری مالیات، بیمه و ارزش افزوده و معاملات فصلی
▫️۱۳- لیست معاملات فصلی
▫️۱۴- اسناد حسابداری هم باید چک بشه که به روز ثبت شده باشه و اینکه تا کجا قطعی شده است.

مدیر سایت
1397/10/16 11:19
پرسش :  مبنای محاسبه درآمد اجاره ملک چگونه می باشد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ماده 54 قانون مالیات های مستقیم:

ماده54- درآمد اجاره بر اساس قرارداد اعم از رسمی یا عادی مبنای تشخیص مالیات قرار می‌گیرد و در مواردی که قرارداد وجود نداشته باشد یا از ارائه آن خودداری گردد و یا مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد (80%) ارقام مندرج در جدول املاک مشابه تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد و نیز درمورد ماده(54 مکرر) این قانون، میزان اجاره بها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه تعیین خواهد شد.

اما در این خصوص یک استثنا وجود دارد، بر اساس تبصره 1 ماده 54 قانون مالیات های مستقیم:

تبصره1- در صورتی که مستأجر جزء مشمولان تبصره(9) ماده (53) این قانون باشد، اجاره پرداختی مستأجر ملاک تعیین درآمد مشمول مالیات اجاره خواهد بود.


پ.ن: اگر مستاجر یکی از " وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت های دولتی و دستگاههایی که تمام یا قسمتی از بودجه آنها به وسیله دولت تأمین می‌شود، نهادهای انقلاب ‌اسلامی، شهرداریها و شرکتها و موسسات وابسته به آنها و همچنین سایر اشخاص حقوقی " باشد، اجاره ایی که مستاجر در دفاتر خود ثبت نموده است ملاک محاسبه درامد اجاره برای مالک است حتی اگر رقم اجاره کمتر از 80 % ارقام مندرج در جدول املاک مشابه باشد.

مدیر سایت
1397/10/16 11:12
پرسش :  نقش حسابرسان مستقل در ارتباط با کنترل های داخلی چگونه است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
یکی از طرفهای مرتبط با مباحث کنترلهای داخلی، حسابرسان مستقل شرکتها می باشند، که به سه گونه ی ذیل با کنترلهای داخلی در ارتباط هستند:

1-  ارائه خدمات قانونی حسابرسی گزارشگری مالی شامل کنترلهای داخلی حوزه گزارشگری مالی شرکت

2-  اظهار نظر در خصوص گزارش کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگری مالی شرکت 

3-  ارائه خدمات مشاوره ای شامل استقرار و ارزیابی اثربخشی کنترل های داخلی به شرکتها 
همچنین در استانداردهای حسابرسی ایران بویژه  استاندارد 315 حسابرسی با عنوان "شناخت واحد مورد رسیدگی و محیط آن و برآورد خطرهای تحریف با اهمیت"  بر شناخت از کنترلهای داخلی شرکت بر اساس مفاهیم و معیارهای چارچوب کنترل داخلی 1992  COSOتاکید شده است که به اهمیت شناخت کنترل های داخلی شرکت در راستای اطمینان بخشی اثربخش گزارشگری مالی شرکت اشاره دارد. 
علاوه بر آن مطابق جزء نظارت چارچوب کنترلهای داخلی COSO2013  خدمات حسابرسی مستقل، بخشی از جزء مذکور است، که با ارزیابی جداگانه خود و ارائه نقاط ضعف کنترلی در نامه مدیریت به مدیریت ارشد شرکت در راستای اطمینان از اثربخشی کنترلهای داخلی مطابق با اهداف گزارشگری مالی شرکت کمک می نماید.

مدیر سایت
1397/09/24 06:00
پرسش :  چگونه تسهیلات دریافتی شما توسط حوزه مالیاتی رسیدگی میشود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسابداری تسهیلات مالی دریافتی

کلیه وام های دریافتی که سررسید آن ها در سال مالی آتی باشد در صورت های مالی به عنوان تسهیلات مالی دریافتی گزارش میشود. مواردی که مربوط به نرخ سود و کارمزد تسهیلات دریافتی، تسهیلات ارزی، تسهیلات دارای سود تضمین شده می باشد باید در یادداشت های توضیحی افشا میشود.

ثبت حسابداری تسهیلات مالی دریافتی : 

1- در زمان دریافت وام:

موجودی نقد (بدهکار)  تسهیلات مالی دریافتی ( بستانکار) **

2- بابت شناسایی سود تضمین شده :

هزینه مالی ( بدهکار )  سود تضمین شده پرداختنی ( بستانکار)  *

3- بابت تسویه اصل تسهیلات مالی :

تسهیلات مالی دریافتی ( بدهکار )   موجودی نقد ( بستانکار)  

4- بابت پرداخت هزینه مالی:

سود تضمین شده پرداختی( بدهکار )  موجودی نقد (بستانکار)  

 از منظر حسابداری برای دریافت تسهیلات مالی دریافتی این گونه ثبت ها باید انجام شود و با این شیوه برخورد می کنیم. ولی قوانین و بخش نامه ای مالیاتی در خصوص این موضوع چگونه صحبت میکنند؟ 

موارد را به صورت نکات زیر میتوانید مورد استفاده قرار دهید.

هزینه تسهیلات مالی دریافتی از نظر مالیاتی جزء هزینه های قابل قبول مالیاتی محسوب نخواهد شد اگر تسهیلات مالی دریافتی در جهت فعالیت موسسه به کار گرفته نشود.
سود و کارمزدی که بابت تامین منابع مالی و تسهیلات مالی پرداخت میشود در صورتی مورد قبول واقع میشود که به موسسات و بانکهای مورد تایید بانک مرکزی پرداخت شده باشد، اگر این پرداخت ها به افراد یا موسساتی باشد که غیر بانکی هستند و مورد تایید بانک مرکزی نیستند هزینه های غیر قابل قبول خواهند بود.
اگر از محل دارایی و منابع مالی شرکت به افراد دیگر مبالغی را پرداخت کنند این مبالغ نیز قابل قبول نخواهد بود. حسابهای شخصی افراد ارتباطی به منابع شرکت ندارد و نباید برای پرداخت های خود از منابع شرکت استفاده شود. اگر وامی دریافت شد که هدف از آن ساخت یا تحصیل دارایی باید این مبلغ در بهای تمام شده حتما لحاظ گردد.
باقر نورمحمدی
1397/09/24 06:00
پرسش :  کارگزاران دیجیتال(Digital brokers) چیست و چه کارکردی دارد؟      نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کارگزاران دیجیتال پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای آنلاینی هستند که اطلاعات بازار سهام و امکان سرمایه‌گذاری را در اختیار اشخاص قرار می‌دهند. 
از جمله‌ استارت‌آپ‌های موفق در این دسته‌بندی از ولث‌تک می‌توان به استارت‌آپ‌های تجارت اجتماعی(social trading) اشاره کرد.
بلومبرگ در مورد این استارت‌آپ‌های تجارت اجتماعی ولث‌تک این‌چنین می‌گوید:
«این پلتفرم‌ها براساس این ایده ساخته می‌شوند که کاربران بتوانند سرمایه‌گذاری خود را پیگیری و دنبال کنند، دقیقا همان‌طور که بروزرسانی‌های فیسبوک را دنبال می‌کنند.»
الیاس قاصدی
1397/09/24 05:54
پرسش :  مشاوران رباتیک(Robo-advisors) چیست و چه کارکردی دارد؟     نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مشاوران رباتیک از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی برای ارائه‌ی مشاوره‌های مالی بهره می‌گیرند. این مشاوران براساس یادگیری از روند سرمایه‌گذاری‌های سودمند در بازار، اهداف مالی، میزان ریسک‌گریزی کاربر و متغیرهایی هم‌چون سن و درآمد، مشاوره‌های سودمندی را به کاربران ارائه می‌دهند.هوش مصنوعی آرام آرام جای تخصص و هوش انسانی را می‌گیرد و از این طریق هزینه‌ها را به میزان زیادی کاهش می‌دهد. 

بنابراین افرادی که توانایی مالی لازم برای اتخاذ مشاوره‌های مالی را ندارند نیز می‌توانند از این خدمات بهره بگیرند.براساس گزارشات دریافت شده از بی‌آی اینتلیجنس (BI Intelligence) تا آوریل ۲۰۱۷ بیش از ۲۰۰ شرکت مشاوره‌ای رباتیکی در ایالت متحده ثبت شده است، در انگلستان و چین تعداد این شرکت‌ها حدود ۲۰ عدد است. 

با این‌حال، همین شرکت پیش‌بینی کرده است که بازار مشاوران رباتیک آسیا سرعت رشد بسیار بالایی داشته باشد و تا سال ۲۰۲۲ تعداد مشاوران رباتیک در آسیا با بازار ایالت متحده برابر شود. تحقیقات وب‌سایت استاتیستا(Statista) هم سرعت رشد بالا در آسیا را تائید می‌کند. 
آن‌ها گزارش کرده‌اند که تعداد سرمایه‌گذاران چینی که از خدمات مشاوره‌های خودکار استفاده می‌کنند تا سال ۲۰۲۱ از ۲ میلیون به ۷۹.۴ میلیون افزایش خواهد یافت.
مدیر سایت
1397/09/24 05:54
پرسش :  صندوق‌های بازنشستگی رباتیک(Robo-retirement) چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
این صندوق‌ها نیز نسخه‌ی دیگری از مشاوران رباتیک هستند که در ایالت متحده محبوب شده‌اند. شرکت‌های این دسته‌بندی در زمینه‌ی مدیریت پس‌اندازهای بازنشستگی فعالیت می‌کنند.
از جمله‌ شرکت‌های این حوزه که بیشترین رشد را داشته‌اند، می‌توان به شرکت فیکس (Feex)، ربوست ولث(RobustWealth) و یونایتد اینکام(United Income) اشاره کرد.

امیر خسروی
1397/09/24 05:29
پرسش :  لطفا تفاوت اندوخته و ذخیره را بگوییدنمایش پاسخ...
پاسخ : 
اصطلاحات اندوخته و ذخیره در بسیاری از موارد بجای یکدیگر استفاده می گردند. اما می توان موارد کاربرد آنها را به شرح زیر تفکیک نمود:

 اصطلاح اندوخته در موارد زیر به کار می رود:
تخصیص و محدودیت در سود انباشته عموما بر اساس پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی و یا بموجب رعایت مفاد قراردادها و یا الزامات قانونی انجام شده و یکی از شیوه های گزارشگری تخصیص و محدودیت در سود انباشته ، نمایش مجزای آن در ترازنامه می باشد. این تخصیص و محدودیت در سود انباشته ،اندوخته نامیده می شود.
 مانند: اندوخته قانونی، اندوخته احتیاطی(عمومی)، اندوخته اختیاری(قراردادی) و......
 
 اصطلاح ذخیره معمولا در موارد زیر کاربرد دارد:

الف- جهت حسابهای دارایی ها که اینگونه حسابها نشان دهنده کاهش شناسایی شده در بهای تمام شده برخی اقلام دارایی بوده و باعث می گردند که داراییها مذکور به خالص ارزش بازیافتنی منعکس شوند.مانند: ذخیره مطالبات مشکوک الوصول، ذخیره کاهش ارزش موجودیها و سرمایه گذاریها.

 نکته :
 هرچند استهلاک انباشته نیز یک نوع حساب دارایی می باشد ولی به جهت تفاوت در نوع کاهش در داراییهای ثابت مشهود(استهلاک، کاهش ارزش داراییهای ثابت مشهود محسوب نمی شود) از اصطلاح ذخیره در این خصوص استفاده نمی شود.

ب- جهت بدهیهایی که زمان تسویه و یا تعیین مبلغ آنها، توام با ابهام نسبتا قابل توجه است.مانند: ذخیره مزایای پایان خدمت، ذخیره مالیات بر درآمد، ذخیره تضمین کالا و ...
مدیر سایت
1397/09/22 05:43
پرسش :  چگونه تسهیلات دریافتی شما توسط حوزه مالیاتی رسیدگی میشود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسابداری تسهیلات مالی دریافتی

کلیه وام های دریافتی که سررسید آن ها در سال مالی آتی باشد در صورت های مالی به عنوان تسهیلات مالی دریافتی گزارش میشود. مواردی که مربوط به نرخ سود و کارمزد تسهیلات دریافتی، تسهیلات ارزی، تسهیلات دارای سود تضمین شده می باشد باید در یادداشت های توضیحی افشا میشود.

 ثبت حسابداری تسهیلات مالی دریافتی : 

1- در زمان دریافت وام:
موجودی نقد (بدهکار)  تسهیلات مالی دریافتی ( بستانکار) **

2- بابت شناسایی سود تضمین شده :
هزینه مالی ( بدهکار )  سود تضمین شده پرداختنی ( بستانکار)  *

3- بابت تسویه اصل تسهیلات مالی :
تسهیلات مالی دریافتی ( بدهکار )   موجودی نقد ( بستانکار)  

4- بابت پرداخت هزینه مالی:

سود تضمین شده پرداختی( بدهکار )  موجودی نقد (بستانکار)  

 از منظر حسابداری برای دریافت تسهیلات مالی دریافتی این گونه ثبت ها باید انجام شود و با این شیوه برخورد میکنیم.
 ولی قوانین و بخش نامه ای مالیاتی در خصوص این موضوع چگونه صحبت میکنند؟ 

موارد را به صورت نکات زیر میتوانید مورد استفاده قرار دهید.

هزینه تسهیلات مالی دریافتی از نظر مالیاتی جزء هزینه های قابل قبول مالیاتی محسوب نخواهد شد اگر تسهیلات مالی دریافتی در جهت فعالیت موسسه به کار گرفته نشود.
سود و کارمزدی که بابت تامین منابع مالی و تسهیلات مالی پرداخت میشود در صورتی مورد قبول واقع میشود که به موسسات و بانکهای مورد تایید بانک مرکزی پرداخت شده باشد، اگر این پرداخت ها به افراد یا موسساتی باشد که غیر بانکی هستند و مورد تایید بانک مرکزی نیستند هزینه های غیر قابل قبول خواهند بود.
اگر از محل دارایی و منابع مالی شرکت به افراد دیگر مبالغی را پرداخت کنند این مبالغ نیز قابل قبول نخواهد بود. حسابهای شخصی افراد ارتباطی به منابع شرکت ندارد و نباید برای پرداخت های خود از منابع شرکت استفاده شود. اگر وامی دریافت شد که هدف از آن ساخت یا تحصیل دارایی باید این مبلغ در بهای تمام شده حتما لحاظ گردد.

سعید صادقیی
1397/09/22 05:41
پرسش :  بازار ابزارهای مشتقه (Derivatives market) چیست و چه کارکردی؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
اوراق بهاداری که براساس نوسانات قیمت دارایی‌های پایه‌ای  (Underlying asset) چون سهام، کالا، ارز، فلزات گران‌بها و ... در قالب قراردادهای تعهدی یا اختیاری معامله می‌شوند، تحت عنوان ابزارهای مشتقه شناخته می‌شوند. 
طبیعتاً بازاری که وظیفه کشف قیمت چنین اوراقی را برعهده دارد، بازار ابزار مشتقه نام دارد. 
این بازار با هدف پوشش ریسک‌های کسب‌وکار از جمله ریسک تامین یا فروش محصولات، ریسک نوسانات نرخ ارز و ... تشکیل شده است. 
با توجه به ذات پیچیده این بازار در مقایسه با بازارهایی چون سهام یا اوراق قرضه، عمدتاً موسسات مالی و افراد حرفه‌ای‌تر در این بازارها فعالیت داشته و طبیعتا بواسطه ریسک بالاتر انتظار بازدهی بالاتری نیز دارند. 
قراردادهای آتی، پیمان آتی و اختیارها از جمله دارایی‌های مالی قابل معامله مرسوم در این بازارها است.
مدیر سایت
1397/09/22 05:40
پرسش :  بازار کالا (Commodities market) چیست و چه کاربردی دارد؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
همانطور که از نام این بازار پیداست، در این بازار کالاهای استاندارد و پرمصرف قابل معامله است. 
گستره محصولات قابل معامله از محصولات کشاورزی چون آرد، قهوه، کاکائو، شکر، زعفران و ... تا محصولات معدنی همچون طلا، نفت و فلزات اساسی متنوع است. 
اگرچه در این بازار امکان معامله فیزیکی نیز وجود دارد، اما قشر اعظم معاملات بصورت تراکنش‌های مالی بوده و معمولاً دارایی فیزیکی تحویل داده نمی‌شود.
احمد نجفیان
1397/09/22 05:32
پرسش : 
 آیا جریانهای نقدی مرتبط با مالیات بر درآمد باید در صورت تطبیق گزارش شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر، طبق استاندارد بین المللی حسابداری شماره ۷، این اطلاعات باید جداگانه افشا و به عنوان جریانهای نقدی "فعالیتهای عملیاتی" طبقه بندی شود.
مگر اینکه بتوان آن را به طور مشخص مرتبط با فعالیتهای سرمایه گذاری و تامین مالی تشخیص داد‌. در استاندارد بین المللی حسابداری شماره ۷ طبقه ی جداگانه ای با عنوان "مالیات بر درآمد" وجود ندارد.
سحر خسروجردی
1397/09/22 05:19
پرسش :  چه حوادثی «حوادث ناشی از کار» محسوب می‌شوند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. مقصود از حین انجام وظیفه، تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمانها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام مأموریتی باشد. 

اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توانبخشی و اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به کارگاه جزء اوقات انجام وظیفه محسوب می گردد مشروط بر اینکه حادثه در زمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد.حوادثی که برای بیمه شده حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان و مساعدت به آنان اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار محسوب می شود.
مدیر سایت
1397/09/22 05:19
پرسش :  آيا در هنگام محاسبه عيدي و پاداش سالانه مدتی كه كارگر در مرخصی استعلاجی بوده  نيز جزء سوابق وی منظور می گردد؟ 

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ماده ۷۴ قانون كار مدت مرخصی استعلاجی كه به تاييد سازمان تامين اجتماعی رسيده باشد جزء سوابق كار كارگران محسوب می شود لذا ايام مذكور مشمول پرداخت عيدی و پاداش سالانه نيز خواهد بود.
مدیر سایت
1397/09/18 13:37
پرسش :  بازار سرمایه (Capital market) چیست و چه کارکردی دارد؟    نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بازار سرمایه با هدف تأمین مالی بلندمدت (با سررسید بالای یکسال) برای کسب‌وکارها و افراد تشکیل شده است. 
این بازار به دو بخش بازار سهام  (Stock market) و بازار اوراق قرضه  (Bond market) دسته‌بندی می‌شود.
بازار سهام با هدف ایجاد دسترسی شرکت‌ها به تأمین مالی از طریق سهام  در ازای اعطای بخشی از سهام به تأمین‌کنندگان سرمایه فعالیت می‌کند. طبیعتاً تأمین‌کنندگان سرمایه نیز با انتظار رشد ارزش سهام شرکت‌ها براساس عملکرد آتی آن‌ها اقدام به مشارکت در این زمینه می‌کنند. 
بازار اوراق قرضه با هدف ایجاد دسترسی شرکت‌ها به تأمین مالی از طریق اوراق بدهی  در ازای اعطای نرخ بهره مشخص در بازه زمانی معین به تأمین‌کنندگان سرمایه ایجاد شده است. اوراق مشارکت، اوراق مرابحه، اوراق رهنی و اجاره از نمونه ابزارهای تامین مالی هستند که در ایران بکار گرفته می‌شوند.
مریم شاهدی
1397/09/17 05:58
پرسش : 
آیا جریانهای نقدی مرتبط با مالیات بر درآمد باید در صورت تطبیق گزارش شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر
طبق استاندارد بین المللی حسابداری شماره ۷، این اطلاعات باید جداگانه افشا و به عنوان جریانهای نقدی "فعالیتهای عملیاتی" طبقه بندی شود؛ 
مگر اینکه بتوان آن را به طور مشخص مرتبط با فعالیتهای سرمایه گذاری و تامین مالی تشخیص داد‌.

پ.ن: در استاندارد بین المللی حسابداری شماره ۷ طبقه ی جداگانه ای با عنوان "مالیات بر درآمد" وجود ندارد.
زهرا احمدی
1397/09/17 05:49
پرسش : 
لطفا مهمترین نسبتهای اهرمی را با توضیح کامل بفرمایید
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
نسبت بدهی:
نسبت بدهی، مجموع بدهیها را نسبت به مجموع دارائیها می سنجد. این نسبت درصد وجوهی را نشان می دهد که از طریق بدهیها تامین شده است.

 نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام:
این نسبت نشان می دهد که در مقایسه با وجوهی که از طریق صاحبان سهام تامین شده، چقدر از منابع مالی توسط بدهی بدست آمده است.

 نسبت پوشش هزینه بهره:
نسبت پوشش هزینه های بهره، تعداد دفعاتی را نشان می دهد که سود قبل از مالیات(یا بعد از مالیات) می تواند هزینه بهره را پوشش دهد.

پوریا مرادی
1397/09/12 13:15
پرسش :  آیا انعقاد قرارداد کار موقت با مدت بیش از یکسال و به مدت طولانی مجاز است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در قانون کار محدودیت زمانی برای مدت قراردادهای کار في مابين كارگران و كارفرمايان پیش‌بینی نشده است و فقط طبق تبصره یک ماده ۷ این قانون، حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیرمستمر دارد توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. كه تا كنون اين مصوبه تصويب و ابلاغ نگرديده است ، لذا انعقاد قرارداد کار به هر مدت كه مورد توافق طرفين قرار گيرد منع قانونی نداشته و قرارداد در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد وفق مدلول ماده ده قانون مدنی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند نافذ خواهد بود.
مدیر سایت
1397/09/12 12:57
پرسش : 
بازار پول (Money market) چیست و چه کارکردی دارد؟    
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
این بازار، نوعی از بازارهای بدهی با نقدشوندگی بالا است که با هدف تأمین مالی کوتاه‌مدت (با سررسید زیر یکسال) برای کسب‌وکارهای مختلف و افراد تشکیل شده است. نقدشوندگی بالای این بازار فضای مناسبی را برای افرادی که بازده مورد انتظار بالاتر از اوراق با درآمد ثابت و پایین‌تر از سهام دارند، ایجاد نموده است.به طور مثال، مجموع ارزش دارایی‌های تحت مدیریت صندوق‌های بازار پول (Money market fund) در امریکا بالغ بر 2.6 تریلیون دلار است. با توجه به وجود مسائل قانونی و فقهی، بازار منسجمی برای این منظور در ایران وجود ندارد.
محمدرضا ارجمند
1397/09/10 09:09
پرسش :  صندوق متشکل از صندوق‌ها (Fund of fund) چه کارکردی در بازارهای مالی دارند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
این ساختار که در سیستم مالی تحت عنوان FOF نیز شناخته می‌شوند، استراتژی سرمایه‌گذاری خاصی است که در آن دارایی‌های صندوق میان واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های تخصصی مختلف تخصیص داده می‌شود. با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری هرکدام از صندوق‌ها در بازارهای مالی بصورت حرفه‌ای و توسط تحلیل‌گران متخصص هر حوزه انجام می‌گیرد، این ابزار راهکار مناسبی برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و در عین حال تنوع‌سازی شده در بازارهای مالی محسوب می‌شود.

ساسان جعفری
1397/09/10 09:08
پرسش : 
شرکت های تأمین سرمایه (بانک سرمایه‌گذاری) (Investment bank) چه کارکردی در بازارهای مالی دارند؟ 
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بانک‌های سرمایه‌گذاری که در ایران تحت عنوان شرکت‌های تأمین سرمایه شناخته می‌شوند، موسسات مالی هستند که وظیفه تأمین مالی عمدتا از طریق انتشار اوراق بدهی برای کسب‌وکارها را دارند. طراحی ابزار های تأمین مالی، پذیره‌نویسی، تضمین نقدشوندگی و ... از جمله کارکردهای شرکت‌‌های تامین سرمایه می‌باشد. در کنار چنین خدماتی، عمده شرکت‌های تأمین سرمایه در حوزه مدیریت دارایی‌ها نیز فعالیت می‌کنند. علاوه بر این، انجام معاملات ادغام و تملیک نیز در حیطه این موسسه مالی قرار می‌گیرد.
رضا گرگانی
1397/09/10 09:08
پرسش :  شرکت های مشاوره مالی و سرمایه‌گذاری (Advisory firm) چه کارکردی در بازارهای مالی دارند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
این موسسات مالی با مطالعه، تحلیل، سناریوسازی و پیش‌بینی روندهای آتی سیاسی و اقتصادی در بازارهای مالی در نقش تصمیم‌ساز برای سرمایه‌گذاران خرد و نهادی ظاهر می‌شوند. جمع‌آوری، یکپارچه‌سازی و آنالیز داده‌ها، پیش‌بینی مبتنی بر رویدادهای احتمالی و تعریف سناریوهای مختلف عمده‌ترین فعالیت این موسسات می‌باشد. علاوه بر فروشِ تحلیل‌، سود حاصل از مدیریت دارایی نیز بعنوان مدل درآمدی این موسسات شناخته می‌شود.
ماهان صیادی
1397/09/10 09:01
پرسش :  صندوق‌های بازنشستگی (Pension fund) چه کارکردی در بازهای مالی دارند؟  نمایش پاسخ...
پاسخ : 
این نوع صندوق‌ها با جمع‌آوری منابع مالی شاغلین و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی سعی در ارائه برنامه‌های بازنشستگی دارند. این نوع صندوق‌ها معمولا با افق سرمایه‌گذاری میان‌مدت و بلندمدت و با استراتژی سرمایه‌گذاری منفعلانه فعالیت می‌کنند.
مدیر سایت
1397/09/10 09:01
پرسش :  صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه (Venture capital fund) چه کارکردی در بازارهای مالی دارند؟   نمایش پاسخ...
پاسخ : 
صندوق‌ها یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه با هدف سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای نوپا و با تحمل ریسک بالا ایجاد شده‌اند. چنین سرمایه‌گذاری‌هایی عمدتاً در صنایع با نرخ رشد بالا و تکنولوژیک انجام می‌پذیرد. مدل درآمدی این نوع سرمایه‌گذاری‌ها، سود سرمایه‌ای  حاصل از فروش سهام کسب‌وکار نوپا است.
علیرضا بابایی
1397/09/10 09:00
پرسش :  کارگزاری‌ها (Brokerage) چه کارکردی در بازار مالی دارند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کارگزاری‌ها واسط دسترسی فعالان اقتصادی به بازارهای مالی هستند. کارگزاران در قبال ایجاد دسترسی به بازارهای مالی حق دسترسی در قالب کارمزد معاملاتی دریافت می‌کنند.
مدیر سایت
1397/09/10 09:00
پرسش :  صندوق‌های پوششی (Hedge fund) چه کارکردی در بازار مالی دارند؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
این نوع صندوق‌ها همانند سایر صندوق‌ها با هدف تجمیع منابع مالی و سرمایه‌گذاری آن در بازارهای مالی طراحی شده‌اند. البته این نوع صندوق‌ها عمدتاً در بازارهای مالی پرریسک‌تر مانند بازار ابزار مشتقه فعالیت داشته و با انعطاف بالاتر، ریسک بالاتر و بازدهی مورد انتظار بیشتری اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند.
مدیر سایت
1397/09/10 08:59
پرسش :  صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک (Mutual fund) چه کارکردی در بازارهای مالی دارند؟    نمایش پاسخ...
پاسخ : 
نوعی از ابزارهای سرمایه‌گذاری هستند که با هدف تجمیع منابع مالی اشخاص و سرمایه‌گذاری بهینه آن‌ در بازارهای مالی (مانند بازار سهام) طراحی شده اند. 
کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، مدیریت حرفه‌ای و افزایش انعطاف در سرمایه‌گذاری از مزایای پیاده‌سازی این نوع از صندوق‌هاست.
مهدی طارانی
1397/08/27 10:37
پرسش :  استارت‌آپ (‌startup) چیست؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
استارت‌آپ کسب و کاری است که قسمتی از آن مبتنی بر فناوری است. لازم به توضیح است که هر کسب و کار که بر پایه فناوری است، لزوما استارت‌آپ نیست، ولی همه استارت‌آپ‌ها به نحوی از وب، موبایل، اینترنت و فناوری‌های جدید استفاده می‌کنند تا رشد بالایی داشته باشند و به تعداد کاربران بالایی برسند. در فرهنگ لغات موجود استارت آپ (Startup) شرکت نوپا و تازه تاسیس معنی شده است.
تعاریف مختلفی از استارت آپ در منابع مختلف وجود دارد. طبق گفته استیو بلنک، پروفسور دانشگاه استنفورد، استارت‌آپ یک سازمان است که برای پیدا کردن یک مدل کسب و کار مقیاس پذیر و همچنین تکرار پذیر راه اندازی می شود. طبق گفته USSBA (مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا) استارت آپ به کسب و کارهایی گفته می شود که حول محور فناوری شکل می گیرد و پتانسیل بالایی برای رشد در آینده دارند. به طور کلی استارت آپ به کسب و کارهایی گفته می شود که جهت برطرف کردن نیازی بر پایه فناوری‌های جدید راه اندازی می شود.
مدیر سایت
1397/06/07 04:56
پرسش : 
چنانچه کارگر از انجام دستور کارفرما در مورد رفتن به مأموریت امتناع نماید آیا مرتکب قصور در انجام وظیفه شده است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در صورت عدم قید در قرارداد کار اولیه و یا عدم موافقت بعدی کارگر به انجام مأموریت و چنانچه در شرح شغل کارگر نیز انجام مأموریت پیش بینی نشده باشد کارگر تکلیفی نسبت به انجام مأموریت موضوع ماده 46 قانون کار نداشته و عدم انجام آن نیز نمی تواند از مصادیق قصور در انجام وظیفه مندرج در ماده 27 قانون کار شناخته شود.


 آیا کارگرانی که در اجرای تبصره ماده 4 آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ماده 154 قانون کار به مرخصی اعزام می شوند استحقاق دریافت فوق العاده مأموریت را خواهند داشت؟

مرخصی پیش بینی شده در تبصره ماده 4 آئین نامه اجرائی موضوع تبصره ماده 154 قانون کار عنوان مرخصی ورزشی داشته و قانوناً مشمول فوق العاده مأموریت مقرر در ماده 46 این قانون نخواهد بود.
مدیر سایت
1397/06/07 04:56
پرسش : 
آیا می توان با فرد قرارداد پیمانکاری داشت بدون آنکه مشمول قانون کار گردد ؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ماهیت و شکل قرارداد پیمانکاری با قرار داد کارگری کاملا متفاوت می باشد ابتداء به مواد ذیل اشاره می گردد 

الف ) کارگر از لحاظ این قانون فردی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کند. ( ماده 2 قانون کار ) 

ب ) کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق‌السعی کار می‌کند. مدیران و مسئولان و به طور عموم کلیه‌ی کسانی که عهده‌دار اداره‌ی کارگاه هستند نماینده‌ی کارفرما محسوب می‌شوند و کارفرما مسئول کلیه‌ی تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می‌گیرند. در صورتی که نماینده‌ی کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرما آن را نپذیرد در مقابل کارفرما ضامن است.( ماده3 قانون کار ) 

ج ) قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می‌دهد. ( ماده 7 و تبصره های آن ) 
مدیر سایت
1397/05/16 05:50
پرسش :   اگر طرفین قرارداد بر عقد پیمانکاری توافق کنند، آیا رابطه آنان مشمول قانون کار قرار نمی گیرد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
صرف اینکه طرفین عنوان قرارداد منعقده بین خود را عقد پیمانکاری قرار دهند این امر لزوماً به معنی خارج شدن رابطه قراردادی آنان از حوزه شمول قانون کار نمی شود.

🔹در این خصوص در صورت بروز اختلاف و طرح موضوع در اداره کار محل تشخیص کارگر مشمول قانون کار از غیر مشمولان این قانون که مستلزم بررسی دقیق مفاد قراردادها و دقت در شرایط حاکم بر روابط طرفین است با مراجع رسیدگی کننده واحد کار و امور اجتماعی خواهد بود.
مدیر سایت
1397/05/01 10:19
پرسش :  ایرانی‌ها سال گذشته چقدر مالیات دادند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
آخرین آمار بانک مرکزی نشان می دهد بیش از 99 درصد درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده در قالب قانون بودجه سال 1396 محقق شده است. 

- میزان درآمد دولت از محل مالیات به 115 هزار و 840 میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی برابر با 14.2 درصد را نشان می دهد.

- میزان درآمدهای مالیاتی در سال 1395 برابر با 101 هزار و 470 میلیارد  تومان بود.

مدیر سایت
1397/05/01 10:18
پرسش :  حق اولاد چقدر است و به چند فرزند تعلق می گیرد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حق اولاد برای هر فرزند معادل سه برابر حداقل دستمزد روزانه آن سال تعلق می گیرد. در سال ۱۳۹۷ به ازای هر فرزند مبلغ ۱۱۱،۴۱۴ تومان می باشد. در صورت داشتن شرایط موجود در ماده ۸۶ قانون تأمین اجتماعی، محدودیتی در دریافت حق اولاد وجود ندارد.

مدیر سایت
1397/04/26 04:57
پرسش :   آیا خدمات تامین نیروی انسانی مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
براساس بند ۱۱بخشنامه شماره ۲۸۰۰۴، فعالیت‌های پیمانکاری تامین نیروی انسانی از جمله ارائه خدمات مشمول مالیات موضوع این قانون خواهند بود .

ارائه‌دهندگان این خدمات مکلفند مالیات و عوارض متعلقه را به ماخذ مبلغ ناخالص مندرج در صورتحساب محاسبه و از طرف دیگر معامله وصول نمایند .

خدمات پیمان مدیریت تامین نیروی انسانی در شرایطی موضوعیت دارد که کارفرما حقوق و دستمزد نیروی انسانی را به صورت مستقیم و بی واسطه تخصیص یا پرداخت و در دفاتر قانونی خود تحت هزینه حقوق و دستمزد ثبت نمایند و لیست بیمه و مالیات حقوق به نام کارفرما به سازمان‌های ذیربط ارائه گردد .

بدیهی است در این صورت صرفا کارمزد ارائه خدمات مدیریتی مشمول مالیات و عوارض خواهد بود.
مدیر سایت
1397/04/23 11:01
پرسش : 
تغیر در عمر مفید ، ارزش اسقاط و روش استهلاک دارایی ثابت مشهود آیا تغییر در روش میباشد ؟ اصولا آثار تغییر در روش چگونه در صورت های مالی منعکس می شود ؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر تغیرات مذکور تغیر در برآورد است تغیر در روش از طریق اصلاح و تعدیل مانده حسابهای اول دوره ذی ربط در صورتهای مالی منعکس می گردد.

با مطالعه بند های ۶۲ و ۸۲ استاندارد حسابداری شماره ۱۱که از تاریخ ۱/۱/۱۳۸۰ نیز لازم الاجرا گردیده متوجه می شویم تغییر روش استهلاک و تغییر نرخ ، هر دو بعنوان تغییر برآورد محسوب میشوند و اساسا برخورد با تغییر روش استهلاک را بعنوان تغییر روش قلمداد نمی نمایند و این بعنوان یک استثناء محسوب میگردد.

مدیر سایت
1397/04/23 07:23
پرسش : 
اگر حق‌بیمه کارمندها چند ماه بعد از شروع کار شرکت ثبت و پرداخت شود، جریمه به آن تعلق می‌گیرد یا بار اول از جریمه معاف است؟ اگر جریمه دارد مبلغ آن چقدر است?
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حق‌بیمه هرماه باید تا آخرین روز ماه بعد پرداخت شود، در غیر این صورت مشمول جریمه خواهد بود و معافیت هم ندارد. جریمه ارسال نکردن لیست کارکنان و شاغلین به شعبه تامین‌اجتماعی 10 درصد است و یک‌بار وصول می‌شود. ولی جریمه پرداخت نکردن حق‌بیمه ماهی 2 درصد است که در صورت تداوم عدم پرداخت ماهانه تکرار می‌شود.
مدیر سایت
1397/04/23 07:18
پرسش : 
تغییر در عمر مفید ، ارزش اسقاط و روش استهلاک دارایی ثابت مشهود آیا تغییر در روش می باشد؟ اصولا آثار تغییر در روش چگونه در صورت های مالی منعکس می شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خیر تغیرات مذکور تغیر در برآورد است تغیر در روش از طریق اصلاح و تعدیل مانده حسابهای اول دوره ذی ربط در صورتهای مالی منعکس می گردد.

با مطالعه بند های ۶۲ و ۸۲ استاندارد حسابداری شماره ۱۱که از تاریخ ۱/۱/۱۳۸۰ نیز لازم الاجرا گردیده متوجه می شویم تغییر روش استهلاک و تغییر نرخ ، هر دو بعنوان تغییر برآورد محسوب میشوند و اساسا برخورد با تغییر روش استهلاک را بعنوان تغییر روش قلمداد نمی نمایند و این بعنوان یک استثناء محسوب می گردد.
مدیر سایت
1397/04/17 05:53
پرسش : 
جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاری املاک در خصوص املاکی که مالک آن اشخاص حقیقی می باشد چه میزان است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مطابق ماده ۱۹۲ قانون مالیاتهای مستقیم، در کلیه مواردی که مودی یا نماینده او که به موجب مقررات قانون مالیاتهای مستقیم از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل ۳۰ درصد مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیاتهای مستقیم و ۱۰ درصد مالیات متعلق 《برای سایر مودیان》 می باشد.

فلذا جریمه عدم تسلیم اظهارنامه اجاره املاک برای مالکین حقیقی ، ۱۰٪ مالیات متعلق خواهد بود که غیر قابل بخشش نیز می باشد.
مدیر سایت
1397/04/17 05:48
پرسش :  سود تقلیل یافته هر سهم چگونه محاسبه می شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
سود(زیان) تقلیل یافته هر سهم حاصل تقسیم سود خالص یا زیان قابل انتساب به صاحبان سهام عادی بر میانگین موزون تعداد سهام عادی بالقوه تقلیل دهنده و عادی طی دوره می باشد.

اینکه سهام عادی بالقوه واقعاً به سهام عادی تبدیل خواهد شد، معمولاً در تاریخ گزارشگری واحد تجاری قابل تعیین نیست. با این حال با فرض تبدیل، برآورد معقولی از سود هر سهم امکان‌پذیر است.

در محاسبه میانگین موزون تعداد سهام عادی، سهام عادی بالقوه برای دوره‌ای که در جریان است، درنظر گرفته می‌شود. سهام عادی بالقوه‌ای که در دوره گزارشگری بازخرید یا ابطال می‌شود فقط برای بخشی از دوره که در جریان بوده است در محاسبه سود تقلیل‌یافته هر سهم منظور می‌شود.

سهام عادی بالقوه‌ای که در دوره گزارشگری به سهام عادی تبدیل شده است، در محاسبه سود تقلیل‌یافته هر سهم از ابتدای دوره تا تاریخ تبدیل و از تاریخ تبدیل نیز سهام عادی مربوط، در محاسبه سود پایه و تقلیل یافته هر سهم درنظر گرفته می‌شود.
امیرحسین خسروی
1397/04/17 05:45
پرسش :  اجزای مجموعه کامل صورت های مالی را طبق استانداردهای حسابداری ایران ذکر نمایید؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
وفق بند ۸ استاندارد شماره ۱ حسابداری اجزای کامل صورت های مالی بشرح ذیل میباشند :
مجموعه‌ کامل‌ صورتهای‌ مالی‌ شامل‌ اجزای‌ زیر است‌ :
الف ‌.صورتهای‌ مالی‌ اساسی ‌ :
۱ . ترازنامه‌ : ترازنامه ‌، داراییها ، بدهیها و حقوق‌ صاحبان‌ سرمایه‌ در پایان‌ دوره‌ را گزارش‌ می‌کند .
۲. صورت‌ سود و زیان‌ 
درآمدها و هزینه‌های‌ دوره‌ در صورتهای‌ عملکرد مالی‌ یعنی‌ صورت‌ سود و زیان‌ و صورت سود و زیان‌ جامع‌ گزارش‌ می‌شود .
۳. صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ 
۴. صورت‌ جریان‌ وجوه‌ نقد : صورت‌جریان‌ وجوه‌ نقد ، جریانهای‌ نقدی‌ دوره‌ را گزارش‌ می‌کند و جریانهای‌ نقدی‌ ناشی‌ از عملیات‌ را از جریانهای‌ نقدی‌ ناشی‌ از سایر فعالیتهای‌ واحد تجاری‌ متمایز می‌کند
ب‌ . یادداشتهای‌ توضیحی‌
وفق بند ۲۳ استاندارد مذکور ، به استثنای‌ اطلاعات‌ مربوط‌ به‌ جریانهای‌ نقدی ‌، واحد تجاری‌ باید صورتهای‌ مالی‌ خود را برمبنای‌ تعهدی‌ تهیه‌ کند .
مدیر سایت
1397/04/17 05:44
پرسش : 
 چنانچه کارگر مستعفی پس از سپری شدن پانزده روز فرجه قانونی از استعفاء منصرف شود، آیا کارفرما حق دارد با استرداد استعفاء مخالفت نماید؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به صراحت تبصره ماده 21 قانون کار حداکثر مدتی که کارگر پس از تسلیم استعفای کتبی خود به کارفرما می تواند اعلام انصراف از استعفاء نماید پانزده روز بوده و لذا در صورت عدم استفاده کارگر از این اختیار قانونی در فرجه مقرر امکان انصراف از استعفاء صرفاً منوط به موافقت کتبی کارفرما با درخواست کارگر خواهد بود.

در غیر اینصورت استعفاء در راس زمان انقضاء یک ماه مقرر در قانون کار تحقق پیدا کرده و قرارداد کار خاتمه خواهد یافت.

 بدیهی است چنانچه به تشخیص مراجع حل اختلاف ادامه کار کارگر پس از انقضاء یک ماه پیش بینی شده در تبصره، ناشی از توافق طرفین به منظور تأمین فرصت بیشتر برای کارفرما جهت تعیین جانشین کارگر مستعفی بوده باشد، تاریخ تحقق استعفاء به پایان مدت توافق شده تغییر پیدا می کند.
مدیر سایت
1397/04/17 05:41
پرسش : 
آیا در کارگاههایی که پنجشنبه ها تعطیل هستند و ۴۴ ساعت را در ۵ روز توزیع می کنند ، چنانچه کارکنان روز جمعه کار کنند بازهم باید روز دیگری را تعطیل شوند ( بجای جمعه)؟ یا اینکه پرداخت فوق العاده جمعه کاری کفایت میکند؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ساعات کار این افراد در ۵ روز ۴۴ ساعت است و اگر جمعه سرکار بیایند مازاد بر ۴۴ ساعت است و نمیتوان پنجشنبه را به عنوان جایگزین روز جمعه دانست. 

بنابر این اگر بخواهند این جایگزینی را انجام دهند:

اولا باید شرایط کارشان منطبق با مدلول ماده ۶۲ قانون کار باشد و
 ثانیا برنامه کاری را برای ۶ روز هفته و ۴۴ ساعت تعیین کنند که این خود از مصادیق تغیر شرایط کار موضوع ماده ۲۶ ق.ک است.
لازم به ذکر است که وضعیت فعلی این کارکنان منطبق است با تبصره ۳ ماده ۶۲ (انجام ۴۴ ساعت کار در ۵ روز) .
مدیر سایت
1397/04/17 05:39
پرسش :  مقررات مربوط به روش های نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک برای صاحبان مشاغل گروه دوم و سوم چگونه است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در بند 13 ماده 6 آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ در خصوص مقررات مربوط به روش های نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک برای صاحبان مشاغل گروه دوم و سوم،به شرح زیر اشاره شده است:

ب- صاحبان مشاغلی که در گروه دوم قرار می گیرند، مکلفند برای هر سال مالیاتی اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا یا ارائه خدمات و سایر درآمدها و اسناد خرید کالا، خدمات و دارایی و سایر اسناد هزینه های انجام شده را به تفکیک و به ترتیب تاریخ وقوع هر یک از رویدادهای مالی، نگهداری و صورت درآمد و هزینه خود را ماهانه به شرح فرم پیوست (1) بر اساس آن تنظیم نمایند.

پ– صاحبان مشاغلی که در گروه سوم قرار می گیرند مکلفند برای هر سال مالیاتی اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا یا ارائه خدمات و سایر درآمدها و اسناد خرید کالا و خدمات و سایر اسناد هزینه های انجام شده را نگهداری و خلاصه درآمد و هزینه سالانه خود را به شرح فرم پیوست (2) بر اساس آن تنظیم نمایند.

نتیجه گیری:
صاحبان مشاغلی که در گروه های دوم و سوم قرار می گیرند نیازی به پلمپ دفاتر تجاری( روزنامه و کل)نزد مراجع ذی ربط ندارند و صرفا گزارش های فوق الذکر را می بایست تکمیل نموده و به همراه مدارک مثبته در زمان رسیدگی به مقامات سازمان امور مالیاتی تسلیم نمایند.
مدیر سایت
1397/04/17 05:34
پرسش :  شرایط بازنشستگی پیش از موعد با کمتر از 10 سال سابقه به چه صورت است ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
برای بازنشستگی افراد بالای 60 سال سن ، داشتن حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه الزامی می باشد و اگر سابقه شخص کمتر از 10 سال می باشد  امکان خرید سابقه تا حدنصاب 10 سال وجود دارد که مبلغ آن بر اساس حداقل دستمزد سال 97 حدود 4 میلیون 400 هزارتومان بابت هر سال می باشد که باید به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز گردد و پس از آن فرد می تواند درخواست برقراری مستمری بازنشستگی دهد.
مدیر سایت
1397/04/17 05:34
پرسش :  چک سفید امضا چیست؟ آیامی شود چک تضمین تخلیه را اجرا گذاشت؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
منظور از سفید امضاء بودن چک امضاء نداشتن چک نمی باشد. زیرا در چنین صورتی سند مزبور چک نمی باشد (دارای اعتبار نمی باشد) بلکه حالتی را بیان می کند که چک امضاء دارد اما از جهت محتوا و سایر موارد سفید است.

در صورت درج شرط در چک، چک قابلیت تعقیب کیفری خود را از دست می دهد، اما از طریق اجرای ثبت نیز می توان نسبت به آن اقدام کرد. 

بنابراین در این حالت مطالب و ادعاهای مربوط به شرط در اداره ثبت قابل رسیدگی نمی باشد و فقط وجه مرقوم در چک قابل صدوراجراییه در اداره ثبت می باشد.

چنانچه در متن چک قید شده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است. به طور مثال چکی را که مستاجر بابت تخلیه ملک در سر وعده به موجر می دهد.

بنابراین در صورتی که مستاجر با انقضای مدت اجاره ملک را تخلیه نکند، موجر نمی تواند علیه مستاجر به واسطه داشتن چک تخلیه، شکایت کیفری مطرح نماید.

این در حالی است که موجر این امکان را خواهد داشت تا از طریق محاکم حقوقی وجه چک را مطالبه نماید.
مدیر سایت
1397/04/17 05:20
پرسش :  ودیعه پرداختی از طرف مستاجر آیا مشمول مالیات اجاره میباشد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
نظر دفتر فنی سازمان امور مالیاتی درباره رهن کامل: 

در خصوص نحوه اقدام ... در اجرای مقررات تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون مالیاتها مصوب ۱۳۶۶ واصلاحات بعدی آن، نسبت به مواردی که در قرارداد اجاره، مبلغی بصورت قرض الحسنه پرداخت و در پایان قرارداد به مستأجر بازگردانده میشود (همان مبلغی که دراصطلاح تحت عنوان "رهن" در قراردادهای اجاره بصورت "رهن کامل" یا "رهن واجاره" بکار میرود)، به آگاهی می رساند: 

با عنایت به مقررات تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون یاد شده، که اشخاص موضوع این تبصره رامکلف به کسرمالیات براجاره ازمال الاجاره پرداختی نموده است ونیز مفاد جز ج بند ۲ بخشنامه ۱۳۵۳۰ مورخ ۲۷/ ۷/ ۱۳۸۴ که مقرر می دارد اشخاص موضوع تبصره ۹ ماده ۵۳ مذکور ، در کسر مالیاتهای تکلیفی فقط باید مبلغ پرداختی خود بابت مال الاجاره را مأخذ قرار دهند ... همچنین اگر ملک ، بصورت رهن تصرف (بدون دریافت مال الاجاره)-رهن کامل- واگذار شده باشد ، کسر و پرداخت مالیات به تبع عدم پرداخت مال الاجاره منتفی می باشد . 

بنابراین اشخاص موضوع تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون مالیاتها، تکلیفی در خصوص کسر مالیات براجاره نسبت به مبالغی که بصورت قرض الحسنه (ودیعه) به مالک پرداخت نموده اند (مبالغ رهن در قراردادهای واگذاری به اجاره اعم از رهن و اجاره با رهن کامل) ندارند.

شایان ذکراست پیرواصلاحیه اخیرقانون مالیاتها مصوب ۳۱/ ۴/ ۹۴ این موضوع در تبصره (۱) ماده ۵۴ اصلاحی، تصریح گردیده است که موجب تبصره موصوف "در صورتی که مستأجر جز مشمولین تبصره ۹ ماده ۵۳ این قانون باشد، اجاره پرداختی مستأجرملاک تعیین درآمد مشمول مالیات اجاره خواهد بود. (تازه‌های مالیاتی)
مدیر سایت
1397/04/11 05:18
پرسش :   منظور از ساعات کار چیست و آیا ساعات صرف غذا جزء ساعت کار کارگران به حساب می آید؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
همانگونه که ماده 51 قانون کار نیز به آن تصریح دارد ساعت کار در این قانون مدت زمانی است که کارگر نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار می دهد به این لحاظ ساعات صرف صبحانه و نهار جزء ساعت کار به حساب نمی آید 

بدیهی است چنانچه در کارگاهی از قبل رویه مورد عمل بر این قرار گرفته باشد که ساعت صرف صبحانه یا نهار و یا شام جزء ساعت کار به حساب آید استمرار آن به عنوان عرف مستقر در کارگاه محسوب و کما کان باید اجرا گردد . 

ضمناً با توجه به ماده 150 قانون کار کارفرما مکلف است در ایام ماه مبارک رمضان مدتی را برای ادای فرایض دینی و صرف افطار یا سحری اختصاص دهد که این مدت جزء ساعت کار کارگران منظور می شود.
مدیر سایت
1397/04/11 05:15
پرسش :  در چه کشورهایی زنان بیشتر از مردان حساب بانکی دارند؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
تنها در شش کشور جهان، تعداد زنانی که دارای حساب بانکی هستند، بیشتر از مردان است. این کشورها عبارتند از آرژانتین، گرجستان، اندونزی، لائوس، مغولستان و فیلیپین.

طبق این گزارش، از نظر فعالیت‌های بانکی، مردان هنوز به مراتب از زنان جلوترند.
مدیر سایت
1397/04/11 05:00
پرسش :  نحوه بستن حسابهای موقت در حسابداری تعهدی به چه صورت است ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
۱– بستن حسابهای درآمد: هر یک از حساب های درآمد که دارای مانده بستانکار می باشند بدهکار و حساب خلاصه سود و زیان به میزان مجموع مانده حسابهای درآمد بستانکار می گردد .
۲– بستن حساب های هزینه: هر یک از حساب های درآمد که دارای مانده بدهکار می باشند ، بستانکار و حساب خلاصه سود و زیان به میزان مجموع مانده حساب های هزینه بدهکار می گردد.
۳– بستن حساب خلاصه سود و زیان: مانده حساب های خلاصه سود و زیان نشان دهنده سود و زیان خالص دوره مالی است . اگر این مانده بستانکار باشد نشان دهنده سود خالص است و بالعکس . این حساب با حساب سرمایه بسته خواهد شد .
۴– بستن حساب برداشت: حساب سرمایه به مبلغ مانده حساب برداشت بدهکار و حساب برداشت به همین مبلغ بستانکار می گردد.
مدیر سایت
1397/03/30 04:03
پرسش :  چرا سازمان مالیاتی نمی‌تواند برخورد قاطع مالیاتی با سودجویان اقتصادی داشته باشد؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
حسن روحانی روز گذشته (دوشنبه) در جلسه ساماندهی بازار و بررسی نوسانات اخیر با تاکید بر اینکه مصرف کنندگان نباید هزینه سودجویی عده ای را بپردازند، بیان کرد سودجویان اقتصادی آماده برخورد قاطع مالیاتی باشند.

یقینا برای برخورد قاطع در هر سطحی با سودجویان در نظام اقتصادی باید ابزار و پارامترهای شفافیت‌زا را دنبال کرد و از آن در جهت عدالت و برقراری رقابت سود جست. یکی از این فاکتورها، بهره‌مندی و دسترسی به حساب‌های بانکی به صورت شفاف در تمامی سطوح است 

از آنجایی که رئیس جمهور به برخورد قاطع مالیاتی با سودجویان اقتصادی سخن به میان آورده است باید دید آیا سازمان مالیاتی توان چنین برخوردی را دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال نگاهی به قانون مالیات‌های مستقیم و اظهارات مسئولان خواهیم داشت.

قانون مالیات‌های مستقیم در ماده ۱۶۹ مکرر به طور خاص به ایجاد پایگاه‌های منسجم، متمرکز و شفاف از نظام فعالیت‌های اقتصادی تاکید دارد و مصادیق آن را نیز به صراحت تعیین کرده که از قضا حساب‌های بانکی در دل اطلاعات بخش پولی پیش بینی شده است.

هفته گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه طبق ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیات موظف به ایجاد پایگاه اطلاعات مالی و پولی از فعالان اقتصادی است که یکی از مباحث آن به حساب‌های بانکی بازمی‌گردد در این زمینه چه اقدامی صورت گرفته است، گفت: گزارشی که گرفته‌اند خوشبختانه 80 درصد نظام بانکی اطلاعات را داده‌اند؛ با توافقی که با بانک مرکزی انجام شده این اطلاعات را رصد کرده و به ما می‌دهد و امروز می‌توانم بگویم 80 درصد اطلاعات نظام بانکی در حال وصل شدن است و برخی از مؤسسات پولی هنوز اقدام نکرده‌اند که در دستور کار ما قرار دارد و از مکانیزم‌های نظارتی و کنترلی حتماً دنبال می‌کنیم تا سامانه به طور کامل کار خود را اجرایی کند.

اظهارات وزیر ناظر به گزارشی است که به او داده‌اند و شفاف نشد که این اطلاعات در پرونده مودیان مالیاتی کارکرد خواهد داشت و یا منجر به مقابله با سودجویان و مفسدان می‌شود یا خیر. تاخیر یک و نیم سال برای اخذ اطلاعات حساب‌های بانکی به منظور پیشگیری و برخورد با مفسدان اقتصادی و فراریان مالیاتی در حالی مطرح است طبق آخرین اخبار در حد یک تفاهم نامه بوده و به قول وزیر اقتصاد در حال وصل شدن اطلاعات نظام بانکی است و هنوز خبری از بهره‌برداری و دسترسی‌ها وفق قانون وجود ندارد.
مدیر سایت
1397/03/27 04:55
پرسش :   هدف هاي حسابرسان از رسيدگي به موجودي هاي مواد وكالا و بهاي تمام شده كالاي فروش رفته چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
تعيين این موارد است:   

1-كفايت سيستم كنترل داخلي موجودي هاي مواد وكالا  
2-اعتبار موجودي هاي مواد و كالا ي ثبت شده (وجود و مالكيت)  
3-ثبت دفاتر بودن تمام موجودي هاي مواد و كالا (كامل بودن)  
4-صحت محاسبات رياضي مدارك و موجودي هاي مواد و كالا و جداول پشتوانه انها و انطباق مدارك مذبور با حسابهاي دفتر كل(صحت محاسبات رياضي)  
5-برابري تقريبي ارزشيابي موجودي هاي مواد و كالا با نتايج حاصل از قاعده ي اقل بهاي تمام شده يا بازار
6-(ال سی ام )كفايت افشا و چگونگي ارايه ي موجودي هاي مواد وكالا  

حسابرسان همراه با حسابرسي موجودي هاي مواد و كالا و بهاي تمام شده ي كالاي فروش رفته شواهد مربوط به خريد فروش برگشت از خريد و تخفيفات و برگشت از فروش و تخفيفات را نيز بدست مي اورند.   
يك بخش از استاندارهاي حرفه اي كه به حسابرسان اجازه مي دهد در صورت غير عملي بودن يا غير ممكن بودن نظارت بر شمارش موجوديچ ها انان مجازند ساير روش هاي حسابرسي را جايگزين نظارت بر شمارش موجودي ها كنند.  دشواري كار هم در تعريف و تشخيص وضعيت هايي است كه نظارت را غير عملي يا غير ممكن مي كند.  
 
بيانيه ي استاندارهاي حسابرسي شماره 1 مقرر داشتن اين كه استفاده از ساير روش هاي حسابرسي همراه با نوعي شمارش موجودي ها حتي پس از تاريخ ترازنامه باشد.بر لزوم تماس نزديك و مستقيم حسابرسان با اقلام موجودي ها در كنار بازرسي اسناد و مدارك ان تاكيد كرده است.  
 
در موارد زيادي تحريف عمده ي موجودي هاي مواد و كالا بيشتر براي فرار از ماليات پوشش كسريهاي ناشي از تخلفات مختلف و گمراه كردن صاحبان سرمايه نسبت به سود و وضعيت مالي شركت صورت مي گيرد.

سيستم كنترل داخلي موجودي هاي مواد و كالا و بهاي تمام شده ي كالاي فروش رفته  هر چه بر وجود یک سیستم کنترلی داخلی مناسب برای موجودی های مواد و کالا و بهای تمام شده کالای فروش رفته تاکید شود از دیدگاه مدیریت و حسابرسان مستقل باز هم کم است و این خود دلیلی بر اهمیت حسابرسی این بخش از دارایی ها می باشد.
   
سيستم كنترل داخلي قوي علاوه بر بر اطمينان از درستي گزارشگري مقادير عيني موجوديها ابزاري است كه اطلاعات دقيق و صحيحي از هزينه ها رابراي تعيين بهاي تمام شده ي كالاي فروش رفته فراهم مي اورد.  

چنانچه حسابهاي شركت تصويري واقعي از بهاي تمام شده ي موجودي ها بهاي تمام شده ي كالاي ساخته شده و بهاي تمام شده ي كالاي فروش رفته ارايه ندهد صورت هاي مالي ممكن است از لحاظ سود اوري و وضعيت مالي هر دو بطور قابل ملاحظه گمراه كننده مي شود.
مدیر سایت
1397/03/27 04:52
پرسش :  میزان بدهی مالیاتی برای آنکه یک شخص نتواند از کشور خارج شود چه میزان است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
براساس ماده ۲۰۲ قانون مالیاتهای مستقیم از سال ۱۳۹۵ اشخاص حقوقی تولیدی که پروانه بهره برداری از مراجع قانونی ذیربط را داشته باشند میتوانند تا ۲۰% سرمایه و تا سقف پانصد میلیون تومان بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوع الخروج نشوند اما سایر اشخاص حقوقی به علاوه اشخاص حقیقی تولیدی برای آنکه دچار ممنوع الخروجی نشوند نباید بیش از ۱۰% سرمایه ثبت شده یا بیش از دویست میلیون تومان به نظام مالیاتی کشور بدهی داشته باشند.

با این حال شرایط برای اشخاص حقیقی غیر تولیدی سختتر از دو مورد قبل است، به طوری که طبق اصلاحیه، تنها داشتن ده میلیون تومان بدهی به سازمان امورمالیاتی کافی است تا فرد ممنوع الخروج شود. این در حالی است که پیشتر این رقم معادل یک میلیون تومان بود. 

به این ترتیب  اشخاص حقوقی تولید کننده دارای پروانه بهره برداری ۵۰ برابر اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی ۲۰ برابر اشخاص حقیقی می توانند بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوع الخروج نشوند.
حامد بخشنده
1397/03/23 06:49
پرسش :   شرایط فاکتور معتبر برای سازمان امور مالیاتی چیست؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مشخصات چاپ فاکتور رسمی (مالیاتی ، صورتحساب فروش کالا و خدمات) به شرح ذیل می باشد:

 تعداد نسخ آن به انتخاب اشخاص بوده که می تواند ۲ برگی و یا ۳ برگی باشد و همچنین در مورد سایز کاغذ عموما انتخاب اشخاص حقیقی و حقوقی سایز A4 بوده ولی انتخاب سایز A5 نیز ایرادی نخواهد داشت.

مهم ترین شاخصه چاپ فاکتور رسمی (مالیاتی، صورتحساب فروش کالا و خدمات)، نوع چاپ شماره سریال آن می‌باشد که می بایست به روش چاپ افست یا ملخی برنگ قرمز و کمی برجسته انجام پذیرد، که به راحتی قابل تشخیص برای رسیدگی کننده باشد و کاملا با چاپ دیجیتال و شماره زنی دستی متمایز است.

از آنجایی که واحدهای تجاری صورتحساب فروش کالا و خدمات و یا ارائه خدمات دریافتی از دیگر واحدهای تجاری را در حسابهای هزینه و یا دارایی ثبت می‌نمایند جهت تعیین قابل پذیرش بودن وجوه پرداختی به عنوان هزینه، پیشنهاد می‌گردد.

امین فاضلی
1397/03/23 06:48
پرسش :  آیا محصولات نرم افزاری می تواند به عنوان دارایی ثابت ثبت شود؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
وفق استاندارد شماره ۱۷ سازمان حسابرسی در ارتباط با حسابداری داراییهای نامشهود ثبت دفتری محصولات نرم افزاری حسب مورد می تواند به عنوان دارایی ثابت مشهود یا نامشهود ثبت شود و یا به حساب هزینه های دوره لحاظ شود. حالتهای مختلف مرتبط با محصولات نرم افزاری عبارتند از:

1- در صورتیکه نرم افزار توسط شرکت برای استفاده داخلی توسعه یابد کل هزینه های مرتبط با توسعه به حساب هزینه های دوره منظور شود.

2- در صورتیکه نرم افزار توسط شرکت برای فروش خریداری شود به حساب موجودی کالا منظور خواهد شد.

3- در صورتیکه نرم افزار به گونه مکمل سخت افزار(مثلانرم افزار سیستم عامل) باشد به عنوان دارایی مشهود و ذیل ردیف دارایی مشهود ثبت خواهد شد.

4- در صورتیکه نرم افزار جزء مکمل سخت افزار نباشد می تواند به عنوان دارایی نامشهود تلقی شود.
علی سلیمانی
1397/03/21 05:02
پرسش :  مسئوليت‌ حسابرس درقبال تحریف وتقلب طبق استاندارد حسابرسی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 

12 . همان‌گونه‌ كه‌ در استاندارد 200، آمده‌، هدف‌ حسابرسي‌ صورتهاي‌ مالي‌ اين‌ است‌ كه‌ حسابرس‌ بتواند درباره‌ انطباق‌ صورتهاي‌ مالي‌ تهيه‌ شده‌، از تمام‌ جنبه‌هاي‌ با اهميت ‌، با استانداردهاي‌ حسابداري‌ اظهارنظر كند.  

حسابرسي‌ انجام‌ شده‌ طبق‌ استانداردهاي‌ حسابرسي‌ به‌گونه‌اي‌ طراحي‌ مي‌شود كه‌ از نبود تحريف‌ با اهميت‌ ناشي‌ از تقلب‌ يا اشتباه‌ در صورتهاي‌ مالي‌، اطميناني‌ معقول‌ بدست‌ آيد. 

اگرچه‌ حسابرسي‌ مي‌تواند عاملي‌ بازدارنده‌ محسوب‌ شود،  اما مسئوليت‌ پيشگيري‌ از تقلب‌ و اشتباه‌ با حسابرس‌ نيست‌ و نمي‌تواند باشد.
حسین زمانی
1397/03/20 04:17
پرسش : 
خرید  لیفتراک جهت انجام پروژه پیمانکاری و صنعتی در کدام طبقه دارایی قرار میگیرد ؟ ( ماشین آلات یا وسائط نقلیه ) لطفاً با ذکر دلیل راهنمایی کنید.
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
وسایط نقلیه ای  همچون لیفتراک به دلیل اینکه (وسیله نقلیه موتوری زمینی) تلقی می‌شه و مالکان آنها باید به موجب ماده یک «قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان این وسایل در مقابل شخص ثالث» این تکلیف رو دارند که این وسایل رو در نزد  شرکت های صاحب امتیاز بیمه ، بیمه کنند ، هر چند که پلیس راهور برای آنها پلاک انتظامی صادر نمی کند و شرکت های بیمه نیز صرفاً بر مبنای شماره موتور و شماره شاسی این وسایل ، نسبت به صدور بیمه نامه برای آنها اقدام می کنند ، عدم شماره گذاری وسایل مزبور نیز آن است که این ماشین آلات باید در محیط کارگاه (مثلاً معدن، انبار و امثال آن) مشغول فعالیت باشند و مجاز به تردد در معابر عمومی و داخل شهرها نیستند و صرفاً باید توسط وسایل دارای پلاک انتظامی ، حمل بشوند .

 پس نتیجه میگیریم در طبقه دارائی های ثابت - وسایط نقلیه صحیح نیست و همان ماشین آلات بنظر صحیح تر خواهد بود.
امیر احمدی
1397/03/19 05:43
پرسش :  لطفا انواع جرايم مالياتي را شرح دهید؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ماده ٤٣ ق.م.م: حذف شد

ماده ٥١ ق.م.م: تخلف از مقررات فصل تمبر به مبلغ ٢ برابر حق تمبر

ماده ١٦٩ ق.م.م: عدم صدور صورتحساب و درج شماره اقتصادي و استفاده سوء آن براي خود و ديگران با مسؤليت تضامني و ٢٪‏ و عدم آرائه فهرست معاملات ١٪‏ 

ماده ١٩٠ ق.م.م: پرداخت ماليات پس از سررسيد معادل ٢/٥٪‏ به ازاي هر ماه

ماده ١٩٢ ق.م.م: جريمه عدم تسليم اظهارنامه اشخاص حقوقي و صاحبان مشاغل ٣٠٪‏ ماليات متعلق و ساير مؤديان (مانند ماده ٧٨،٨٠،٢٦،٨٨،١٢٦، ١١٦) طبق حكم صدر ماده مذكور برابر ١٠ ٪‏ ماليات متعلق ميباشد. 

ماده ١٩٣ ق.م.م: عدم تسليم ترازنامه و سودوزيان و عدم ارائه دفاتر ٢٠٪‏ ماليات متعلقه براي هر كدام 

تبصره ماده ١٩٣ ق.م.م: عدم تسليم هر كدام از موارد ماده فوق در دوره معافيت ، عدم استفاده از معافيت در سال مربوطه

ماده ١٩٤ ق.م.م: اختلاف بيش از١٥٪‏ درآمد إبرازي با قطعي در اجراي ماده ١٥٨ ، لغو بخشودگي تا ٣ سال و دريافت جرايم   
                            
ماده ١٩٥ ق.م.م: عدم تسليم اظهارنامه موضوع ماده ١١٤ مديران قبل از انحلال معادل٢٪‏ سرمايه پرداختي و جريمه تسليم اظهارنامه خلاف واقع ١٪‏ سرمايه

ماده ١٩٦ ق.م.م: جريمه مديران تصفيه در صورت تقسيم دارايي شخص حقوقي قبل از تصفيه أمور مالياتي و سپرده تامين معادل ٢٠٪‏ ماليات متعلقه

ماده ١٩٧ ق.م.م: عدم تسليم ليست حقوق٢٪‏ و عدم تسليم قرارداد پيمانكاري ١٪
ماده ١٩٩ ق.م.م: عدم كسر وايصال مالياتهاي تكليفي معادل ١٠٪‏ و ماهيانه ٢/٥٪
 ‏
ماده ٢٠٠ ق.م.م: جريمه عدم انجام تكاليف دفاتر اسنادرسمي معادل ٢٠٪‏ و در صورت تكرار حبس تعزيري درجه شش

ماده ٢٠١ ق.م.م: اظهارات كذب به قصد فرار از پرداخت ماليات براي ٣ سال متوالي به حبس از٣ ماه تا ٢ سال ومحروميت از كليه معافيت ها و بخشودگي ها

ماده ٢١١ ق.م.م: عدم پرداخت يا تقسيط بدهي پس از ابلاغ برگ إجرائي معادل ١٠٪‏ جمع بدهي مالياتي و جرايم متعلقه
مریم حسینی
1397/03/19 05:42
پرسش : 
شرکت ما به تعدادی از کارکنان وام داده ما این رویداد رو چگونه باید ثبت کنیم.لطفا بفرمایید که در کدوم دسته از حسابهای کل و معین و یا تفصیلی قرار میگیرند.اگه اقساط این وام از حقوق کارکنان کم بشه اونوقت ثبت مربوط به اقساط چگونه است.
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به كدینگ شما، درصورتی حساب‌های دریافتنی تجاری و غیرتجاری شما یكی باشد (مطابق صورت مالی نمونه جدید)، این وام در زمان پرداخت به كاركنان در حساب كل "دریافتنی‌های تجاری و غیرتجاری"، معین "غیرتجاری" و تفصیلی "كاركنان (وام و مساعده)" ثبت می‌شود. در غیر اینصورت در حساب كل "سایر حسابها و اسناد دریافتنی‌"، معین "كاركنان (وام و مساعده)" ثبت می‌گردد.

در زمان ثبت هزینه حقوق نیز این حساب بستانكار شده و طرف حساب آن (با توجه به اینكه اقساط وام جزء كسورات حقوق می‌باشد)، هزینه حقوق است.

مدیر سایت
1397/03/19 05:36
پرسش :   گروه بندی مالیاتی مودیان حقیقی به چه صورت است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 

با توجه به آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ اصلاحی ق.م.م که از ابتدای ۱۳۹۵ قابل اجرا خواهد بود صاحبان مشاغل بر اساس شاخص ها و معیارهایی از قبیل نوع و یا حجم فعالیت به شرح زیر گروه بندی شده اند:

بر اساس حجم فعالیت:

گروه اول: مودیانی که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل آنها بیشتر از ۳۰ میلیارد ریال باشد و یا ۱۰ برابر درآمد مشمول مالیات قطی شده (قبل از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی (مجموع اصلی و متمم) عملکرد ۱۳۹۱ و به بعد که تا تاریخ پایان دی سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد بیشتر از ۳۰ میلیارد ریال باشد.

گروه دوم: مودیانی که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل بیشتر از ۱۰ میلیارد تا ۳۰ میلیارد ریال باشد و یا ۱۰ برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (قبل از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی (مجموع اصلی و متمم) عملکرد ۱۳۹۱ و به بعد که تا تاریخ پایان دی سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد از ۱۰ میلیارد ریال تا ۳۰ میلیارد ریال باشد.

گروه سوم: مودیانی که در گروه های اول و دوم قرار نمی گیرند جزء گروه سوم محسوب می شوند.

براساس نوع فعالیت:

اشخاص ذیل فارغ از حجم فعالیت یادشده از لحاظ انجام تکالیف جزء مودیان گروه اول محسوب می شوند.

۱) دارندگان کارت بازرگانی (وارد کنندگان و صادر کنندگان)

۲) صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذیربط

۳) صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر

۴) صاحبان بیمارستانها ، زایشگاه ها ، کلینیک های تخصصی

۵) صاحبان مشاغل صرافی

۶) فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذیربط


مدیر سایت
1397/03/19 05:36
پرسش :  تفاوت چک روز، چک وعده دار، چک ضمانتی و چک مشروط چیست؟  نمایش پاسخ...
پاسخ : 
چک روز: به طور ساده یعنی چکی که تاریخ وصول آن همان روز صدور چک باشد. مثال: بنده امروز ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ یک چک بنویسم و تاریخ چک را هم ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ قید کنیم؛ یعنی همین امروز این چک قابل وصول است.

چک وعده‌دار: به طور ساده یعنی  تاریخ وصول چک برای روزی غیر از روز صدور چک باشد. مثال: امروز ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ چک را بنویسم اما تاریخ وصول آن را روز یا هفته یا ماه یا سال بعد بنویسم فرقی نمی‌کند چند روز، همین که تاریخ وصول چک، امروز نباشد چک وعده‌دار است.

چک ضمانتی: خیلی وقت‌ها در معاملات و سایر روابط کاری و تجارتی از چک، به عنوان تضمین استفاده می‌شود. مثلا چک تضمین تخلیه که صاحبخانه‌ها، از مستاجر می‌گیرند یا چک ضمانتی که کارفرما، از کارمند یا پیمانکار می‌گیرد.

چک مشروط: خیلی وقت‌ها چک بین اشخاص رد و بدل می‌گردد؛ اما وصول وجه آن به شرط انجام کاری است. مثلا بابت معامله ماشین چکی صادر می‌گردد؛ اما وصول چک به شرط تحویل ماشین است. 

رسول محمدزاده
1397/03/19 05:28
پرسش :  کد اقتصادی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 

کد اقتصادی شماره منحصر به فردی است که توسط سازمان امور مالیاتی و پس از طی مراحل خاصی به فعالان اقتصادی تخصیص داده می شود و در اصل شماره شناسایی این افراد در سازمان امور مالیاتی می باشد. کد اقتصادی در واقع یک کد اجباری است که باید برای امور مهم تجاری نظیر گرفتن کارت بازرگانی، شرکت در مناقصات و مزایده ها، اخذ قرار داد با شرکت های دولتی، و صادر کردن فاکتور و حتی باز کردن حساب در بانک وجود داشته باشد.

کد اقتصادی فعلی شامل 12 رقم می باشد و با عدد 4 شروع می شود. به دلیل مشکلات موجود در سیستم مالیاتی کشور، سیستم جامع مالیاتی راه اندازی شد که تا حدودی باعث بهبود در سیستم مالیاتی و دریافت مالیات و شفاف سازی فعالیت های اقتصادی شده است. به دلیل عدم کارایی کد اقتصادی فعلی در سیستم جامع مالیاتی، نیاز به دریافت کد اقتصادی جدید می باشد که مراحل دریافت هر یک در زیر شرح داده می شود:

برای دریافت این کد اقتصادی باید تا 2 ماه پس از ثبت شرکت و یا دریافت کارت بازرگانی و یا مدارک فعالیت، با داشتن معرفی نامه و یا وکالت نامه به اداره دارایی مستقر در محدوده فعالیت مراجعه نمایید و نسبت به تعیین حوزه مالیاتی خود و دریافت شماره اقتصادی اقدام نمایید.


علیرضا صادقی
1397/03/19 05:12
پرسش :  میشه یه نمونه صورت مغایرت  بانکی برام طراحی کنید؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 

سه روش برای تهیه صورت مغایرت بانکی وجود دارد:

1- روش مبنا قرار دادن مانده صورتحساب بانک

2- روش مبنا قرار دادن مانده دفاتر شرکت

3- روش مبنا قرار دادن مانده وافعی

روش مبنا قرار دادن مانده صورتحساب بانک:

با انجام تعدیلاتی از مانده بانک طبق دفاتر شرکت، به مانده بانک طبق صورتحساب بانک می رسیم.

مانده طبق دفاتر شرکت 

اضافه می شود:

مواردی که به مانده شرکت اضافه می شود     

(واریزی دیگران)

مواردی که از مانده بانک کم می شود

(چک های معوق)

کسر می شود:

مواردی که از مانده شرکت کم می شود.   (*)

(اسناد تنزیلی/ چک لاوصول/ کارمزد بانکی)

مواردی که به مانده بانک اضافه می شود.   (*)

(وجوه بین راهی)

مانده طبق صورتحساب بانک    

روش مبنا قرار دادن مانده بانک طبق دفاتر شرکت:

با انجام تعدیلاتی از مانده بانک طبق صورتحساب بانک، به مانده بانک طبق دفاتر شرکت می رسیم.

مانده طبق صورتحساب بانک       

اضافه می شود:

مواردی که به مانده بانک اضافه می شود.

(وجوه بین راهی)

مواردی که از مانده شرکت کم می شود.  

(اسناد تنزیلی/ چک لاوصول/ کارمزد بانکی)

کسر می شود:

مواردی که از مانده بانک کم می شود. (*)

(چک های معوق)

مواردی که به مانده شرکت اضافه می شود   (*)

(واریزی دیگران)

مانده طبق دفاتر شرکت          

روش مبنا قرار دادن مانده واقعی:

از مانده بانک طبق دفاتر و طبق صورتحساب بانک، مانده واقعی بدست می آید.

مانده طبق دفاتر شرکت                                           مانده طبق صورتحساب بانک     

اضافه می شود: / اضافه می شود:

واریزی دیگران  *  /وجوه بین راهی*

کسر می شود: /  کسر می شود:

اسناد تنزیلی   (*) /چک های معوق(*)

چک لاوصول (*)

کارمزد بانکی (*)

مانده واقعی    / مانده واقعی   

در ضمن اشتباه حسابدار مربوط به هر موضوعی با توجه به مغایرتی که در مانده حساب ها به وجود آورده اضافه یا کسر می‌شود.


مدیر سایت
1397/03/19 05:11
پرسش :  تخفیفات دریافتی بابت خرید کالا در چه سرفصلی باید ثبت شود ؟ چرا ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بطور کل موارد تخفیفات بشرح ذیل عنوان گردیده است :
۱) تخفیف توافقی : هر گاه قیمت کالای مورد معامله بر اساس چانه زدن تعیین شود و خریدار کالا را به قیمتی کمتر از قیمت متعارف خریداری کند و از فروشنده مبلغی را تخفیف گیرد تخفیف توافقی گویند . 
مبلغ تخفیف ثبت نمیگردد .

۲) تخفیف تجاری : کاهش در قیمت فروش کالا نسبت به قیمت متعارف یا رایج آن که از جانب فروشنده به خریدار داده می شود . 
مبلغ تخفیف ثبت نمیگردد .

3 ) تخفیف نقدی : به صورت درصدی از مبلغ صورتحساب فروش در نظر گرفته می شود و در شرط فروش نسیه نوشته می شود . 
در این مورد به حساب تخفیفات نقدی خرید ثبت خواهد شد .

٤) برگشت کالا و تخفیفات : گاهی اوقات در معاملات تجاری تمام یا بخشی از اجناس مورد معامله از سوی خریدار به فروشنده برگشت داده می شود . عدم تطابق کالای دریافتی با سفارش خرید نمونه ای از برگشت کالاست .

 بحساب برگشت از خرید و تخفیفات ثبت میگردد .

سیمین شیخی
1397/03/19 05:10
پرسش :  هزینه تعمیر چگونه شناسایی و ثبت میشود و جزء کدام هزینه هاست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
وقتی یک دارایی بلند مدت مثل ماشین آلات کارخانه را مستهلک میکنیم در حقیقت به هزینه تبدیل میکنیم.

حال اگر دستگاه خراب شود و ما آنرا تعمیر کنیم:

1 ) هزینه تعمیر چگونه شناسایی و ثبت میشود و جزء کدام هزینه هاست؟
2) چه بر سر دارایی و استهلاک آن و ارزش دفتری و ذخیره میاد؟

 و ممنون میشم با همین مثال مطرح شده راجع به جمله زیر و ثبت حسابداری توضیح بفرمایید
پس از انجام تجدید ارزیابی، استهلاک انباشته قبلی حذف و مبلغ تجدید ارزیابی، از هر نظر جایگزین ناخالص مبلغ دفتری قبلی آن دارایی خواهد شد.


✔️ پاسخ:

فرض کنید شما ماشین آلاتی به مبلغ 100 میلیون ریال با عمر مفید 10 سال خریداری کردید؛ روش استهلاک هم خط مستقیم هست. در سال پنجم ماشین آلات خراب شده و شما یک تعمیر اساسی انجام می دهید و 60 میلیون ریال هزینه می کنید.

حالا تا اینجا ما هر سال 10 میلیون ریال استهلاک گرفتیم و استهلاک انباشته ما 40 میلیون ریال هست. الآن بخاطر این هزینه و نیز افزایش عمر مفید ما "تغییر در برآورد" داریم و به طریق زیر عمل می کنیم:

ماشین آلات            60
           بانک                     60


بهای تمام شده: 160 = 60 + 100
ارزش دفتری: 120 = 40 - 160
استهلاک هر سال: 15 = 8 / 120


هزینه استهلاک       15
           ا.ا. ماشین آلات      15


✔️پاسخ 2 :

موضوع تجدید ارزیابی و تعمیرات دو مقوله كاملاً متفاوت است و هر دو این موارد در استاندارد حسابداری شماره 11 با عنوان‌های مجزای "تجدید ارزیابی" و "مخارج بعدی" توضیح شده است.

اما در كل، درصورتی كه دارایي تجدید ارزیابی شود ثبت زیر در دفاتر اعمال می‌گردد:

دارایي (تجدید ارزیابی شده)     *
استهلاك انباشته                     *
              مازاد تجدید ارزیابی             *
              دارایي (قدیمی)                 *

زهرا سلطانی
1397/03/10 05:26
پرسش : 
ببخشید من تازه کار هستم و شاید سوالم خیلی ابتدایی باشه...اما لطفا راهنمایی ام کنید طبقات اصلی صورت سود و زیان کدامند؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 

1-     عملیات در حال تداوم (شامل عملیاتی و غیرعملیاتی):

که  در استاندارد حسابداری 6 "گزارش عملکرد مالی" مطرح می شود.

2-     عملیات متوقف شده:

در استاندارد حسابداری 31 "دارایی های غیر جاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده" مطرح می شود.


مدیر سایت
1397/03/07 05:02
پرسش :  ١٧ تفاوت در استراتژي افراد ثروتمند و افراد فقیر چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  تفاوت اول:

افراد ثروتمند معتقدند: من خودم زندگی خودم را می سازم.
افراد فقیر معتقدند: زندگی برای من تصادفی پیش می آید.

تفاوت دوم:

افراد ثروتمند با هدف برنده شدن بازی می کنند.
افراد فقیر با هدف بازنده نشدن بازی می کنند.

 تفاوت سوم:

افراد ثروتمند تعهد به ثروتمند شدن را دارند.
افراد فقیر آرزوی ثروتمند شدن را دارند.

تفاوت چهارم:

ثروتمندان گسترده و بزرگ می اندیشند.
فقیران محدود و کوچک می اندیشند.

تفاوت پنجم:

 ثروتمندان بر روی فرصتها تمرکز می کنند.
 فقیران بر روی موانع تمرکز دارند.

تفاوت ششم:

افراد ثروتمند افراد ثروتمند و موفق را دوست دارند.
افراد فقیر از ثروتمندان بیزار و متنفر هستند.

تفاوت هفتم:

ثروتمندان با آدمهای مثبت و موفق معاشرت می کنند.
فقرا با آدم های منفی و شکست خورده معاشرت می کنند.
 
تفاوت هشتم:

ثروتمندان مشتاق تبلیغ خود و ارزشهایشان هستند.
فقیران اشتیاق به تبلیغ خود و ارزشهایشان ندارند.

تفاوت نهم:

افراد ثروتمند مشکلات خود را کوچک و حل شدنی می دانند.
افراد فقیر مشکلات خود را بزرگ و حل نشدنی می پندارند.

تفاوت دهم:

ثروتمندان گیرنده و درخواست کننده های عالی هستند.
فقرا گیرنده و درخواست کننده های ضعیفی هستند.

تفاوت یازدهم:

ثروتمندان ترجیح می دهند تا براساس نتایج و عملکرد پول دریافت کنند.
فقیران ترجیح می دهند تا براساس زمان و مدت پول دریافت کنند.

 تفاوت دوازدهم:

ثروتمندان به " همه با هم" می اندیشند.
فقیران به" این یا آن " می اندیشند.

تفاوت سیزدهم:

ثروتمندان روی ارزش خالص دارایی خود تمرکز می کنند.
فقیران روی درآمد شغلی خودشان تمرکز دارند.

تفاوت چهاردهم:

افراد ثروتمند پولهایشان را بدرستی اداره و مدیریت می کنند.
افراد فقیر پولهایشان را نادرست اداره و مدیریت می کنند.


تفاوت پانزدهم:

ثروتمندان کاری می کنند که پول برای آنها کار کند.
فقیران طوری هستند که برای پول کار می کنند.

تفاوت شانزدهم:

ثروتمندان برخلاف ترسی که دارند اقدام می کنند.
فقیران به ترس اجازه می دهند که متوقف شان کند.

 
تفاوت هفدهم:

افراد ثروتمند همیشه درحال یادگیری و رشد هستند.
افراد فقیر فکر می کنند که همه چیز را بلدند.
فرزین مرادی
1397/03/07 04:52
پرسش :  آفریننده مکتب تفکر نظری حسابداری در ایران چه کسی است؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
دکترعلی ثقفی

در سال 1323، خانواده‌ای مؤمن و فرهنگی در قزوین صاحب فرزندی خوش یمن شدند که به حُب مولایشان امیرمؤمنان، نام علی بر او نهادند. پدر و مادر خانواده هر دو از رهروان آموزش بودند که به فرزندان میهن پاک خود دانش و ادب می‌آموختند. علی سه‌ساله بود که شمع فروزان وجود مادر خاموش و از گرمای هستی و مهر مادر محروم شد؛ و از همان اوان کودکی، دوران تجربه پایداری و شکیبایی وی آغاز گردید. در سایه حضور پدری آموزگار و دوراندیش، علی دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را با موفقیت پشت سر گذاشت و در سال 1341 با دریافت دیپلم ریاضی از دبیرستان محمد قزوینی فارغ التحصیل شد.

وی در اولین فرصت ممکن در همان خدمت سربازی راه پدر و سیره مادر- پیشه معلمی- را پی گرفت و با استفاده از دوره سپاه‌ دانش، قدم در راهی گذاشت که هیچ گاه از آن روی برنگرداند.
دکتر علی ثقفی در سال 1345 با ورود به مؤسسه عالی حسابداری، دوران تحصیلات تخصصی و عالی خود را پایه‌ریزی کرد و به طور همزمان در رشته حسابداری دانشکده حسابداری شرکت نفت نیز بر آموزه‌های خود افزود. همزمان با تحصیل، از سال 1346 در وزارت دارایی وارد حوزه تشخیص مالیات شد و مدت دو سال کمک ممیز و سه سال ممیز بود. از سال 1349 تا 1351‌ نیز با تشکیل و اداره مؤسسه حسابرسی فن‌پال بر تجارب خود افزود. وی در بهمن سال 1349 موفق به دریافت درجه لیسانس از مؤسسه عالی حسابداری شد و با گذشت دو سال، در سال 1351 برای ادامه تحصیلات عالی به خارج از کشور رفت.

دکتر ثقفی دوره کارشناسی ارشد حسابداری را در سال 1351 در دانشگاه ایالتی ایندیانای آمریکا شروع کرد و در سال 1353، با معدل 19/8 این دوره را پشت سر گذاشت. وی بلافاصله در دوره دکترای حسابداری دانشگاه میسوری کلمبیای آمریکا پذیرفته شد که به طور همزمان اصول حسابداری 1 و 2 و حسابداری صنعتی 1 و 2 را نیز در این دانشگاه تدریس می‌کرد. پس از دریافت درجه دکترا (1356) از دانشگاه میسوری، این دانشگاه وی را به عنوان استادیار جذب کرد. سه سال نیز در دانشگاه میسوری با تدریس دروس حسابرسی، حسابداری پیشرفته و اصول حسابداری به تعلیم و تربیت پرداخت.

در سال 1359 زمانی که تحصیلکرده‌ها و غرب دیده‌ها یارای تحمل مشکلات میهن خود را نداشتند و جلای وطن می‌کردند، وطن پرستی و آموزه‌های جان‌بخش پدر و مادر، دکتر ثقفی را به وطن کشاند. و از این زمان است که خدمات پرقدرشان آغاز می‌گردد.

دکتر ثقفی به محض ورود، در دانشگاههای شهید بهشتی، دانشکده حسابداری شرکت نفت و مؤسسه عالی بازرگانی به تدریس پرداخت و آموزه‌های خود را به شاگردان تقدیم کرد.
با انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها، وارد وزارت بازرگانی شد و پس از مدتی به سمت معاونت بررسی قیمتها و عضو هیئت مدیره سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان منصوب شد. تصمیمات دکتر در این سِمَت تبعات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی گوناگون و گسترده‌ای به همراه داشت که به‌همین دلیل از حساسیت فوق العاده‌ای برخوردار بود. این دوران طولانی، پرمشغله و طاقت فرسا (1360 تا 1380) دورانی سخت و همراه با فراز و نشیبهای گوناگون برای دکتر در عرصه عمل بود. با این همه، در این دوران نیز فرزندان دانشجوی خود را نیز تنها نگذاشت و با بازگشایی دانشگاهها در کنار آنان قرارگرفت.

دکتر ثقفی در دانشگاههای زیر در سطوح مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس کرده است:

•دانشگاه شهید بهشتی،
•دانشگاه تهران،
•دانشگاه علامه طباطبایی،
•دانشگاه صنعتی شریف،
•دانشگاه امام صادق(ع)،
•دانشگاه الزهرا(س)،
•دانشکده حسابداری شرکت نفت

گوشه ای از خدمات دکتر در دانشگاهها شامل این موارد است:

•تدریس تمام دروس تخصصی دوره لیسانس در دانشگاههای مختلف،
•تقریباً تدریس تمامی دروس تخصصی دوره کارشناسی ارشد،
•تدریس نیمی از دروس دوره دکترای حسابداری،
•راهنمایی بیش از 100 پایان نامه کارشناسی ارشد و 15 پایان نامه دوره دکترا.
در برهه‌ای که حرفه حسابداری نیاز مبرم به تفکر و اندیشه‌های نظری داشت، دکتر دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه تربیت مدرس راه اندازی کرد و مدت 10 سال تلاشهای ارزشمندی را با سرپرستی رشته حسابداری این دانشگاه به انجام رساند .
دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد نیز با همت ایشان آغاز شد که سه سال سرپرستی این دوره را خود به عهده گرفت.

با توجه به مشکلات دانشگاهها و کمبود مدرس و به رغم محدودیتهای گوناگون، دکتر علی ثقفی راه اندازی دوره‌های دکترای تخصصی حسابداری را در داخل کشور ضروری تشخیص داد و این دوره را ابتدا در دانشگاه تهران و سپس در دانشگاه علامه طباطبایی ایجاد و با تمام وجود سعی کرد که از کیفیت لازم برخوردار باشد. از جمله تلاشهای ارزشمند دکتر ثقفی دعوت از استادان ایرانی خارج از کشور و تشویق آنها به تدریس در دوره‌های دکترا، بود.

ایشان علاوه بر تدریس در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه تهران، مجله بررسیهای حسابداری را برای آموزش قلم زدن به دانشجویان خود و گسترش دانش حسابداری منتشر کرد و به مدت 5 سال سردبیر آن بود. بسیاری از دانشجویان ایشان از این راه وارد حوزه نگارش مقالات علمی شدند و با تشویق ایشان این مسیر را ادامه دادند. از دکتر علی ثقفی بیش از20 مقاله در مجله‌های بررسیهای حسابداری، مطالعات مدیریت، اقتصاد مدیریت، حسابدار و حسابرس به چاپ رسیده است. دکتر ثقفی علاوه بر این، عضویت هیأت تحریریه مجله‌های مطالعات مدیریت و تحقیقات مالی را نیز داراست.
دکتر‌ علی‌ ثقفی‌ با سازمان حسابرسی ، همکاری مستمر داشته و مدت 4 سال مدیر تدوین استانداردهای حسابداری بوده‌است. نشریه 113 سازمان حسابرسی با عنوان مبانی نظری و گزارشگری مالی در ایران، یکی از دستاوردهای ارزشمند مرکز تحقیقات تخصصی حسابداری و حسابرسی است که با مشارکت ایشان تهیه شده است.
دکتر علی ثقفی در سال 1377 عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی شد و همزمان برای بار دیگر مأمور خدمت در سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گردید. مأموریت ایشان تا سال 1380 ادامه داشت.

با آغاز به کار جامعه حسابداران رسمی، از سوی شورای عالی این جامعه دکتر علی ثقفی به سمت دبیرکل جامعه منصوب شدند.

فهرست مقاله های منتشر شده دکتر علی ثقفی

•تحلیلی بر تأثیر رویه‌های حسابداری در تصمیم گیریهای مدیریت، مجموعه مقالات اولین سمینار حسابداری، زمستان 1368
•ماهیت پژوهشهای حسابداری، اقتصاد و مدیریت، 1369
•اطلاعات مالی و قیمت سهام، اولین سمینار بورس اوراق بهادار، 1370
•مبانی نظری استانداردهای حسابداری بر واحدهای انتفاعی، بررسیهای حسابداری، تابستان 1371
•تأثیر روشهای حسابداری در تصمیم گیریهای مدیریت، بررسیهای حسابداری، پاییز 1371
•اعتلاء آموزش حسابداری در کشورهای در حال رشد: بررسی مورد ایران، بررسیهای حسابداری، پاییز1371
•Accounting Profession in Iran: Problems and Remedial Strategies، 1992
•فرضیه بازار کارا اوراق بهادار و تأثیر آن در حسابداری، حسابرس، تابستان 1372
•اقتصاد و حسابداری، دوقولهای ناسازگار، بررسیهای حسابداری، پاییز 1372
•حسابداری طرحهای عمرانی غیرانتفاعی، سمینار ذیحسابان مالی، پاییز 1372
•موانع توسعه حسابداری در ایران از دیدگاه تئوری، حسابدار، اسفند 1372
• Income Information for Decision Making ، بررسیهای حسابداری، پاییز 1372
•نرخ بازده سرمایه گذاری: دفتری یا واقعی، مطالعات مدیریت، پاییز 1373
•رفتار سود حسابداری، بررسیهای حسابداری، پاییز 1373
•Islamic Banking Performance Evaluation and Control ، American Accounting Association Western Regional Meeting، تابستان 1374،1995 May
• آزمایش تجربی در مورد نظریه سود تضمین شده برای سرمایه، بررسیهای حسابداری، تابستان و پاییز 1375
• کاربرد سیستم کنترل در تجزیه و تحلیل انحرافات بهای تمام شده، بررسیهای حسابداری، زمستان 1375 بهار 1376
•جامعیت گزارشهای سالانه و ویژگیهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار تهران، بررسیهای حسابداری، زمستان 1376
•مدیریت استراتژیک و ایده‌های نوین حسابداری مدیریت، حسابرس، بهار 1377
•صورتهای مالی میاندوره‌ای در بورس اوراق بهادار، حسابرس، زمستان 1377
•ضوابط قیمت گذاری کالاها، آوند، آبان 1378
•مقدمه‌ای بر مبانی نظری حسابداری مدیریت، حسابرس، اسفند 1379
•در جستجوی واقعیت، حسابدار، اسفند 1380
•در جستجوی واقعیت، حسابدار، اردیبهشت 1381
مدیر سایت
1397/03/06 12:36
پرسش :  اولین بانوی حسابدار ایران کیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
دکتر رضوان حجازی نخستین بانوی ایرانی است که در رشته حسابداری موفق به اخذ دکتری از دانشگاه تهران شده اند.
ایشان اولین دانشیار و اولین زن با مرتبه استاد حسابداری در ایران بوده که دارای بیش از 30 سال سابقه تدریس در دانشگاههای معتبر این رشته می باشند.
خانم دکتر حجازی مقاله ها و تألیفات متعددی در رشته حسابداری منتشر ساخته اند و نقشی ارزنده و مؤثر در آموزش دانش آموختگان این حرفه داشته و دارند.
فرزاد حسینی
1397/03/06 12:33
پرسش :  پنج ویژگی ضامن موفقیت از نگاه «بیل گیتس»...نمایش پاسخ...
پاسخ :  1-دانستن اینکه چگونه باید «نه» گفت

این توصیه ای است که گیتس شخصا از «وارن بافت» فرا گرفته است و برای هر فردی اعم از ثروتمند یا فقیر کاربردی است. همواره زنجیره ای بی پایان از فرصت ها، کارهایی برای انجام دادن، تجربیات متفاوت و مانند آن وجود دارد. در یک چنین دنیای شلوغی دانستن آنکه در چه زمانی باید به پروژه ها، دعوتنامه ها و سایر درخواست ها به نفع استفاده بهینه از زمان خود نه بگویید، مهمترین مهارتی است که باید یک فرد فرا گیرد. این ویژگی به شما یاد میدهد که بدانید که دقیقا چه مواردی برای شما اهمیت دارد و در نتیجه تمرکز خود را تماما بر آن معطوف کنید.

2-استقبال از انتقاد

گیتس در کتاب خود با عنوان «Business @ the Speed of Thought» یاد آور شده است: از خبرهای بد با آغوش باز استقبال کنید تا بدانید که دقیقا در کجا نیازمند بهینه سازی و پیشرفت هستید. هرچند هیچ کس چندان دوست ندارد که دیگران به انتقاد از نحوه تفکر و عمل وی بپردازند، اما در فقدان این موضوع، پیشرفت فردی بسیار کندتر خواهد بود. انتقادات معمولا فرد را با زاویه های جدید از موضوع مواجه میسازد که پیش از آن پنهان بوده اند. در این میان فرد باید از قوه قضاوت خود برای تشخیص انتقادات مناسب و کاربردی از موارد بی فایده استفاده کرده و یاری بگیرد. با دقت گوش دادن به دیگران مهارت مهم دوم برای موفقیت در زندگی است.

3-خوشبینی

در دنیایی که اغلب بسیاری از اتفاقات به شکلی بدبینانه و ناخوشایند رقم میخورد، داشتن دیدی خوشبینانه دشوار است. اما واقعیت این است که بدون داشتن فلسفه خوشبینی هیچ کس اقدام به سرمایه گذاری در یک ایده، راه اندازی کسب و کار جدید و ساخت یک محصول جدید نخواهد کرد. زندگی شخصی گیتس بیانگر یک نمونه جالب از اعتقاد به فلسفه خوشبینی است. زیرا در دنیایی که گرفتار اغلب مصایب و مشکلات از جمله گرسنگی، آلودگی فقر است، سرمایه گذاری در پروژه های بشر دوستانه نیازمند اعتقادی قوی به خوشبینی است. وی یکبار در 2013 در کالج استنفورد گفت: معمولا خوشبینی را به عنوان امید پوچ و بیهوده نگاه میکنند، اما بدون هیچ شکی میتوان گفت که یک نوع نا امیدی کاذب نیز همواره وجود دارد که باید به شدت از آن پرهیز کرد.

4- تمایل به شکست

گیتس در کتاب دیگر خود «The Road Ahead» نوشته است: موفقیت یک معلم پست است که افراد باهوش را به گونه ای اغوا میکند که به این باور میرسند که هیچ گاه شکست نمیخورند، وی تشریح میکند که امروز فکر کردن به یک محصول شکست ناپذیر منجر به از دست رفتن و منسوخ شدن ایده های فردا میشود. قطعا افراد موفقیت را بیش از شکست میپسندند. اما این شکست است که بیش از هر چیز دیگر منجر به یاد گیری انسان میشود و بهترین فرصت ها را برای رشد در اختیار قرار میدهد.

 5- توانایی تمرکز بر یک هدف مشخص و دنبال کردن آن

گیتس در یک نامه سرگشاده، درسهایی از تاریخ ماشین بخار را یادآور شده است: چنانچه یک هدف مشخص را تعریف کنید و مقیاسی برای نشان دادن میزان پیشرفت در مسیر این هدف داشته باشید، به نتایج شگفت انگیز خواهید رسید. وی همچنین تاکید کرده است که البته یافتن یک هدف مشخص و مقیاس صحیح برای برآورد پیشرفت، سخت و دشوار است. زیرا اگر این موضوع ساده بود، همه افراد در نیا تبدیل به شخصیت های موفق میشدند.


آیدین کریمی
1397/03/06 12:30
پرسش :  نکات مدیریتی...نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 با قدرداني به موقع از كارمندان، انرژي كاري آنان را افزايش دهيد و حُسن خلاقيت را در آنان تقويت كنيد.
موقع حرف زدن با اعتماد به نفس به چشمان افراد نگاه كنيد و هميشه متبسم باشيد.
هرگز براي پيشبرد اهداف كاري خود، ديگران را با وعده هاي بي اساس فريب ندهيد.
سعي كنيد اسامي كارمندان را به خاطر بسپاريد و در حين صحبت كردن با آنان، نامشان را به زبان بياوريد.
همواره به خاطر داشته باشيد به كار بردن الفاظ مؤدبانه از اقتدار شما نمي كاهد.
اشتباهات زيردستان را بيش از حد لازم به آنها گوشزد نكنيد.
امين و رازدار افراد باشيد.
روي اشتباهات خود پافشاري نكنيد و بي تعصب خطاهاي خود را بپذيريد.
با عبارات كنايه آميز و نيش دار به ديگران درس عبرت ندهيد.
با آرامش و خونسردي به حرف هاي ديگران گوش كنيد و براي صرفه جويي در زمان مرتباً حرف آنان را قطع نكنيد.
روش محاسبات مالي را تا حدي ياد بگيريد تا قادر به تجزيه و تحليل گزارشات مالي سازمان باشيد.
در جلسات دائماً به ساعت خود نگاه نكنيد.
به نحوه پوشش و ظاهر خود توجه كنيد.
تا صحت و سقم مسئله اي روشن نشده، كسي را مؤاخذه نكنيد.
معاشرين چاپلوس خود را جدي نگيريد.
آرش حبیبی
1397/03/06 12:28
پرسش :  نکات انگیزشی مدیریت؟؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 مدیر باید شخصا از پرسنلش برای انجام خوب کارها تشکر کند، این تشکر می تواند از طریق ملاقات حضوری و یا به صورت مکتوب باشد. یادتون باشه این کار حتما باید به موقع، صمیمانه و به دفعات تکرار شود.
 برای ایشان وقت بگذارید و با حوصله و صبر به سخنان و پیشنهاد هایشان گوش دهید.
 عملکرد و بازخورد آن را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهید و از او بخواهید.
 آنها به دنبال محیطی باز، قابل اعتماد و جذاب هستند تا بتوانند افکار و ایده های جدید خود را بیان کنند. مسئول فراهم ساختن این محیط شما هستید دوستان.
 پرسنل را با توجه به دانش و مهارتشان حتما در تصمیم گیری ها شرکت دهید و از آنها هم نظر بخواهید. آنها مدیر خودخواه و خود رأی نمی خواهند.
به نظر میاد شما باید در رفتار نیز حس مالکیت و تسلط بر کار و محیط کارشون (با توجه به سمتشون) را به آنها انتقال دهید. 
 موفقیتتان را با پرسنل شریک شوید. به آنها اجازه ی یادگیری، حرکت و پویایی بدهید و آنها را در راستای پیشرفت شخصی در شغلشان همراهی کنید. این کار 100% به رشد و پیشرفت سازمان نیز کمک خواهد کرد.
 موفقیت های فردی و گروهی را جشن بگیرید، بگذارید آنها هم بفهمند که شما به ارزش کارشان پی بردید. برای جلسات جهت دار و هدفمند وقت بگذارید.
 ارزش پرسنل به میزان کارایی آنهاست، شما نیز پایه و معیارتان کارایی ایشان باشد. همواره با پرسنل طوری رفتار کنید که اگر کارآمد هستند در مجموعه بمانند و خود را ارتقا دهند و اگر اساسا کارایی ندارند مجموعه را ترک کنند.
سیمین رمضانی
1397/03/06 05:21
پرسش :  مشاهیر حسابداری جهان؟؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ویلیام جوزف واتر (Wiliam Joseph Vatter) استاد دانشگاه شیکاگو و کالیفرنیا و نویسنده تئوری وجوه در حسابداری و کاربرد آن برای گزارشگری مالی در 1947 می‌باشد.


ویلیام واتر یک تئوری را شکل داد که منطق زمینه‌ای حسابداری مدرن را نشان می‌دهد. او هر دو تئوری مالکیت و تئوری واحد تجاری را ناقص می‌دانست؛ چراکه معتقد بود این تئوری‌ها، سازمان را در خدمت نگهداری حسابها در می‌آورند و در نتیجه منجر به عینیت که هدف غائی تمام تحلیل‌های کمیّ است نمی‌شوند. در نظر او عینیت برای مدیریت مهم است چرا که باید مداوماً میان رخدادهای واقعی انتخاب کند و تصمیم بگیرد که آن هم در حوزه قلمرو حسابداری مدیریت است. آن موقع است که نقصان حسابداری سنّتی مشهود می‌شود.

در تئوری واتر مفهوم حسابهای مستقل یا وجوه مستقل،یک مفهوم اصلی است که جهت دستیابی به واقعیت به‌کار رفته است. یک حساب مستقل، حوزه‌ای از عملیات، یک مرکز منافع یا یک مرکز توجه است. در یک مثال او شش حساب مستقل را بیان می‌کند: حساب مستقل بانک و وجوه نقد، حساب مستقل عملیات عمومی، یک حساب سرمایه‌گذاری، دو حساب اندوخته یکی برای اقلام جاری و دیگری برای اقلام سرمایه گذاری و حساب مستقل سرمایه او. برای هر حساب مستقل، یک تراز‌نامه به‌شکل مرسوم و یک صورت عملیات وجوه پیشنهاد داد.
سعید شایسته
1397/03/06 05:03
پرسش :  مشاهیر حسابداری ایران؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 

حبیب‌الله تیموری‌ماسوله پژوهشگر و مترجمی چیره‌دست و پرکار بود؛ آثار متعدد و ماندگاری فراهم آورده و سهم درخور توجهی در انتشار و ترویج دستاوردهای دانش حسابداری، اقتصاد و آمار داشته است. با این‌حال جدای شناختی که کارهای منتشر شده‌اش از وی به دست می‌دهد، ویژگیهای فردی و شخصیتی‌اش کمتر یا اصلاً معرفی نشد. فروتن بود و بیشتر بر خواندن، نوشتن، تألیف، ترجمه و ویراستاری متمرکز بود. در هر زمان چند کار در حال انجام در دست داشت و هزار اندیشه در سر. شریف، مهربان و جدی بود؛ جستجوگر و سختکوش؛ ویژگیهایی که سبب می‌شد ترجمه آثار سخت‌تر را آسانتر بپذیرد و به انجام رساند. در حوزه‌های متنوع مانند اقتصاد، نمونه: اقتصاد سیاسی و مالیات‌ستانی اثر دیوید ریکاردو؛ آمار، نمونه: مقدمه‌ای بر آمار در علوم اجتماعی اثر نورمن کورتز؛ و یا حسابداری، نمونه: ساختار تئوری حسابداری نوشته آ.سی.لیتلتون کتاب تألیف و ترجمه کرده است.

حبیب‌الله تیموری‌ماسوله در سال 1312 در ماسوله به دنیا آمد و یکی از پنج فرزند آقا‌صفر و طاووس‌خانم بود. از دوران کودکی او چیزی نمی‌دانیم. اما می‌دانیم هشت – نه ساله که بود کشور در اشغال نیروهای متفقین قرار‌گرفت و ماسوله شده‌بود محل استقرار واحدی از ارتش سرخ. تیموری به جای اینکه مدرسه برود، ناگزیر شد شروع کند به کار کردن؛ انبارداری کرد، میرزابنویس شد و دفتردار تجار ماسوله و رشت. با این حال نگذاشت از درس خواند بازبماند. از هر فرصتی برای درس خواندن استفاده کرد تا آنکه در سن 20 سالگی دوره ابتدایی را به پایان برد. سال بعدش سه سال اول دوره دبیرستان را خواند و سال دیگر دبیرستان را، و در دانشسرای عالی در رشته زبان انگلیسی پذیرفته شد.

دانشسرای عالی را که تمام کرد مدتی در دبیرستانهای آبادان زبان انگلیسی درس داد تا اینکه تصمیم گرفت برود امریکا اقتصاد بخواند، و رفت و فوق لیسانس اقتصاد با گرایش اقتصاد شناسی کلاسیک گرفت و برگشت. از این زمان به بعد در جاهای مختلف کار کرد؛ به عنوان پژوهشگر در مرکز پژوهشهای اقتصادی دانشگاه تهران، به عنوان مترجم و مقاله‌نویس در روزنامه کیهان. مدتی در دانشکده ارتباطات اقتصاد درس داد و در مدرسه عالی ایران‌زمین زبان و ادبیات انگلیسی، تا اینکه آمد به سازمان حسابرسی(1361) و شد پژوهشگر مرکز آموزش و تحقیقات این سازمان و ماند تا سال 1387 که ناخواسته بازنشسته شد و از سازمان رفت. اما همچنان به تحقیق و تألیف و ترجمه و ویرایش در خانه ادامه داد تا اسفند 1388 که درگذشت. حبیب‌الله تیموری 26 کتاب در حوزه های مختلف و بیشتر در رشته حسابداری، اقتصاد و آمار پدید آورد یا در پدید آمدن آنها با دیگران مشارکت داشت.


مدیر سایت
1397/03/06 05:01
پرسش :  در مواردی که مالیات از قرارداد های پیمانکاری کسر ولی ایصال نمیشود,تکلیف پیمانکار چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
به نظر كارگروه بر اساس ماده 104 قانون مذكور مكلفين در هر پرداخت بهعنوان ماليات علي‌الحساب مودي مي‌بايست 5% مبالغ پرداختي را كسر و ظرف مدت سي‌ روزبه حساب تعيين شده از طرف سازمان امور مالياتي كشور واريز و رسيد آن را به موديتسليم نمايند.
بر اساس مفاد ماده 199 قانون مالياتهاي مستقيم هر شخص حقيقي ياحقوقي كه به موجب مقررات اين قانون مكلف به كسر و ايصال ماليات موديان ديگرمي‌باشند در صورت تخلف از انجام وظايف مقرر علاوه بر مسئوليت تضامني كه با مودي درپرداخت ماليات خواهد داشت مشمول جريمه‌اي معادل 20% ماليات پرداخت نشده نيز خواهدبود.
لذا عدم كسر ماليات و عدم پرداخت آن توسط مكلفين مانع از مطالبه ماليات بردرآمد از موديان (دريافت كنندگان وجوه) نخواهد بود.
فاطمه هاشمی
1397/03/06 05:01
پرسش :  بورس چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 

برای شناخت بورس و آشنایی بیشتر با آن بهتر است از "بازار" و تعریف آن شروع کنیم. در یک تعریف ساده، می‌توان گفت که، بازار مکانی است که در آن خرید و فروش صورت می‌گیرد؛ و ساده‌تر این است که بگوییم هرگاه شرایطی فراهم شود که بین خریدار و فروشنده رابطه‌ برقرار شود و معامله‌ای صورت پذیرد بازار تشکیل شده است. این شرایط می‌تواند مکان خاصی باشد یا شبکه‌ای ارتباطی مثل اینترنت.

در بازارها به طور کلی دو نوع دارایی، دارایی‌های واقعی و دارایی‌های مالی، مورد معامله قرار می‌گیرند. دارایی‌های واقعی همان دارایی‌های فیزیکی هستند مثل زمین، ساختمان و انواع کالا مانند ماشین، لوازم خانگی و .... اما دارایی‌های مالی دارایی‌های کاغذی و بهتر بگوییم اسنادی هستند، مثل سهام و اوراق مشارکت. بورس‌ بازاری است که در آن دارایی‌های مختلف مورد معامله قرار می‌گیرد. از این رو، انواع بورس‌ها را می‌توان به سه دسته‌ی کلی بورس کالا، بورس ارز و بورس اوراق بهادار طبقه‌بندی کرد.

1. بورس کالا: بازاری که در آن خرید و فروش کالاهای معین صورت می‌گیرد و به طور منظم و دائم فعال است بورس کالا نام دارد. در بورس کالا معمولاً مواد خام و مواد اولیه مورد معامله قرار می‌گیرد. هر بورس کالایی را با نام همان کالایی که مورد معامله قرار می‌گیرد نام‌گذاری می‌کنند. مثلاً بورس نفت و بورس گندم.

2. بورس ارز: در بورس ارز، همان طور که از نام آن مشخص است، کار خرید و فروش پول‌های خارجی انجام می‌گیرد. این بورس در کشور ما فعال نیست اما در کشورهای پیشرفته فعالیت چشم‌گیری دارد.

3. بورس اوراق بهادار: در بورس اوراق بهادار دارایی‌های مالی از قبیل سهام، اوراق مشارکت و... مورد معامله قرار می‌گیرد. در ایران، به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که به طور رسمی و دائمی در محل معینی تشکیل می‌شود "بورس اوراق بهادار" می‌گویند ولی ما در این نوشته برای اختصار آن را بورس یا بورس اوراق بهادار می‌گوییم.


مدیر سایت
1397/03/06 05:00
پرسش : 
آیا شما مدیر كارآمد و بهره‌وری هستید ؟ آیا می‌دانید مدیران بهره ور چه ویژگی‌هایی دارند ؟به ۲۵ ویژگی مدیران بهره ور كه در پی می‌آید توجه كنید و هر كدام از این ویژگیها كه در شما موجود می‌باشد علامت بزنید این ویژگی‌ها چنین‌اند ؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 

فرهنگ سازمانی ؛ فرهنگ ملی و فرهنگ جهانی را به خوبی می‌شناسد و برای رسیدن به توسعه فرهنگی با دانایی عمل می‌كند .

به تمام زوایای كار و محیط پیرامون خود نگاه سیستمی و شبكه‌ای دارد .

به نیازهای انسانی كاركنان توجه دارد و به ارزش های والای انسانی ارج می‌نهد .

كاركنان را به كاربرد طیف‌های گوناگون دانش ( خرد ؛ معرفت )تشویق می‌كند .

به هم افزایی ( سینرژی ) در فكر و عمل ؛ اعتقاد قلبی دارد .

زمینه‌های اصلاح نگرش‌هامهارتهاو افزایش دانش خود و كاركنانش را فراهم می‌آورد.

صلاحیت‌های حرفه‌ای و فنی دارد ( در خصوص حرفه خود ؛شانه به شانه آخرین فنون حركت می‌كند )

در پی اصلاحات است و می‌داند اصلاحات را از كجا آغاز و در كجا متوقف كند .

مستمراً در پی شكوفایی استعدادهای خود و كاركنانش است .

برای روشن ماندن موتور سازمانش ؛ همواره خود انگیخته و پرانگیزه عمل می‌كند و كاركنان را انگیزه مند می‌سازد .

پیش قدم ؛ خود آغاز گر ؛ خود پیش برنده ؛ خود ناظر و خود ارزشیاب است و دیگران را نیز به این امر دعوت می‌كند .

رویارویی با مشكلات را دوست دارد و می‌خواهد قابلیت‌های خود و كاركنانش را در این زمینه‌ها بیازماید.

هدف گرا ؛ فرایند گرا ؛ پیشرفت گرا و توفیق گراست .

چشم انداز مشاركتی دارد و افكارش را با كاركنان در میان می‌گذارد و از اندیشه‌های خوب آنان برای ارتقاء سازمان بهره می‌جوید .

موازنه‌های معقولی بین استعدادها و انتظارات ؛ قابلیت‌ها ؛ امكانات و ....... برقرار می‌كند .

مدیریت اختلاف را به معنای واقعی می‌شناسد و برای مشاجرات از طریق مذاكره و تعامل عمل می‌كند .

كارها را به نحو اثر بخش واگذار می‌كند ( وظایف و مسئولیت‌ها و اختیارات مناسب را به طور صحیحی ؛ منطقی و به روشنی تعریف می‌كند .

برای رفع ؛ تنگناها ؛ محدودیت‌ها ؛ خلاءها و نارسایی‌ها ؛ بی‌وقفه می‌كوشد و فرصت‌ها و تهدیدها را به خوبی می‌شناسد .

تدابیر پیشگرانه و تصحیح كننده را به خوبی تنظیم و اعمال می‌كند .

پیوسته بر پیشرفت كارطراحی؛ برنامه های عملیاتی ؛ بودجه‌ها و هزینه‌ها نظارت دارد و به هدایت مستمر ؛‌ نظارت مستمر وارزشیابی مستمر كلیه امور می‌پردازد .

نوآوری و خلاقیت را در تمام سطوح كاركنان تشخیص می‌دهد و زمینه‌های پرورش و گسترش این خلاقیت‌ها را فراهم می‌آورد .

بحران‌ها را می‌شناسد و در اوقات بحرانی ؛ با شاخص‌ها و پیچیدگی‌های معلوم و نامعلوم ؛ با قاطعیت و مهارت برخورد می‌كند .

دربرنامه‌ریزی‌های راهبردی سازمان ؛ كارگروهی و بازخورد گرفتن از بدنه را یك اصل می‌داند .

به فن آوری ارتباطات ( ICT) و توسعه معقول و متناسب آن در سازمان معتقد است .


مصطفی علیمردانی
1397/03/06 04:33
پرسش :  ضریب جینی چیست؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
یکی از مهمترین نشانه‌های رشد اجتماعی و وضعیت رفاه در یک جامعه، تعادل و توازن توزیع درآمد یا ثروت در آن جامعه است.از جمله مهمترین شاخص‌های این سنجش ضریب یا شاخص جینی (Gini coefficient) است. ضریب جینی یک واحد اندازه گیری پراکندگی آماری است که معمولا برای سنجش میزان نابرابری در توزیع درآمد یا ثروت در یک جامعه آماری استفاده می‌شود. این ضریب با نسبتی تعریف می‌شود که ارزشی بین صفر و یک دارد. هر چقدر ضریب جینی نزدیک به عدد صفر باشد، برابری بیشتر در توزیع درآمد را نشان می‌دهد و بالعکس هر چقدر ضریب جینی نزدیک به عدد یک باشد، توزیع نابرابر درآمد را مشخص می‌کند. اگر ضریب جینی مساوی با عدد صفر باشد یعنی همه درآمد و ثروت یکسان دارند (برابری مطلق) و اگر مساوی با عدد یک باشد یعنی نابرابری مطلق به گونه‌ای که ثروت تنها در دست یک نفر است و مابقی هیچ درآمدی ندارد. شاخص جینی همان ضریب جینی است که برای فهم بهتر، آن را به صورت درصد بیان می‌کنند.
محسن رضایی
1397/03/06 04:32
پرسش :  مفقود شدن دفاتر قانونی به هر دلیلی...نمایش پاسخ...
پاسخ : 
ماده 13 آئین نامه تحریر دفاتر قانونی تبصره 3 به طور واضح پاسخ این سوال را داده است، به شرح ذیل:

در مواردی که دفاتر موضوع این آیین نامه توسط مقامات قضایی یا سایر مراجع قانونی و یا به عللی خارج از اختیار مودی از دسترس مؤدی خارج شود و صاحب دفتر از تاریخ وقوع این امر حداکثر ظرف سی روز دفاتر جدید امضاء ، پلمب و عملیات آن مدت را در دفاتر جدید ثبت کند، تاخیر ثبت عملیات در این مدت به اعتبار دفاتر خللی وارد نخواهد کرد.

در خصوص موارد رد دفاتر بایستی این نکته را نیز بدانید که :

طبق بند 6 ماده 20 (موارد رد دفاتر) :

در اجرای مقررات تبصره 3 ماده 13 این آیین نامه در مواردی که دفاتر مزبور به ادعای مؤدی از دسترس وی خارج شده باشد و غیر اختیاری بودن موضوع مورد تاییداداره امور مالیاتی ذیربط قرار نگیرد موجب رد دفاتر و مشمول بند 3 ماده 97 خواهد شد.
علی احمدی
1397/03/06 04:32
پرسش :  پیغام خطای (100-) یا (103-) را در ارسال اظهارنامه الکترونیکی چگونه می بایست برطرف نمود ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
خطاهای عنوان شده ممکن است به دلیل قطع بودن اینترنت، داشتن تنظیمات (proxy ) خاص در شبکه، روشن بودن فایروال، فعال بودن آنتی ویروس باشد در غیر این صورت می بایست مدتی صبر نموده و مجددا اقدام به ارسال اطلاعات نمایید.
مجید رازقندی
1397/03/06 04:29
پرسش :  شرایط بیمه مهریه چیست و از چه زمانی می توان تحت پوشش آن قرار گرفت؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
از بیمه پارسیان و بیمه ایران و بیمه تعاون میتوانید این بیمه نامه را خریداری کنید

مبلغی که مرد بابت بیمه مهریه همسرش می پردازد، بر اساس سن او و مدت زمان قرارداد با بیمه متفاوت است. 
اما بر اساس مقرراتی که بیمه ایران تعیین کرده، یک مرد ۲۰ ساله به ازای هر یک میلیون تومان از مهریه همسرش باید ماهانه ۱۲ هزار و ۱۶۰ تومان در مدت ۵ سال بپردازد. 

یعنی اگر مهریه همسرش در مدت قرارداد ۱۰ میلیون تومان برآورد شود، در مدت ۵ سال باید هر ماه ۱۲۱ هزار و ۶۰۰ تومان حق بیمه بپردازد.
مریم باقری
1397/03/06 04:28
پرسش :   آیا وظیفه حسابدار کاهش مالیات است؟ نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در پاسخ به سوال فوق باید بگویم خیر. چرا که حسابداری روشی است جهت ثبت، تلخیص و طبقه بندی رویدادهای مالی است.

حال اگر ما از یک حسابدار خوب بهره بگیریم او می تواند بیلان مالی و گزارشات دقیقی را استخراج نموده و در بحث امور مالیاتی نیز کمک های شایانی را ارائه دهد.

یک حسابدار آشنا به قوانین مالیاتی می تواند باعث شود در امدها ، درست طبقه بندی شده و گزارش و اظهارنامه صحیحی را به اداره امور مالیاتی ارائه و از آن در مراجع قانونی و شورای حل اختلاف دفاع نماید.

پس میتوان نتایج کار حسابداری را به گونه ای کاهش مالیات نیز در نظر گرفت ولی کار اصلی حسابداری کاهش مالیات نیست.

این نگاه یک نگاه غلط بوده و اگر کسی امروز حسابداری را با کاهش مالیات در نظر گیرد هیچ گاه نمیتواند به آینده کار ی خود به طور صحیح ادامه داده و کسب انتفاع نماید.
حمید افتخاری
1397/03/06 04:27
پرسش : 
 آیا افزایش های مزدی سالیانه فقط شامل حقوق گروه و پایه خواهد شد یا کل پرداختی؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در واحدهای مشمول قانون کار که در اجرای مواد (48) و (49) این قانون دارای طرح طبقه بندی مشاغل کارگری مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند مبنای اعمال افزایشات مزدی سالیانه اعلامی از سوی شورای عالی کار و نیز ماخذ محاسبه سایر پرداختی ها به کارگران نظیر اضافه کاری و نوبت کاری و شب کاری و... مزد مبنای کارگران (مزد شغل و مزد پایه) می باشد مگر آنکه قرارداد اولیه یا شروط الحاقی بعدی یا پیمان دسته جمعی و یا عرف و روال کارگاه مبتنی بر امر دیگری باشد که در آن صورت می بایست بر آن مبنا عمل گردد.
فرهاد مولایی
1397/03/06 04:24
پرسش :   آيا کارفرما میتواند بن کارگری را از فیش حقوقی کارگر خارج کند و جداگانه بصورت کالا وجیره غذایی پرداخت کند ؟نمایش پاسخ...
پاسخ : 
 خیر، با توجه به اين كه بن كارگري مشمول كسر بيمه ماهيانه ميباشد ، لذا پرداخت آن الزاما از سوي كارفرمايان ميبايست به صورت نقدي و پول رايج كشور باشد.
علیرضا خردمند
1397/03/06 04:23
پرسش :  تکلیف خرید از فروشندگانی که کداقتصادی ارایه نمی دهند چیست؟

نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس دستورالعمل اجرایی در خصوص خرید به یکی از دو وضعیت ذیل می توان اقدام نمود:

در صورتیکه مبلغ هرصورتحساب (فاکتور)، کمتر از نصاب هر سال باشد (۱۰% حد نصاب معاملات کوچک)، لزومی به درج شماره اقتصادی فروشنده بر روی صورت حسابهای مذکور نمی باشد و می توان خریدهای مذکور را به صورت تجمیعی و در قسمت (معاملات کمتر از ۱۰% مبلغ حدنصاب) در سامانه معاملات فصلی وارد نمود. عدم درج شماره اقتصادی فروشنده بر روی صورتحسابهای مذکور در شمول جرایم متعلقه نخواهد بود.

در صورتیکه مبلغ صورتحساب هرخرید بالاتر از حد نصاب باشد، می بایست حتما معامله مذکور دارای صورتحساب طبق فرم نمونه پیوست دستورالعمل اجرایی ماده ۱۶۹ مکرر ق.م.م به شماره ۲۴۴۶۸/۲۰۰/ص مورخ ۲۷/۱۰/۹۰ باشد و درج شماره اقتصادی خریدار و فروشنده بر روی صورتحسابهای صادره الزامی می باشد و عدم رعایت آن باعث تعلق جرایم مربوطه خواهد شد.
علی بابایی
1397/03/06 04:22
پرسش :  آیا پرداخت سنوات و عیدی و پاداش توسط کارفرما جز حق و حقوق کارگر هست یا اختیاری است؟نمایش پاسخ...
پاسخ :  پرداخت حق سنوات و عیدی به کارگر از وظایف قانونی کارفرماست که باید در زمان خود پرداخت شود. حق سنوات مبلغ یک ماه حقوق مبنا به ازای هر سال است. 

مثلا اگر کارگری در کارگاهی ده سال اشتغال داشته باید 10 ماه حقوق پایه یا مبنا دریافت نماید.

عیدی نیز در پایان هر سال پرداخت می شود که 2 ماه حقوق کارگر است به شرطی که از سه برابر حداقل حقوق سال مربوطه تجاوز نکند.

رضا ساسانی
1397/03/06 04:21
پرسش : 
آیا هزينه ناشي از تفاوت (تنزيل) فروش اوراق بهادار نزد بورس كه توسط پيمانكاران از  دولت دريافت شده است جزء هزینه های قابل قبول است یا خیر؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مصوب ٢٥ اذر ١٣٨٨
   
تبصره 2 - سود و کارمزد پرداختی یا تخصیصی اوراق بهادار موضوع تبصره (1) این ماده به استثنای سود سهام و سهم الشرکه شرکت ها و سود گواهی های سرمایه گذاری صندوق ها، مشروط به ثبت اوراق بهادار یاد شده نزد سازمان جزو هزینه های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات ناشر این اوراق بهادار محسوب می شود.
حسابدار
1394/01/24 07:52
پرسش :  آیا اشتباه حسابداری که در خلال سال کشف نشده باقی بماند در سال بعد موجب رد دفاتر است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ :  طبق تبصره ماده 11 و بند 10 ماده 20 آئين نامه تنظيم دفاتر (تبصره 2 ماده 95) موجب رد دفاتر است ولي با استاندارد حسابداري و اصلاح اشتباهات مغاير است.
شهرام
1394/01/24 07:52
پرسش :  آیا عدم ارائه اظهارنامه موجب سلب معافیت می‌گردد در صورت ارائه اظهارنامه و عدم ارائه صورتهای مالی و دفاتر چگونه باید برخورد شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
در كليه مواردي كه موديان مكلف به نگهداري دفاتر قانوني مي باشند به استناد تبصره ماده 193 قانون مالياتهاي مستقيم عدم تسليم اظهارنامه و ترازنامه و سود و زيان در دوره معافيت، مانع از برخورداري از معافيت مقرر در آن سال خواهد بود. لكن عدم ارائه صورتهاي مالي با وجود تسليم اظهارنامه در موعد مقرر موجب تشخيص ماليات به طور علي الراس خواهد شد كه در اين صورت علاوه بر پرداخت ماليات بابت عدم تسليم صورتهاي مالي در موعد مقرر مشمول جريمه معادل 20 درصد ماليات مي باشد و چنانچه دفاتر خود را براي رسيدگي ارائه ندهد بايد معادل 20 درصد ديگر جريمه بابت عدم ارائه دفاتر پرداخت كند
مدیر سایت
1394/01/24 07:44
پرسش :  نحوه پرداخت عیدی کارگران مشمول قانون کار شاغل در واحدهای دولتی؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
قانونگذار با تصویب قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت مصوب 20/10/1374 اعتبار قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار مصوب 6/12/1370 را لغو نکرده است بنابراین حکم تعیین عیدی معادل 60 روز آخرین مزد مشمولین قانون کار کماکان به قوت خود باقی است ضمناً کارگاه در قانون کار به اعتبار اشتغال کارگران در محل انجام کار تعریف می شود به این ترتیب کلیه کارگران مشمول قانون کار اعم از اینکه در بخش خصوصی و یا دولتی شاغل باشند از دو ماه عیدی و پاداش آخر سال موضوع ماده واحده قانون اسفند 1370 مصوب مجلس شورای اسلامی برخوردار خواهند بود.
مدیر سایت
1394/01/24 07:43
پرسش :  نحوه پرداخت عیدی و پاداش کارگرانی که در طول سال با کارفرما قطع رابطه می‌کنند؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کارکنانی که در طول سال از خدمت مستعفی، اخراج، بازنشسته یا به نحوی از انحاء رابطه آنان با کارگاه قطع می‌شود، به نسبت مدت کارکرد محق به دریافت عیدی و پاداش سالانه خواهند بود.
مدیر سایت
1394/01/24 07:43
پرسش :  چه اقلامی از پرداخت‌های کارگاه به عنوان عیدی و پاداش کارگران منظور می‌شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
آنچه که مبنای محاسبه و پرداخت عیدی و پاداش پایان سال کارگران مشمول قانون کار قرار می گیرد، مزد و فوق العاده‌هایی است که کارگر به مناسبت اشتغال در شغل مربوط دریافت می دارد؛ به عبارت دیگر مزایایی که افراد به نوعی در ارتباط با شغل دریافت می‌کنند از اجزاء مزد محسوب می‌شود لذا فوق العاده شغل، سختی کار و هر آنچه که به تبع شغل به کارگر داده می‌شود جزو مزد منظور و الزاماً باید در محاسبه عیدی و پاداش لحاظ شود؛ طبعا مزایای رفاهی و انگیزشی از قبیل کمک عائله‌مندی، کمک هزینه مسکن، بن خواروبار و پاداش افزایش تولید جزو مزد به شمار نیامده و در پرداخت عیدی و پاداش لحاظ نمی‌شود.
مدیر سایت
1394/01/24 07:39
پرسش :  آیا پرداخت عیدی و پاداش به میزان بیش از آنچه در قانون مصوب شده مجاز است؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس صراحت قسمت آخر بند 2 لایحه قانونی تامین منافع کارگران مصوب 1359 شورای انقلاب و ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب 1370مجلس، پرداخت هرگونه وجه از بابت عیدی و پاداش سالانه علاوه بر میزان‌های مقرر در قوانین یاد شده مجاز نیست.
مدیر سایت
1394/01/24 07:38
پرسش :  آیا پرداخت عیدی و پاداش پایان سال را می‌توان در مقاطع مختلف سال انجام داد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مستنبط از ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران، مصوب سال 1370 مجلس شورای اسلامی و تبصره یک آن، پرداخت عیدی و پاداش موضوع مصوبه یاد شده - تنها در پایان سال - مورد پیدا کرده و هرگونه پرداخت از این بابت در طول سال می‌تواند صرفاً علی الحساب عیدی و پاداش آخر سال محسوب شود.
مدیر سایت
1394/01/24 07:38
پرسش :  مدت زمانی که کارگر در مرخصی استعلاجی به سر برده در هنگام محاسبه عیدی و پاداش منظور می‌شود؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ماده 74 قانون کار، مدت مرخصی استعلاجی که به تایید سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد، جزو سوابق کار کارگران محسوب می‌شود لذا ایام مذکور مشمول پرداخت عیدی و پاداش سالانه خواهد بود.
مدیر سایت
1394/01/24 07:37
پرسش :  دولتی یا خصوصی بودن کارگاه در میزان عیدی و پاداش سالانه کارگران تاثیر دارد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
با توجه به ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب مورخ 6/12/70 مجلس شورای اسلامی، کلیه کارگران مشمول قانون کار صرفنظر از محل اشتغال و نوع کارگاه ( دولتی، خصوصی، تعاونی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی ) به میزان مقرر در مصوبه فوق از عیدی و پاداش سالانه برخوردار خواهند بود.
مدیر سایت
1394/01/24 07:33
پرسش :  میزان عیدی و پاداش کارگران پاره وقت؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
بر اساس ماده 39 قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می شود که عیدی و پاداش نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست.
مدیر سایت
1394/01/24 07:33
پرسش :  میزان عیدی و پاداش کارگران ساعتی؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
کارکنانی که به صورت ساعتی کار می‌کنند حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنان در ماه متغیر است لذا برای محاسبه عیدی و پاداش، میانگین حقوق 3 ماه آخر خدمت آنان مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.
عباس جعفری
1394/01/24 07:32
پرسش :  عدم ثبت چه مواردی از اسناد حسابداری باتوجه به ماهیت حساب موجب رد دفاتر می­گردد؟
نمایش پاسخ...
پاسخ :  به موجب بند 2 ماده 20 آئين نامه نحوه تحرير دفاتر عدم ثبت يك يا چند فعاليت مالي در دفاتر به شرط احراز موجب رد دفاتر است.

مدیر سایت
1394/01/24 07:32
پرسش :  میزان پرداخت عیدی و پاداش آخر سال کارگران فصلی و کارمزدی؟
نمایش پاسخ...
پاسخ :  مبلغ پرداختی بابت عیدی و پاداش به کارگران کارگاه‌های فصلی مشمول قانون کار و همچنین کارگران سایر کارگاههای مشمول که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند باید بر ماخذ 60 روز و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود. ضمناً مزد مورد عمل در محاسبه وجوه عیدی و پاداش پایان سال به کارگران کار مزدی عبارت از متوسط کارمزد دریافتی آنان بر حسب مدت ایام کارکرد در سال است.
مدیر سایت
1394/01/24 07:31
پرسش :  مبنای محاسبه عیدی و پاداش کارگران چیست؟
نمایش پاسخ...
پاسخ : 
مبنای محاسبه عیدی و پاداش سالانه کارگران در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل دارند، مزد گروه و پایه یا مزد مبنا و در واحدهای فاقد طرح طبقه‌بندی، مزد ثابت یعنی مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل خواهد بود.
پرسش جدید
نام :  
پست الکترونیکی :
پرسش :  
کد امنیتی :